:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: DRALION - CIRQUE DU SOLEIL
PERSBERICHT: DRALION - CIRQUE DU SOLEIL
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2001-06-08 - Geplaatst door: Serge
ledereen kent ondertussen “Le Cirque du Soleil” die in ons land te gast was met Saltimbanco, Alegria en onlangs Quidam. Deze poëtische voorstellingen hebben het hart van groot en klein betoverd, en wie één show gezien heeft wil vast meer! Columbia Tristar brengt de unieke sfeer van hun nieuwe creatie nu al bij u thuis op DVD. Dralion is nu nog op tournee in de USA en vormt een nieuwe etappe in het oeuvre van de groep, vermits het concept bedacht werd dooreen nieuw team onder leiding van Gilles Ste-Croix. Dralion is een samensmelting van de woorden “Dragon” en “Lion”.

Dralion is inderdaad ontstaan uit de ontmoeting tussen de eeuwenoude traditie in het Chinese circus en de avant-gardistische benadering van le Cirque du Soleil. Daarbij is Dralion een grootse viering van het leven en de vier elementen die de natuurlijke orde bepalen: lucht, water, vuur en aarde. Deze vier pijlers van het universum werden in een futuristische dimensie gegoten. In een decor dat recht uit de fantastische film lijkt te komen spatten de wervelende kleuren van de stoffen uiteen in duizenden schitteringen. De muziek, geput uit de traditionele wereldmuziek, benadrukt de electro-symfonische accenten van de toekomst.

Dralion staat meer dan ooit voor vernieuwing en daagt stoutmoedig de zwaartekracht uit. Dralionis Cirque du Soleil “pur sang”. Dralion is een dynamische voorstelling die de grenzen van verbeelding te boven gaat en ons mee neemt naar een droomlandschap...

Dralion werd nu al speciaal gefilmd voor video en DVD en dankzij de high-tech technieken krijgt het spektakel een nieuwe dimensie die de beeldschermkijker een andere visuele ervaring biedt dan de toeschouwer in de circustent. Men heeft niet alleen de duizelingwekkende ervaring het spektakel ter plaatse bij te wonen, hierbij komt dat men zich middenin het wervelende spektakel bevindt dankzij indrukwekkende close-ups... dit kan u alleen thuis op uw scherm meemaken!

Regisseur: DAVID MALLET (Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat)

Release op DVD (huur en koop): 3 juli 2001

Specificaties:
Beeld: ?
Geluid: ?
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: AL
Speelduur: 99 min.

Extra's:
• Korte promotiefilm
• Making of
• Kort filmpje: Multi-angle camera
• Weblink