:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2011
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-09-16 - Geplaatst door: Werner
DE ENGEL VAN DOEL
 

Ingeklemd tussen de Antwerpse containerhaven en een kerncentrale ligt het dorpje Doel. Een dorp dat decennia lang in de weg lag van de megalomane uitbreidingsplannen van Antwerpen, maar nu definitief plaats moet maken. Terwijl Doel een langzame dood sterft probeert de bejaarde Emilienne de schijn van een normaal leven in stand te houden. Aan haar keukentafel zien we het dorpse leven onverstoorbaar doorgaan. Maar als haar hartsvriendinnen vertrekken, de dorpspastoor sterft en de afbraak begint lijkt er geen houden meer aan. Alles wijst erop dat ook Emilienne haar dorp zal moeten loslaten.

 

De Engel Van Doel is de eerste lange film van Tom Fassaert, die in 2006 aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie afstudeerde met de film Doel Leeft. In zijn nieuwe, thematisch veel omvattender film, volgt Tom hoe de bewoners van het bedreigde Vlaamse dorp de onzekere ontwikkelingen beleven. Hoofdpersonen zijn de oude dorpspastoor Verstraete en de alleenstaande Emilienne Driesen. Net als zijn eerdere film is ook deze film zwart/wit, gedraaid op super 16mm.

 
DVD details:

Regie: Tom Fassaert

Label: Mokum Film

Herkomst: Nederland / België, 2011

Speelduur: 76 minuten

Geluid: Nederlands 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands, Frans en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 17 oktober 2011

 

Extra's:

• Trailer
 

GRANDE HOTEL
 

Berta voelt zich na 33 jaar nog steeds niet thuis in Portugal. Als 'echte – maar blanke - Mozambikaanse' voelt ze zich op vakantie in het huis van een ander. Haar mijmeringen nemen ons mee naar haar echte 'thuis': de stad Beira. Hier staat het Grande Hotel, het symbool van de getroebleerde geschiedenis van Mozambique. Dit pronkstuk van het koloniaal regime, gebouwd in 1955, bleek door zijn megalomanie bij voorbaat gedoemd te mislukken. Droom en realiteit stonden te ver uit elkaar. 60 jaar later geeft het onderdak aan meer dan 2500 'permanente' gasten. Niets is nog hoe het was. Enkel het skelet blijft over. Het hotel blijkt nu ook een laatste 'thuis' te zijn: de bewoners zien hun eigen hoekje in de wereld steeds verder afbrokkelen.

 

Grande Hotel is een reis langs het heden en verleden van een stad in een stad; een verhaal over koloniale megalomanie, revolutionaire ijdelheid en je thuis voelen.

 

DVD details:

Regie: Lotte Stoops

Label: Mokum Film

Herkomst: België / Nederland, 2011

Speelduur: 70 minuten

Geluid: Portugees / Engels

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 17 oktober 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

DOUBLE TAKE
 

Double Take cast Alfred Hitchcock als de paranoïde geschiedenisleraar die terugblikt op de Koude Oorlog. De master of suspense zegt alle verkeerde dingen op het verkeerde moment, terwijl politici aan beide zijden het televisiepubliek wanhopig naar de mond proberen te praten. In een verhaal van bizarre koppels en hilarische dubbeldeals exploreert Double Take de wereldwijde opkomst van de angst als politieke inzet en als internationale handelswaar in onze catastrofecultuur, van het prille begin van het televisietijdperk tot onze huidige zapping neurose.

 
DVD details:

Regie: Johan Grimonprez

Label: Imagine

Herkomst: België / Nederland / Duitsland, 2009

Speelduur: 80 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 17 oktober 2011

 
Extra's:
• The Hitchcock Castings,

• London,

• Trailers en clips,
• Previously Unreleased: Folgers Coffee Spots
 

TILVA ROSH
 

Toda en Stefan brengen hun vakantie door met skaten, lol trappen, drinken en het maken van Jackass-achtige video's rond een oude kopermijn, nu het grootste gat van Europa. Stefan gaat na de zomer naar de universiteit, maar dat is voor Toda, ook al zou hij geld hebben, totaal geen optie. Hun vriendschap komt onder druk te staan als ze rivaliseren om de aandacht van een meisje.

 

Regisseur Nikola Ležaic keerde voor zijn speelfilmdebuut terug naar zijn geboorteplaats Bor, een onttakelde industriestad in Servië. Hij liet zich voor het vermakelijk en energieke Tilva Rosh inspireren door Egglestons landschapsfoto's en door films als Gummo en My Own Private Idaho, maar vooral door de aanstekelijke energie van skate-team Kolos. De oprichters van Kolos zijn ook de hoofdrolspelers in deze film over vriendschap op de rand van volwassenheid. Op het filmfestival van Sarajevo werd Tilva Rosh onderscheiden met twee awards, een voor beste film en een voor beste acteur.

 

DVD details:

Cast: Marko Todorovic, Stefan Djordjevic, Dunja Kovacevic

Regie: Nikola Ležaic

Label: Tiger Releases

Herkomst: Servië, 2010

Speelduur: 99 minuten

Geluid: Servisch Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 17 oktober 2011

 

Extra's:

• Verwijderde scènes,

• Behind-the-scenes,

• Trailers
 

JEUNES FILLES IMPUDIQUES

 

Twee knappe liftsters wandelen door het bos en besluiten uit te rusten in een afgelegen villa, die onbewoond lijkt. Maar ze weten niet dat een bende juwelendieven het gebouw als uitvalsbasis gebruikt. Hun plotselinge komst leidt tot een lange reeks gewelddadige en erotische verwikkelingen, waarbij de dames laten zien dat ze van zich af kunnen bijten, ook wanneer dat gepaard moet gaan met de nodige perversiteiten!

 

Dit is de eerste film waarvoor cultregisseur Jean Rollin zijn pseudoniem Michel Gentil gebruikte, en de eerste keer dat hij werkte met de bloedmooie, charismatische actrice Joelle Coeur, met wie hij enkele van zijn beste films zou maken. Coeur is het stralende middelpunt van deze vrolijke en uiterst energieke seksfilm, die al snel na de uitbreng cultstatus bereikte en zelfs in Amerikaanse bioscoopzalen succesvol bleek onder de titel Schoolgirl Hitchhikers, waarvan de slogan 'Sex kittens who stop at nothing!' nog steeds tot de verbeelding spreekt.

 
DVD details:
Cast: Joelle Coeur, Gilda Stark, Marie Hélène Règne

Regie: Jean Rollin

Label: Encore

Herkomst: Frankrijk, 1973

Speelduur: 76 minuten

Geluid: Frans / Engels Dolby Digital

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 17 oktober 2011

 

Extra's:

• 36 pagina's tellend boekje

 

ADRIENN PÀL
 

Voor de zwaarlijvige verpleegster Piroska zijn alle dagen hetzelfde. Tijdens werkuren wordt ze door de dood omringd en thuis heeft haar vriend meer oog voor zijn treintjes dan voor haar. Alleen gebakjes bieden troost. Maar als Piroska bij toeval aan jeugdvriendin Adrienn Pál wordt herinnerd, is dat voor haar het startsein om de sleur te doorbreken. Ze besluit naar Adrienn op zoek te gaan, wat ontaardt in een eindeloze tocht langs kleurrijke figuren met tegenstrijdige herinneringen. Terwijl Piroska's queeste een steeds obsessiever karakter krijgt, wordt het doel ervan raadselachtiger. Wat hoopt Piroska nu eigenlijk te vinden?

 

Adrienn Pál, na Fresh Air de tweede speelfilm van de Hongaarse Ágnes Kocsis, is een subtiel psychologisch portret van een van haar omgeving vervreemde vrouw die verlangt naar een beter leven. Gestileerde decors en dik aangezette personages, in prachtige strakke shots gevangen, geven het heldere verhaal een onwerkelijke, bijna absurdistische ondertoon en zijn een genot om naar te kijken.

 
DVD details:

Cast: Éva Gábor, István Znamenák, Ákos Horváth

Regie: Ágnes Kocsis

Label: Filmfreak

Herkomst: Hongarije, 2010

Speelduur: 136 minuten

Hongaars, Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 31 oktober 2011

 
Extra's:
• Trailers
 

TUESDAY AFTER CHRISTMAS

 

Paul en Adriana zijn tien jaar getrouwd en hebben een dochtertje van 8, Mara. Al een half jaar heeft Paul een relatie met Raluca, tandarts van beroep. De dagen voor kerst probeert Paul zijn tijd te verdelen tussen Raluca, het opsnorren van cadeaus en gezellige avonden met het gezin. Als Paul een afspraak heeft met zijn dochtertje op de tandartsenpraktijk van Raluca, gaat de sneeuwbal aan het rollen. Onverwacht duikt ook Adriana op, de twee dames ontmoeten elkaar voor het eerst…

 
DVD details:

Cast: Mimi Branescu, Mirela Oprisor, Maria Popistasu

Regie: Radu Muntean

Label: Brunbro

Herkomst: Roemenië, 2010

Speelduur: 95 minuten

Roemeens, Nederlands en Frans onderiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 31 oktober 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

AMONG HORSES AND MEN

 

In de woestijn van Nevada komen twee rauwe, ongepolijste werelden samen in een uniek project, waar man en paard tegenover elkaar komen te staan. Chris, Dean, Gilbert, Charles, Steven, Bo en Mike zijn jonge gedetineerden in het Northern Nevada Correctional Centre. Vóór hun terugkeer in de maatschappij zijn zij geselecteerd deel te nemen aan een traject, waarbij ze wilde paarden temmen en trainen. Filmmaker Marjoleine Boonstra volgde de gedetineerden gedurende de drie maanden die de training duurt. In dit intensieve contact met de paarden worden de mannen voortdurend met zichzelf geconfronteerd.

 

Paarden zijn uitzonderlijk sensitief. En paarden oordelen niet. De omgang met de paarden slaat voor de mannen een brug. Tussen discipline binnen, en omgaan met de vele verlokkingen buiten. Tussen relatieve veiligheid binnen en niet terugvallen in oude patronen buiten. Tussen binnen, waar ze het vertrouwen van een dier, maar ook van hun medegedetineerden hebben moeten winnen. En buiten, waarvoor ze hun muur hebben leren optrekken en waar ze zichzelf zullen moeten hervinden.

 

Marjoleine Boonstra toont op innemende wijze het proces van deze 'tough guys' op de drempel van de vrijheid. De jongens zijn open over zichzelf en hun kansen. Ze zijn bereid het leven onder ogen te zien, en net als de paarden, die na de training overgaan op een andere baas, te berusten in hun lot.

 
DVD details:

Regie: Marjoleine Boonstra

Label: Contact Film

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 78 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 31 oktober 2011

     

AUTUMN GOLD
 

Autumn Gold volgt een vijftal Europese atleten die zich opmaken voor belangrijke kampioenschappen in Finland. Ze beoefenen allemaal een eigen discipline, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn hoogbejaard. De Oostenrijkse kunstenaar Alfred (100) traint voor het onderdeel discuswerpen en gaat voor niet minder dan een gouden medaille. Zijn leeftijd is geen reden om achter de geraniums te kruipen: "Ik voel me helemaal geen honderd. Tja, dat lichaam wordt natuurlijk steeds ouder. Maar zolang het nog werkt is dat niet zo erg." Ook de Duitse Ilse (85, kogelstoten), de Zweed Herbert (93, honderd meter), de Tsjech Jií (82, hoogspringen) en de Italiaanse journaliste Gabre (leeftijd geheim, discuswerpen) laten zich niet tegenhouden door hun leeftijd. We volgen de atleten bij hun trainingen, hun dagelijkse bezigheden in en rond het huis en zien hen presteren tijdens die langverwachte wedstrijd. Ze dwingen respect af met hun levenshouding en de voor hen soms levensgevaarlijke oefeningen. Ze weigeren het leven op te geven, ondanks overleden partners of lichamelijke gebreken. Herbert: "Ik wil zo proberen mijn leven te verlengen. Als ik er vandaag mee zou stoppen, zou ik binnen een maand dood zijn." Een film over de liefde voor sport als metafoor voor de liefde voor het leven.

 
DVD details:

Regie: Jan Tenhaven

Label: IDFA's Delicatessen

Herkomst: Duitsland / Oostenrijk, 2010

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Duits / Engels / Zweeds / Italiaans / Tsjechisch Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 31 oktober 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

IRÈNE
 

Met de camera in de hand onderzoekt filmmaker Cavalier aan de hand van onder andere zijn dagboeknotities en foto's, de leegte die zijn in 1972 overleden vrouw, de actrice Irène Tunc, achterliet. Een filmbekentenis als rouwproces, in de vorm van een charmant liefdesgedicht.

 
DVD details:

Regie: Alain Cavalier

Label: Art Film

Herkomst: Frankrijk, 2009

Speelduur: 85 minuten

Geluid: Frans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 31 oktober 2011

 
Extra's:
• Trailers
 

LES GENS HONNETES VIVENT EN FRANCE

 

Rudolphe, Licenciaat rechten en bescheiden werknemer in een gemeentelijke bibliotheek, leidt een simpel leven. Geleidt door zijn liefde voor Zuid-Amerikaanse auteurs en geheime liefde voor zijn collega Agnès. Maar deze is slechts aangetrokken door wilde liefdes en werpt zich keer op keer in de armen van mannen die haar vernederen. Door louter toeval kruist Rudolphes pad met dat van Aurore Langlois, een buitensporig ambitieuze PR-agente zonder scrupules. Haar huidige klant is Françoic Guenbois, een 45-jarige burgemeester die kost wat kost minister wil worden. Aangezien reputatie alles is, stelt Aurore alles in het werk om die van de politicus te perfectioneren… en zet Rudolphe in om daar in te slagen.

 
DVD details:

Cast: Victoria Abril, Bruno Putzulu, Hélène de Fougerolles

Regie: Bob Decout
Label: Art Film

Herkomst: Frankrijk, 2004

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 31 oktober 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

NB De koopdvd Dans Voor Het Leven, oorspronkelijk in september zou verschijnen, is helaas uitgesteld. Er is nog geen nieuwe releasedatum bekend.