:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2011
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2011
Bron: Homescreen - Datum: 2011-09-26 - Geplaatst door: Werner
FLAMENCO, FLAMENCO
 

- 'Vervaarlijk stampende voetjes, gefronste wenkbrouwen en tokkelende gitaren: flamenco op zijn best!' - Elegance

- '****' - Algemeen Dagblad
 

Een must-see voor elke dansliefhebber, maar ook voor iedereen die houdt van muziek, film en natuurlijk Spanje! Flamenco, Flamenco is een spetterend eerbetoon aan de schoonheid en diversiteit van de Spaanse nationale dans: de flamenco! Geschiedenis, muziek, zang en dans komen moeiteloos samen. Decor is het oude treinstation Plaza de Armas in Sevilla, gevuld met levensgrote schilderijen van verleidelijke vrouwen door bekende kunstenaars als Klimt en Picasso. Hier passeren zo'n 300 artiesten de revue, van gevestigde performers tot jong talent. Sara Baras, José Miguel Carmona, Israel Galván, Carlos García, Miguel Poveda, José Mercé en vele anderen dansen de sterren van de hemel. Saura is beroemd om zijn meeslepende dans- en muziekfilms als Fados en Tango. Met het veelgeprezen film Carmen toonde hij zich al eerder een meester in het in beeld brengen van flamenco. Met Flamenco, Flamenco toont Saura de ontwikkeling van deze kunstvorm die het traditionele met het experimentele combineert. De muziek spreekt voor zichzelf, dialogen zijn niet nodig om de heftige passie te voelen.

 

Regie: Carlos Saura

Releasedatum: 11 oktober 2011

 

THE TERRESTRIALS
 

The Terrestrials volgt een groepje studenten van de University of California in Santa Cruz die hun zomervakantie gebruikt om het archief te digitaliseren van psychedelisch pionier en futurist Dr. Timothy Leary. De invloed van psycholoog en drugsgoeroe Timothy Leary viel in de jaren '60 niet te vermijden. Hij werd van Harvard geschopt nadat hij met studenten en docenten met LSD had geëxperimenteerd. Leary was een inspiratiebron voor bands als The Beatles, John Lennon schreef Come Together voor Leary's campagne om gouverneur van Californië te worden. The Moody Blues droegen Legend of a Mind op aan Leary. Tijdens het digitaliseren van honderden uren video, foto's en correspondentie met de meest controversiële beroemdheden uit de jaren '60 vormen de studenten zich een beeld van Leary: zijn vroege jaren als Harvard professor; zijn jaren in gevangenschap na te zijn opgepakt voor het bezit van twee joints; gevolgd door een leven als vluchteling na een spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis, opgejaagd over de hele wereld wegens het promoten van zijn geestverruimende inzichten. Zonder Leary te adoreren of te veroordelen, ontdekken de studenten in hem een filosoof die zijn tijd ver vooruit was. Nu meer dan ooit zijn de ideeën van Leary relevant: over de ongekende mogelijkheden van het menselijk brein; over computers en het internet; over levensverlenging, onze toekomst in de ruimte en andere science-fiction scenario's.

 
Regie: René Daalder

Releasedatum: 18 oktober 2011

 

HUMANITY ASCENDING PART 2: VISIONS OF A UNIVERSAL HUMANITY

 

'Enjoyably uplifting' Variety

De tweede film in de Humanity Ascending serie Met: Barbarta Marx Hubbard.

 

In Visions Of A Universal Humanity, de tweede film in de award winning Humanity Ascending serie, gaat futuriste en maatschappelijk vernieuwster Barbara Marx Hubbard met een aantal visionaire collega's in gesprek over een positieve toekomst voor de mensheid. Ze brengt allerbelangrijkste geesten van onze tijd bij elkaar, waaronder de vermaarde natuurkundige Freeman Dyson, bioloog Bruce Lipton, geleerde Jean Houston en anderen die grensverleggende perspectieven presenteren om de mensheid van een positief vooruitzicht te voorzien. Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke, sociale en spirituele werkelijkheden. Barbara Marx Hubaard ziet de huidige wereld – vol oorlogen, vervuiling,en overbevolking – als de mogelijkheid en start voor de mens tot een nieuwe geboorte. Visions geeft hoop voor een positieve toekomst en neemt ons mee van het hier naar creatieve samenwerking naar het universele doel: het bewustzijn en een toekomst van oneindige mogelijkheden. Humanity Ascending is de baanbrekende documentaire serie gepresenteerd door schrijfster en futuriste Barbara Marx Hubbard. In deze serie presenteert iedere DVD essentiele elementen om codes te ontwaken voor onze eigen bewuste evolutie. De serie biedt een richting, en geeft een betekenis en visie op de ontwikkelingen in de wereld.

 

Releasedatum: 18 oktober 2011

 

THE WILD HORSE REDEMPTION
 

Can two wild creatures tame each other?

 

Drie keer per jaar worden sommige van de meer dan 30.000 wilde mustang paarden in het Zuid-westen van Amerika bijeengedreven. Sommige van deze ongetemde mustangs worden naar een gevangenis aan de voet van de Rocky Montains in Colorado gebracht. Daar doen zij mee aan een speciaal programma voor gevangenen, een innovatief en uiterst succesvol inititiatief bedoeld om zowel paarden als criminelen te rehabiliteren. Onder leiding van professionele trainers worden 40 gevangenen elk 3 maanden met een paard samengebracht om de paarden te trainen. De training is zwaar en moeilijk en vraagt van zowel de gevangene als het paard veel geduld en begrip. Vooruitgang van de gevangenen met hun paarden hangt af van hun bekwaamheid om geduld en vastberadenheid op te brengen, maar interessant genoeg is het juist doordat de gevangenen zichzelf in de wilde paarden herkennen ze hun eigen levens beter begrijpen. The Wild Horse Redemption is een intieme, inspirerende en hartverwarmende reis naar vrijheid, discipline en verlossing.

 

Regie: John Zavitsky

Releasedatum: 18 oktober 2011

 

ONE: THE MOVIE - WARD POWERS
 

Wat is het doel van het leven? Een man van middelbare leeftijd besluit het leven van alledag achter zich te laten om antwoord op deze vraag te vinden. Gewapend met een videocamera en een lijst met twintig vragen gaat hij op pad. Wonderbaarlijk genoeg wordt hij op zijn zoektocht geholpen door de meest bekende spirituele leiders, schrijvers, denkers en iconen van onze tijd, zoals Deepak Chopra, Barbara Marx Hubbard, Ram Dass, Thich Nhat Hahn en de Dalai Lama. One: The Movie geeft antwoorden op vragen die van alle tijden en culturen zijn én neemt je mee op een spannend avontuur dat de manier waarop je de wereld ziet voorgoed kan veranderen.

 

Met: Deepak Chopra, Barbara Marx Hubbard, Ram Dass, Tich Nhat Hahn, Father Thomas Keating, Richard Rohr, Riane Eisler, Robert Thurman, Sadhguru Jaggi Vasudev, The Dalai Lama, Llewellyn Vaughan-Lee, en vele anderen...

Releasedatum: 18 oktober 2011

 

LES FEMMES DU 6ÈME ÉTAGE
 

- 'Ode aan het leven en de liefde. Warm, sensueel en bruisend' - Preview

- 'Luchtige, warmhartige komedie' - De Telegraaf

- 'Feelgoodfilm avant la lettre' - TV Krant

- '****' - NRC Handelsblad
- 'Aangename en aanstekelijke komedie'
**** - Algemeen Dagblad
 
Dé Franse zomerhit met al meer dan 100.000 bezoekers!
 

Parijs, de vroege jaren 60: de tijd van cocktails, mantelpakjes en dure chevrolets. De rijke Jean-Louis Joubert is een brave maar nogal saaie man die niet echt van zijn leven geniet. Tot hij en zijn vrouw de mooie Spaanse María als werkster in dienst nemen. María laat hem kennis maken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij samen met andere Spaanse werksters woont. De temperamentvolle volksvrouwen, maar vooral de erg aantrekkelijke María, leren meneer Joubert voor het eerst plezier te hebben in het leven. Dit tot grote ontsteltenis van mevrouw Joubert en haar deftige vriendinnen... Les Femmes Du 6ème Etage is een vrolijke én romantische film met heerlijke rollen van onder andere Fabrice Luchini (Potiche), Carmen Maura (Volver) en Lola Dueñas (Yo, También).

 
Regie: Philippe Le Guay

Releasedatum: 11 oktober 2011

 

IO NON HO PAURA
 

'schakelt voortdurend tussen warm coming of age-drama en zinderende horror, is een overweldigend sprookje over vriendschap, bloedbanden, en een te vroeg verlies van kinderlijke onschuld. Grimmig én hartverwarmend.' - **** Cinema.nl

 

Naar de besteller van Niccolò Ammaniti (Zo God Het Wil, Jij En Ik, Ik Haal Je Op Ik Neem Je Mee). Het is de heetste zomer van de twintigste eeuw in een klein dorpje in het zuiden van Italië. Terwijl de volwassenen binnen schuilen tegen de hitte, trekken zes kinderen erop uit .Op het verlaten platteland, verborgen tussen de enorme korenmassa ontdekt de 9-jarige Michele een geheim dat zo zwaar en zo verschrikkelijk is dat hij het tegen niemand durft te vertellen... Io Non Ho Paura werd bekroond met meer dan 10 awards en werd genomineerd voor de Beste Film op het Filmfestival van Berlijn.

 

Regie: Gabriele Salvatores

Releasedatum: 11 oktober 2011

 

IL GRANDE SOGNO [THE BIG DREAM]
 

Van de regisseur van Romanzo Criminale!

 

In 1968 is Rome het toneel van linkse arbeiders- en studentenopstanden. De knappe, jonge politieman Nicola (Riccardo Scamarcio, Mine Vaganti, Mio Fratello È Figlio Unico), was liever acteur geweest. Als zijn corps een undercoveragent nodig heeft om als revolutionair student te infi ltreren in de protestbeweging, is hij dan ook de aangewezen kandidaat. Hij wordt naar de universiteit gestuurd, waar hij bevriend raakt met Laura (Jasmine Trinca, La Meglio Gioventù) een meisje uit een traditioneel katholiek gezin, die droomt van een wereld zonder onrecht, en Libero, de communistische leider van de studentenbeweging, die droomt van een revolutie. Al snel ontwikkelt Laura gevoelens voor beide mannen en ontstaat er een gecompliceerde driehoeksverhouding vol heftige emoties. Voor Laura zit er niets anders op dan kiezen. Il Grande Sogno, van de regisseur van Romanzo Criminale en het later dit jaar te verschijnen Vallanzasca, is een meeslepend drama, dat zowel een cruciale periode uit de Italiaanse moderne geschiedenis weergaloos verbeeldt, als ook een universele ode aan de liefde is.

 
Regie: Michele Placido
Releasedatum: 11 oktober 2011
 

UNTER DIR DIE STADT (THE CITY BELOW)
 

-'Zeer fascinerende en bewonderingswaardige film' **** - De Volkskrant

- 'ijskoud maar zinderend liefdesdrama' - De Filmkrant

- 'deceptieve, manipulatieve spelletjes en impuslief gedrag...' **** - NRC Handelsblad

 

Een vluchtig moment van aantrekkingskracht tussen een man en een vrouw op een galerie opening. Geen van beiden kan er iets mee doen. Dagen later leidt een toevallige ontmoeting tot een koffie en samen – allebei getrouwd – spelen ze met de onverklaarbare fascinatie voor elkaar. Svenja is nieuwsgierig en bevindt zich plotseling met Roland in een hotelkamer, maar ze blijft trouw aan haar man. Roland, net uitgeroepen tot bankier van het jaar, is een uiterst succesvolle en machtige directeur van een grote internationale bank, waar Svenja's echtgenoot werkt. Roland is gewend te krijgen wat hij wil. Hij heeft zoveel macht dat hij er zelf voor zorgt dat Svenja's man naar Indonesië wordt overgeplaatst om een recent vermoorde bank manager te vervangen. Puur en alleen om ongestoord met Svenja in bed te kunnen duiken. Svenja, niet op de hoogte van Rolands plan en daden, kan de verleiding niet langer weerstaan... Unter Dir Die Stadt (The City Below) werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. Hoofdrolsepeler Robert Hunger-Büchler is bekend van series als Tatort, Derrick en Kommissar Rex.

 
Regie: Christoph Hochhäusler
Releasedatum: 11 oktober 2011
 

HOME FOR CHRISTMAS

 
- 'Hartverwarmend, ontroerend en komisch!'
- 'Een mozaïekfilm in de trant van Love Actually.' - NRC Next
- 'Alles is Liefde met kerst' - VARAgids

- 'Een mooi ingetogen film die flonkert als het noorderlicht' - HUMO

 

Kerstavond in een klein Noors dorpje. Verschillende mensen proberen door de dikke pakken sneeuw naar huis te komen. Een gescheiden man verkleedt zich als de kerstman om toch zijn kinderen en zijn ex-vrouw te kunnen zien op kerstavond. Karin maakt zich klaar voor een avond vol passie met haar minnaar in de overtuiging dat hij na de kerst eindelijk zijn vrouw verlaat. Een zwerver komt een oude vlam tegen en Thomas liegt dat zijn familie geen kerst viert zodat hij de kerst kan doorbrengen met zijn vriendinnetje. Home For Christmas is een hartverwarmende, komische, maar ook ontroerende film over mensen die allemaal proberen contact te maken met hun familie, vrienden of simpelweg iemand die naar ze luistert. Regisseur Bent Hamer (Factotum, O'Horten en Kitchen Stories), is het gelukt dé ultieme kerstfilm te maken voor iedereen die van kerst houdt, maar juist ook voor degenen die er niets mee hebben.

 
Regie: Bent Hamer
Releasedatum: 11 oktober 2011
 

LA NANA (THE MAID)
 
- '****' - De Volkskrant
- '****' - NRC Handelsblad
- '****' - Het Parool

-'Raquel ontwikkelt zich tot zo'n prachtig klassiek krakater: de wrekende dienstmeid' - Trouw

- 'rijke en complexe satire' - De Volkskrant
 

Al meer dan twintig jaar woont en werkt Raquel als huishoudster bij de Valdesfamilie en ze begint zich steeds meer als een familie-lid te zien. En dat is nu net niet de bedoeling. Haar groeiende bitterheid en steeds heftigere botsingen met de oudste dochter des huizes leiden ertoe dat de familie denkt dat ze overwerkt is. Om haar te ontzien wordt een extra hulp ingehuurd, maar Raquel voelt zich gepasseerd. Doodsbang te worden vervangen, zoekt Raquel allerlei manieren om de nieuwe huishoudsters één voor één te saboteren... La Nana (The Maid) is een wereldwijde hit op filmfestivals en is onder andere bekroond met de juryprijs en prijs voor beste actrice op het Sundance Filmfestival. Tevens werd La Nana genomineerd voor de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

 

Regie: Sebastián Silva

Releasedatum: 11 oktober 2011
 

AUSENTE [ABSENT]
 

De 16-jarige Martin heeft een enorme crush op zijn zwemleraar Sebastian. Tijdens de zwemtraining doet Martin net alsof hij een blessure aan zijn oog krijgt. Zijn coach Sebstian neemt hem mee naar het ziekenhuis. Op de weg terug biedt hij Martin een lift aan naar huis. Martin verzint allerlei excuses om subtiel het privéleven van zijn coach binnen te dringen. Hij zou zogenaamd bij een vriend slapen, maar deze blijkt niet thuis. En aangezien zijn familie hem toch niet verwacht... Martin brengt uiteindelijk de nacht door op de bank van zijn coach. Ausente (Absent) gaat over hoe een 16-jarige een volwassene manipuleert. Martin begrijpt dondersgoed de delicate positie van zijn trainer; hij heeft er alles voor over om daar gebruik van te maken.

 

Winnaar van de Teddy Award op het filmfestival van Berlijn 2011.

 

Regie: Marco Berger

Releasedatum: 11 oktober 2011

 

LA LLAMADA [THE CALL]
 
'opposites attract'
 

Buenos Aires, Lucia is stewardess, getrouwd en probeert al tijden zwanger te raken. Om meer van haar leven te genieten, besluit ze haar oude baan als pianolerares weer op te pakken. Zo komt de jonge Lea opeens haar leven binnen.  Lea woont samen met haar vriend, maar wil zich niet vast aan hem verbinden. Ze heeft een saaie baan in een fabriek, maar is stiekem altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Lucia en Lea zijn erg verschillend, maar Lea's vrije manier van leven heeft een enorme aantrekkingskracht op Lucia. Als Lea plotseling een baan krijgt in Patagonië, is Lucia verbijsterd. Ze besluit mee te gaan en net als Lea haar man en leven achter zich te laten.

 

Toronto International Filmfestival Official Selection


Regie: Stefano Pasetto

Releasedatum: 11 oktober 2011