:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: LIFE IN A DAY
PERSBERICHT: LIFE IN A DAY
Bron: Homescreen - Datum: 2011-11-06 - Geplaatst door: Werner
LIFE IN A DAY

The story of one day on earth - Kevin MacDonald (Last King Of Scotland) en Ridley Scott (Gladiator, Robin Hood) brengen Life In A Day

Op vrijdag 28 oktober vindt een bijzondere release plaats: Life In A Day van Oscarwinnaar Kevin Macdonald (The Last King Of Scotland) en producent Ridley Scott (Gladiator, Robin Hood) wordt die dag live op Youtube gepresenteerd. Life In A Day is een bijzonder en uniek project in samenwerking met Youtube. Youtube-gebruikers wereldwijd werden opgeroepen om op 24 juli 2010 een moment uit hun leven op die dag vast te leggen en te uploaden. De hele wereld reageerde... Meer dan 80.000 mensen uit alle uithoeken van de wereld legden een moment van hun 24 juli 2010 vast. Van Australië tot Zambia en van de wereldsteden tot de meest onbereikbare delen van de wereld. Uit maar liefst 192 landen werd meer dan 4.500 uur aan film speciaal voor dit project op Youtube gezet. Ook uit Nederland kwamen er 5 bijdrages en dit alles vormt de basis waarmee regisseur Kevin Macdonald deze bijzondere documentaire heeft gemaakt. In Life In A Day doet het er niet toe wie er te zien is en waarom; alles draait om wat er gebeurt. ‘Life In A Day is een tijdcapsule die toekomstige generaties laat zien hoe het was om op 24 juli 2010 te leven’. Tevens leert Life In A Day ons iets meer over de sociale en culturele dimensies van onze geglobaliseerde samenleving waar media een enorme rol speelt.

Een uniek, prachtig, humorvol en eerlijk document dat laat zien hoe het is om vandaag de dag op aarde te leven.

Op 29 oktober wordt de dvd wereldwijd uitgebracht. In Nederland is de film vanaf die dag tot en met 14 november exclusief verkrijgbaar via de webwinkel van de Volkskrant (http://www.vkshop.nl/life-in-a-day-dvd.html). Vanaf 15 november is de dvd in alle winkels verkrijgbaar.

• “Gorgeous…intimate… all authentic” - Anne Thompson
• “Undeniably real…incredibly inspiring” - The Toronto Star
• ”Masterful... life-affirming, uplifting”- The Independent
• “A terrific cinematic experience... An hour and a half of happiness ” - LittleWhiteLies.co.uk
• “Life in a day is the closest we humans will ever be together ” - @RushPathak – TWITTER
• “Best. Day. Ever.” - The Economist
• “A thrilling piece of cinema” – The Times

Synopsis Life In A Day
Life In A Day van Oscarwinnaar Kevin Macdonald (The Last King Of Scotland) en producent Ridley Scott (Gladiator, Robin Hood) is een bijzonder en uniek project in samenwerking met Youtube. Youtube-gebruikers wereldwijd werden opgeroepen om op 24 juli 2010 een moment uit hun leven op die dag vast te leggen en te uploaden. De hele wereld reageerde... Meer dan 80.000 mensen uit alle uithoeken van de wereld legden een moment van hun 24 juli 2010 vast. Van Australië tot Zambia en van de wereldsteden tot de meest onbereikbare delen van de wereld. Uit maar liefst 192 landen werd meer dan 4500 uur aan fi lm speciaal voor dit project op Youtube gezet. En dit alles vormt de basis waarmee regisseur Kevin Macdonald deze bijzondere documentaire heeft gemaakt. In Life In A Day doet het er niet toe wie er te zien is en waarom; alles draait om wat er gebeurt. ‘Life In A Day is een tijdcapsule die toekomstige generaties laat zien hoe het was om op 24 juli 2010 te leven’. Tevens leert Life In A Day ons iets meer over de sociale en culturele dimensies van onze geglobaliseerde en gemedialiseerde samenleving. Een uniek, prachtig, humorvol en eerlijk document dat laat zien hoe het is om vandaag de dag op aarde te leven.

Land: Verenigde Staten/Engeland
Taal: o.a. Engels, Spaans, Japans, Duits, Vietnamees, Portugees
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Speelduur: 91 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1