:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2012
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2012
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-12-18 - Geplaatst door: Werner
FUBAR: GODS OF BLUNDER
 

Michael Dowse (It's All Gone Pete Tong) volgt met de camera Terry en Dean, twee werkloze, aartsluie en nogal lompe relikwieën uit het headbangers-tijdperk. Ze verdoen hun tijd met bier drinken, blowen en rondrijden in hun 1986 Cutlass Supreme, maar wanneer hun oude maat Tron een baantje in de olievelden voor ze regelt, besluiten de twee om hun losbandige leven in te ruilen voor vast werk en een salaris. Ondanks een stuitend gebrek aan vaardigheid en motivatie komen Terry en Dean al gauw om in de poen. In een waas van zelfvertrouwen papt Terry aan met Trish, de nymfomane serveerster uit de lokale stripclub, en voor hij het weet zit hij goed onder de plak. Nu zijn buddy aan de vrouw is, blijft Dean alleen achter. Zijn eenzaamheid leidt tot meer drank, drugs en hilarisch pijnlijke pogingen om arbeidsongeschikt verklaard te worden. Maar samen headbanger zijn, betekent een band voor het leven en dus komt het op Terry aan om ervoor te zorgen dat Dean zijn leven op orde krijgt.

 

DVD details:

Regie: Michael Dowse
Label: Filmfreak
Cast: David Lawrence, Jamil Jabril, Paul Spence

Herkomst: Canada, 2010

Speelduur: 85 minuten

Geluid: Engels 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 16 januari 2012
 

Extra's:

• Trailers
 

DEEP END
 

Deep End van Jerzy Skolimowski is een humoristische, licht absurdistische en ook wrange film die het midden houdt tussen een psycho-seksueel drama en een bizarre komedie. Puber Mike begint in een Londen's badhuis aan zijn eerste baan. Hij raakt vanaf het eerste moment geïnteresseerd in de iets oudere collega Susan en wordt steeds obsessiever. Hij begint haar te volgen en tracht bij ieder vermoeden van intimiteit met anderen de situatie te saboteren.

Ondertussen wordt Mike gebruikt in de 'George Best-fantasie' van de hem aanrandende, exorbitant acterende Diane Dors en belandt hij op de kamer van een tijdelijk invalide prostituee die alles in haar kamer met trekkoorden kan bedienen. Ook loopt de verliefde puber met een bordkartonnen vrouw onder zijn arm in het neon-verlichte uitgaanscentrum Soho. Een badmeester permitteert zich onzedig gedrag bij tienermeisjes en oudere mannen kunnen zich nauwelijks bedwingen als ze een vrouw zien. Skolimowski's film is het product van de verruiming van de seksuele moraal in de jaren zestig die botst met de stijve, terughoudende mentaliteit van de Engelsen, en doorstaat de vergelijking met voorgangers als Blow Up en Peeping Tom.

 

DVD/Blu-ray details:

Regie: Jerzy Skolimowski
Label: Contact Film (dvd/Blu-ray)

Cast: Karl Michael Vogler, Jane Asher, John Moulder-Brown

Herkomst: Groot-Brittannië / Duitsland, 1971

Speelduur: 88 minuten

Geluid: Engels mono

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 16 januari 2012
 

Extra's:

• Trailer,

• verwijderde scènes,

• fotogallerij,

• documentaire Starting Out

     

IF THE SEED DOESN'T DIE
 

Roemenië, ongeveer tweehonderd jaar geleden. Arme boeren slepen een houten kerk over een bevroren meer naar hun dorp. Ze mogen er zelf geen bouwen, omdat ze orthodox-christelijk zijn. De Balkanregio, het postcommunistische tijdperk. Een Servische man zoekt het lijk van zijn zoon, die in Roemenië bij een auto-ongeluk om het leven kwam. Een Roemeense man wil zijn dochter vinden die in Kosovo gedwongen in een bordeel werkt. Ze ontmoeten elkaar bij een illegale grensoversteek in de Donau-rivier. Wat volgt is een inktzwarte tragikomedie tegen de achtergrond van de roerige politieke geschiedenis van de Balkan. Een regio die altijd het decor is geweest van heftige, vaak bloedige conflicten, zo maakt Dragin duidelijk in deze aaneenschakeling van absurd-theatrale situaties. Het Hubert Bals Fonds van het IFFR ondersteunde de post-produktie van deze film.

 
DVD details:

Regie: Sinisa Dragin

Label: Tiger Releases

Cast: Mustafa Nadarevic, Dan Condurache, Franz Buchrieser

Herkomst: Roemenië / Servië / Oostenrijk, 2010

Speelduur: 115 minuten

Geluid: Roemeens / Servisch / Duits / Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 16 januari 2012

 

Extra's:

• Trailers
 

WATER CHILDREN
 

Het wonder van de vruchtbaarheid heeft in tal van culturen geleid tot bijzondere rituelen, om de goden gunstig te stemmen, het verdriet te verzachten en hoop te blijven koesteren. Ze geven vorm aan emoties die moeilijk in woorden te vatten zijn. De eigenzinnige Nederlands-Japanse pianiste Tomoko Mukaiyama maakte rond dit thema een enorm kunstwerk. Opgetrokken uit duizenden witte jurkjes creëerde zij een kathedraalachtige ruimte waarin bezoeksters en bezoekers, als in een ritueel, ronddwaalden, verstilden en tot intieme ontboezemingen kwamen. Over kinderen die wel of niet kwamen, over seksualiteit en de gemaakte keuzes. Dit leidde de filmmaakster vervolgens naar boeddhistische rituelen rond vruchtbaarheid, zoals dat van 'waterkinderen': voor te vroeg geborenen, dood geborenen, nooit geborenen. Want waterkinderen, zo zegt een Japanse moeder, zijn óók echte kinderen. 

 
DVD details:

Regie: Aliona van der Horst

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2011

Speelduur: 74 minuten

Geluid: Nederlands / Engels / Japans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld 

Kijkwijzer: AL 

Releasedatum: 16 januari 2012

 

PIANOMANIA
 

Stefan Knüpfer, de innemende concerttechnicus en pianostemmer van Steinway & Sons, staat beroemde concertpianisten bij in hun zoektocht naar de perfecte klank. Hij gebruikt geen visuele meetinstrumenten maar vertrouwt op zijn gehoor en aandacht voor detail. Met humor, engelengeduld en een flinke dosis inventiviteit sleutelt hij net zo lang aan een vleugel tot het geluid de pianisten kan bekoren. Dat is niet altijd een gemakkelijke opgave: "Pianisten zijn nooit echt tevreden". De film volgt hem terwijl hij zich voorbereidt op Pierre-Laurent Aimards opnames van Bachs Die Kunst der Fuge in het Wiener Konzerthaus. Als de favoriete vleugel van de pianist wordt verkocht, loopt de spanning op. Knüpfer start een zoektocht naar een vleugel die aan de eisen van de perfectionistische pianist voldoet. Zal het hem bijtijds lukken een goed alternatief te vinden? Tussen alle stress door valt er genoeg te genieten van een hoop fraaie muziek in de concertzalen die Knüpfer aandoet in de film.

 
DVD details:
Regie: Robert Cibis / Lilian Franck
Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Duitsland / Oostenrijk, 2009

Speelduur: 93 minuten

Geluid: Duits / Engels Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 16 januari 2012

 

Extra's:

• Interview met Stefan Knüpfer,

• Pierre-Laurent Aimard over Die Kunst der Fuge,

• verschillende uitvoeringen van Pierre-Laurent Aimard,

• verwijderde scènes,

• pianoles van Stefan Knüpfer,

• trailers

 

BART VEGTER: 9 ABSTRACTE FILMS (1981-2008)

 

Bart Vegter (1940-2011) liet zich als autodidact vooral inspireren door de werkwijze van makers als Frans Zwartjes en Paul de Mol en de experimentele cinema uit de jaren '70 en '80. Voordat hij op veertigjarige leeftijd abstracte films ging maken, doorliep hij de Technische Universiteit in Eindhoven en werkte hij in de laboratoria van Shell en Philips. Hij laat in omvang een bescheiden oeuvre na dat uitblinkt in zorgvuldigheid en vakmanschap. In de beginjaren werkte hij met behulp van traditionele animatietechnieken, in zijn laatste films ontwikkelde hij een nog eigenzinniger stijl met zijn zelfgeschreven computerprogramma's, zoals in Nacht - Licht , Space - Modulation en Forest - Views. Deze dvd werd samengesteld door het International Film Festival Rotterdam en EYE Film Instituut Nederland.

 
DVD details:

Van deze uitgave is zowel een Nederlandse als een Engelse versie beschikbaar

Label: Tiger Releases (Nederlandse & Engelse versie)

Herkomst: Nederland, 1981-2008

Speelduur: 76 minuten

Gelluid: mono

Beeld: 4:3

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 16 januari 2012

 

BOKAR RIMPOCHÉ: MASTER OF MEDITATION

 

Bokar Rimpoché wordt alom erkend als één van de grote Meesters uit het Tibetaanse boeddhisme. Als balling leefde hij afgezonderd in een klein bergklooster waar hij zich wijdde aan het beoefenen van de meditatie. Hij was de geestelijke erfgenaam van Kalou Rimpoché, was nauw verbonden met de Dalai Lama en meditatiemeester van de 17de Karmapa. De wijsheid van Bokar Rimpoché, erfgenaam van traditionele kennis die reeds eeuwenlang werd doorgegeven, opent ook vandaag nog de deuren naar een unieke bezinning over de zin van het leven, de liefde en de dood... Reizend door het hart van de Himalaya leidt deze film ons binnen in het leven en het dagelijkse bestaan van deze eminente meditatiemeester. De leringen van Bokar Rimpoché vormen een echte inleiding tot het Tibetaanse boeddhisme en laten de kijker reeds delen in het geluk en de sereniteit die hij uitstraalt.

 
DVD / Blu-ray details:

Regie: Guy Maezelle

Label: Vertigo Films (dvd/Blu-ray)

Herkomst: België, 2007

Speelduur: 120 minuten

Geluid: Engels / Frans, Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 16 januari 2012

 

Extra's (60 minuten in totaal):

• Volledige interviews met Bokar Rimpoché,

• de complete versie van de sujata-lessen,

• vier niet eerder vertoonde scènes,

• archieffoto's,

• draaiboekfoto's,

• bibliografie

• boekje met onuitgegeven leringen van Bokar Rimpoché (32 pagina's)

 

THE COUNTESS X

 

Door de bossen sluipt een gemaskerde kleptomane met een onbedwingbare lust naar diamanten... en seks! Deze mysterieuze dame, ook bekend als "Countess X", weet dat de bezoekers van een afgelegen landhuis zich hebben teruggetrokken om daar een enorme orgie te houden. Ze laat haar begerige ogen vallen op hun bezittingen en besluit hen te verzadigen met drank en seks, zodat ze na hun uitspattingen weerloos zijn en Countess X er met hun diamanten vandoor kan gaan! Cultregisseur Jean Rollin regisseerde The Countess X onder het pseudoniem Michel Gentil, dat hij steevast gebruikte voor zijn erotische producties. Wie vertrouwd is met zijn inmiddels befaamde vampierfilms ziet dat Rollin ook in The Countess X zijn stokpaardjes berijdt: de film bevat duidelijke verwijzingen naar de escapades van Irma Vep, de Parijse dievegge die in de zwijgende Franse film van de jaren twintig een onvergetelijke indruk maakte. Ook weet hij de gepeperde seksscènes te doordringen met droge humor, waarin hij gesteund wordt door enkele acteurs uit zijn vaste kring van medewerkers, zoals Cyril Val en Jean-Pierre Bouyxou.

 

DVD details:

Cast: Karine Gambier, Cyril Val, Jean-Pierre Bouyxou

Regie: Jean Rollin

Label: Encore

Herkomst: Frankrijk, 1976

Speelduur: 80 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 16 januari 2012

 

Extra's:

• Trailers,

• Rollin XXX slideshow,

• interview met Alain Plumey in het Museum van de Erotiek

 

A HORRIBLE WAY TO DIE

 

Als Sarah haar vriend Garrick een keer volgt, om te zien waar hij toch steeds uithangt, stuit ze op een bergplaats vol gruwelijke trofeeën. Sarah krijgt de schok van haar leven als Garrick een van de meest gezochte Amerikaanse seriemoordenaars van de laatste jaren blijkt te zijn. Een onvervalst mediaproces volgt en Sarah, die tegen haar vriend heeft getuigd, wordt door de FBI in een nieuwe woonplaats ondergebracht. Jarenlang was Sarah aan de drank, zodat ze zich maar niet hoefde te realiseren dat er iets goed mis was met haar vriend. Nu is ze al drie maanden nuchter en probeert ze een nieuw bestaan op te bouwen, samen met de rustige Kevin. Intussen ontsnapt Garrick uit de gevangenis en baant zich moordend een weg naar Sarah toe. Een gewelddadige confrontatie kan niet uitblijven en zal de ware aard van Garricks obsessieve jacht onthullen.

 

DVD details:

Regie: Adam Wingard

Label: Filmfreak

Cast: AJ Bowen, Amy Seimetz, Joe Swanberg

Herkomst: Verenigde Staten, 2010

Speelduur: 83 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 30 januari 2012

 

Extra's:

• Trailers
     

HOW I ENDED THIS SUMMER

 

De ervaren meteoroloog Sergei, werkt samen met stagiair Pavel op een Russisch onderzoeksstation in een desolaat poollandschap. De twee mannen leven compleet geïsoleerd in een wereld waar de nacht nooit valt en de tijd eindeloos lijkt. Ze bemoeien zich nauwelijks met elkaar en hebben niets met elkaar gemeen. Totdat Pavel een belangrijk radiobericht voor Sergei ontvangt. Het monotone bestaan van de twee mannen verandert in een existentiële nachtmerrie.

 

DVD details:

Regie: Alexei Popogrebsky
Label: Brunbro
Cast: Grigory Dobrygin, Sergei Puskepalis

Herkomst: Rusland, 2010

Speelduur: 124 minuten

Geluid: Russisch Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 30 januari 2012
 

Extra's:

• Interview met de regisseur (Engels gesproken, Nederlands ondertiteld)

     

YURI'S DAY

 

De succesvolle operadiva Lyuba onderneemt een laatste reis naar Yuriev, een ver afgelegen stadje, "in the middle of nowhere". Ze wil er al haar bezittingen verkopen en van de gelegenheid gebruik maken om haar tienerzoon Andrei te tonen waar ze is opgegroeid, om uiteindelijk haar geboortegrond voorgoed achter zich te laten. Moeder en zoon dwalen doelloos door de straten van deze vreemde plaats tot er iets onverwachts gebeurt en Andrei op mysterieuze wijze verdwijnt... Serebrennikov, eerder geprezen om Playing the Victim, werkte voor het scenario samen met Soekorov-vertrouweling Yuri Arabov (Moloch).

 
DVD details:

Regie: Kirill Serebrennikov

Label: Brunbro

Cast: Ksenia Rappaport, Eugenia Kuznetsova, Sergey Sosnovski

Herkomst: Rusland / Duitsland, 2008

Speelduur: 138 minuten

Geluid: Russisch Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 30 januari 2012
 

LE GRAND'TOUR

 

Tijdens een weekend in augustus beslist een amateur fanfareband om deel te nemen aan het "Weekendcarnaval" van Stavelot dat maar eens om de tien jaar wordt georganiseerd. Aangevoerd door de voorzitter begint de fanfare aan een heuse voettocht. Wat oorspronkelijk een korte reis zou zijn, wordt al snel een mythische trektocht van honderden kilometers. Onderweg valt de groep echter meer en meer uit elkaar en wanneer de lente aanbreekt, blijven er nog maar drie leden over. Maar de voorzitter lijkt vastbesloten om de obsessieve tocht verder te zetten. Actes Belges is een speciale dvd-reeks op het label Imagine, die onontgonnen Belgische pareltjes onder de aandacht brengt. In deze serie verschenen eerder Vampires, Somewhere Between Here And Now, Get Born, Le Menteur en Avec Ma Mère À La Mer.

 

DVD details:

Regie: Jérôme le Maire
Label: Imagine
Cast: Denis Burton, Chen Chenut, Pierre Fontaine

Herkomst: België, 2011

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Frans 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 30 januari 2012

Extra's:

• Verwijderde scènes,

• trailers
 

A SHINE OF RAINBOWS

 

De achtjarige Tomás is een verlegen kind. In het weeshuis waar hij woont vindt hij maar weinig aansluiting met de andere kinderen, en vrienden heeft hij al helemaal niet. Aan zijn eenzame bestaan komt echter abrupt een einde als hij de liefhebbende Marie (Connie Nielsen) ontmoet. Voordat Tomás goed en wel beseft dat hij een nieuwe moeder heeft, is hij met Marie onderweg naar zijn nieuwe thuis op het afgelegen Corrie Island, dat voor de Ierse kust ligt. Tomás waant zich de gelukkigste jongen op aarde, totdat hij Marie's echtgenoot ontmoet. Alec (Aidan Quinn) is de makkelijkste niet, hoe zeer Tomás zijn best ook doet om bij zijn adoptievader in de smaak te vallen. Toch hoopt hij dat Alec hem op een dag accepteert en zijn adoptiepapieren tekent waardoor hij een familie krijgt die van hem houdt.

 
DVD details:
Regie: Vic Sarin
Label: Moonlight
Cast: Connie Nielsen, Aidain Quinn, John Bell

Herkomst: Canada / Ierland, 2009

Speelduur: 101 minuten

Geluid: Engels 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 9

Releasedatum: 30 januari 2012

 

BATTLE GIRLS VERSUS YAKUZA
 

Ooit zaten Asami en Junko in dezelfde meisjesbende en maakten de straten van Tokyo onveilig. Alles veranderde toen Junko haar vriendin verraadde en liet vermoorden. Nu staat de gestoorde Junko bijna aan het hoofd van de machtige Yakuza Shoryu-klan. Maar... Asami leeft nog! Ze is uit het graf herrezen en maakt, met de hulp van haar Battle Girls, jacht op alle Yakuza! Zet je schrap voor anderhalf uur Japans bloedvergieten, opgediend door de mooiste, gevaarlijkste en meest grofgebekte meiden van de achterbuurten van Tokyo. Battle Girls Versus Yakuza wordt aangevoerd door niemand minder dan pornoactrice Asami, onder meer bekend van The Machine Girl, Robo-Geisha en Horny House Of Horror!

 
DVD details:

Regie: Kazushi Nakadaira

Label: Shock

Cast: Asami, Rena Komine, Jirô Satô

Herkomst: Japan, 2010

Speelduur: 92 minuten

Geluid: Japans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 30 januari 2012

 

Extra's:

• Promo-clip,

• originele trailer