:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2012
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2012
Bron: Filmfreaks - Datum: 2012-02-28 - Geplaatst door: Werner
BITTER SEEDS

Manjusha Amberwar hoopt haar eerste artikel te publiceren in het lokale krantje, maar deze ambitie valt haar niet licht. Haar hele familie is erop tegen en ook het onderwerp stemt niet vrolijk: een zelfmoordepidemie onder Indiase katoenboeren, onder wie haar eigen vader. Deze boeren zijn overgestapt op genetisch gemanipuleerde zaden van het Amerikaanse bedrijf Monsanto, maar de nadelen blijken groot. De kosten voor mest en pesticiden blijken vele malen hoger dan verwacht. Bovendien verbruiken de zaden meer water, terwijl de boeren in dit droge gebied aangewezen zijn op de regen en dus zelden een goede oogst hebben. Bitter Seeds is het slotstuk in een trilogie van regisseur Micha X. Peled over globalisering, na Store Wars: When Wal-Mart Comes To Town en China Blue. Naast Amberwar volgt hij een boer die strijdt voor het behoud van zijn kleine stukje land. Zo geeft hij een gezicht aan de slachtoffers van opportunistische multinationals. Oordelen laat Peled over aan de kijker zelf; hij laat zijn hoofdpersonen enkel hun verhaal doen, zonder aangedikte sentimenten.

Winnaar van de Oxfam Global Justice Award, IDFA 2011

DVD details:
Regie: Micha X. Peled
Label: IDFA's Delicatessen
Herkomst: Verenigde Staten / India, 2011
Speelduur: 87 minuten
Geluid: Nederlands / Engels / Indiaas Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: AL
Releasedatum:19 maart 2012


THE HARDCORE COLLECTION

In de 80-er jaren zien we de snelle opkomst van de The Cinema of Transgression ("grensoverschrijdende film") deze kunstbeweging legt zich toe op het laten zien van seks en geweld aan de vervreemde Amerikaanse jeugd. Ontstaan in New York City, diep geworteld in de avantgarde muziek cultuur (Sonic Youth, Jim Thirlwell (Foetus), Dream Syndicate, etc) sluiten artiesten zoals Nick Zedd, Lydia Lunch, Beth B, Leg Lung en in het bijzonder Richard Kern zich aan bij de beweging en illustreren deze sub-cultuur. The Hardcore Collection omvat vroeg werk van Kern, zoals The Right Side Of My Brain, You Killed Me First en Fingered met Henry Rollins en punk rock diva Lydia Lunch.

DVD details:
Regie: Richard Kern
Label: Sodemented
Herkomst: Verenigde Staten, 1984-1993
Speelduur: 170 minuten
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Niet ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum:19 maart 2012

Extra's:
• Slideshow, drie korte films van Richard Kern: Manhattan Love Suicides, Submit To Me, The Evil Cameraman


EXTRA ACTION (AND EXTRA HARDCORE)

Artiest, fotograaf en filmer Richard Kern houdt van echte vrouwen: Niet pretentieus, nuchter en naakt. Kenners van de kunstboeken van Kern weten dat deze controversiële kunstenaar ons meeneemt naar zijn voyeuristische en exhibitionistische wereld waarin hij zijn modellen in hun dagelijkse routines volgt en elke sexy gebeurtenis weet te vangen met zijn camera. In Extra Action toont Kern een groot aantal amateurmodellen. De muziek is van Thurston Moore van Sonic Youth.

DVD details:
Regie: Richard Kern
Label: Sodemented
Herkomst: Verenigde Staten, 2008
Speelduur: 80 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0
Niet ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum:19 maart 2012

Extra's:
• Korte films van Richard Kern: The King of Sex, Pierce, Scooter and Jinx, Catholic, Nazi, Goodbye 42nd Street


XERO

Xero is een fascinerende visuele reis in de adembenemende wereld van lesbische seks, fetish en kunst. Vergeet alle snelle en goedkope internetporno - regisseur Jack the Zipper laat zich inspireren door Salvador Dali, David Lynch, Stanley Kubrick en de Japanse “Pink” Cinema. Met Xero heeft hij een zinderend originele, intrigerende en extreem erotische film gemaakt.

DVD details:
Regie: Jack The Zipper
Label: Sodemented
Herkomst: Verenigde Staten, 2010
Speelduur: 66 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital stereo
Beeld: 16:9
Niet ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum:19 maart 2012
UIT HET ARCHIEF