:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2012
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2012
Bron: Filmfreaks - Datum: 2012-04-25 - Geplaatst door: Werner

5 BROKEN CAMERAS

 

De Palestijnse boer Emad Burnat kreeg in 2005 een camera om de geboorte van zijn vierde zoon te filmen. Met die eerste camera filmde hij ook hoe bulldozers zijn olijfb omen uit de grond trokken en hoe de beruchte scheidingsmuur op zijn land werd gebouwd. Het verzet van de Palestijnen groeit, de strijd wordt grimmiger, mensen worden gearresteerd en er vallen doden in het dorp. Emad blijft alles filmen, ondanks de smeekbeden van zijn vrouw die bang is voor represailles. Op zes jaar tijd gebruikt hij vijf videocamera's, waarbij elke camera een tijdsperiode tekent. Op deze manier maakt hij een erg indringende documentaire over het lot van de Palestijnen. De grote kracht van 5 Broken Cameras is de persoonlijke en dus geloofwaardige invalshoek. De vernietiging van elke camera is een krachtige metafoor en uit de restanten van de vijf kapotte camera's maakte Emad Burnat samen met Guy Davidi een buitengewoon kunstwerk, dat intussen de ene na de andere prijs wint op internationale filmfestivals!

 

Winnaar van verschillende internationale filmprijzen, zoals de Sundance Directing Award for World Documentary, IDFA Special Jury Award en de IDFA Audience Award

 
DVD details:

Regie: Emad Burnat / Guy Davidi

Let op: Deze titel is alleen beschikbaar voor de Vlaamse markt

Label: Open Doek

Herkomst: Israël / Palestina, 2011

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Arabisch / Hebreeuws 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 7 mei 2012

 

LIFE, ABOVE ALL
 

Chanda is twaalf jaar en doet het goed op school. Samen met haar familie woont ze in een township nabij Johannesburg, Zuid-Afrika. Wanneer Chanda's kleine zusje sterft, wordt haar hele gezin overhoop gehaald. Haar stiefvader bazuint rond dat de moedermelk het meisje vergiftigd heeft. Een buurvrouw meent dat er een vloek op hun huis rust. Sommigen fluisteren iets over 'de ziekte', maar niemand durft het woord 'aids' hardop uit te spreken. Wanneer ook Chanda's moeder steeds zwakker wordt, steken vreselijke roddels de kop op. Maar de intelligente Chanda vecht terug – met al haar krachten. Want... niets is besmettelijker dan de leugen. Life, Above All vertelt niet alleen Chanda's verhaal. De film toont ook de schrijnende realiteit voor veel zwarten in zuidelijke Afrika. Life, Above All is een universeel verhaal over solidariteit, moed en hoop.

 
DVD details:

Regie: Oliver Schmitz

Let op: Deze titel is alleen beschikbaar voor de Vlaamse markt

Label: Open Doek

Herkomst: Zuid-Afrika, 2010

Speelduur: 105 minuten

Geluid: Duits / Engels 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 7 mei 2012

 

THAT GIRL IN YELLOW BOOTS

 

Toen Ruth vijf jaar was, vluchtte haar vader naar India. Wanneer ze jaren later zelf een volwassen vrouw is, besluit ze hem achterna te reizen om hem te zoeken. Ze komt in de duistere onderbuik van Mumbai terecht en wordt geconfronteerd met drugsdealers, een mysterieuze massagezaak en corrupte dienaars van de wet. Ze lijkt dit haast gevoelloos te ondergaan en focust zich op de zoektocht naar haar vader. Wanneer ze eindelijk de waarheid ontdekt, lijkt deze minder mooi dan ze had gehoopt en komen eindelijk haar oprechte gevoelens naar boven. Met That Girl In Yellow Boots bevestigt Anurag Kyshap nog maar eens zijn statuut van controversiële, moderne filmmaker binnen de Indische cinema. Hij brengt hier een donkere en tegelijk zeer kleurrijke film waarin vooral het portret van Ruth, een jong westers meisje in een bevreemdende omgeving, veel aandacht krijgt. Dit personage wordt op een verbluffende manier vertolkt door actrice Kalki Koechlin.

 
DVD details:

Regie: Anurag Kashyap

Let op: Deze titel is alleen beschikbaar voor de Vlaamse markt

Label: Open Doek

Cast: Kalki Koechlin, Prashant Prakash, Naseeruddin Shah

Herkomst: India, 2010

Speelduur: 107 minuten

Geluid: Engels / Hindi 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 7 mei 2012

 

THE EMPEROR'S ETERNAL ARMIES

 

De terracottalegers van de eerste en de vijfde keizer van China worden gezien als het achtste wereldwonder. Ze helpen ons om 2000 jaar Chinese geschiedenis te ontrafelen. Deze graven zorgen ervoor dat we meer inzicht krijgen in het huidige China en de oorsprong daarvan. Wat was het doel van deze bijzondere tombes en wat vertellen ze ons over de Chinese samenleving van 2000 jaar geleden? Met behulp van 35 acteurs, een crew van 40 mensen, indrukwekkende computergraphics en archiefbeelden vertelt deze epische film een fascinerend verhaal over de gesloten Chinese cultuur van toen en nu. Er was een tijd dat we de terracottalegers van keizer Qin en keizer Jing onverklaarbare mysteries vonden. Maar door de ontdekkingen op de vindplaatsen beginnen we de geheimen van de Chinese geschiedenis langzaam te ontrafelen.

 
DVD details:

Regie: Charlie Smith

Label: ParoDoc

Herkomst: Groot-Brittannië, 2002

Speelduur: 50 minuten

Geluid: Engels 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 7 mei 2012

 

BEYOND THE LIMITS

 

Vivian is journaliste. Ze wil heel graag een interview met Frederick, die werkt als verzorger van het oudste kerkhof van het land. Frederick gaat in op haar verzoek en vertelt haar het verhaal van twee "cliënten", die met elkaar verbonden zijn door een afschuwelijk geheim... Olaf Ittenbach,een legendarische regisseur in het genre van extreme films, heeft met Beyond The Limits zijn meest ambitieuze film tot nu toe afgeleverd. Beyond The Limits is een onstuitbare opeenvolging van horror, gore en actie.

 

DVD details:

Cast: Darren Shahlavi, Russell Friedenberg, Hank Stone

Regie: Olaf Ittenbach

Label: Sodemented

Herkomst: Duitsland, 2003

Speelduur: 100 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands, Deens, Noors, Zweeds en Fins ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 7 mei 2012

 
Extra's:
• The Early Clips,
• Ittenbach TV Specials
 

NO REASON

 

Jennifer en haar echtgenoot zijn aan het verhuizen als blijkt dat de vroegere buurvrouw en oppas van hun zoon Niko plotseling is verdwenen. Kort daarop ontvangt de jonge moeder een vreemde brief met daarin een macaber gedicht en intieme foto's van haar echtgenoot met die zelfde oppas! Jennifer probeert zich te herstellen van deze schok en neemt een ontspannend bad, waarbij ze in slaap valt. Als zij ontwaakt, ligt ze op de vloer en is bedekt met bloed en lichaamsdelen. Maar ze is niet alleen! Midden in dit surrealistische plaatje staat een gemaskerde man die Jennifer belooft dat hij haar veilig naar het Heilige Witte Licht zal voeren. Dan begint een schokkende en bloederige nachtmerrie! No Reason is geregisseerd door Olaf Ittenbach – beter bekend als de Duitse "King of Splatter". In No Reason overtreft hij zichzelf wederom met extreem gewelddadige martelscènes...

 

DVD details:

Cast: Irene Holzfurtner, Matthias Engel, Alexander Gamnitzer

Regie: Olaf Ittenbach

Label: Sodemented

Herkomst: Duitsland, 2010

Speelduur: 74 minuten

Geluid: Duits Dolby Surround 2.0 / Dolby Digital 5.1

Nederlands, Deens, Noors, Zweeds en Fins ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 7 mei 2012

 
Extra's:
• The Early Clips,
• Ittenbach TV Specials,
• Trailers,
• Slideshow
 

THE BRIDE OF FRANK

 

Frank is een dakloze zuiplap, die af en toe eens werkt als vrachtwagenchauffeur. Hij is ook een psychopatische seriemoordenaar met sterke seksuele driften - een prima combinatie voor de juiste vrouw! The Bride Of Frank, geregisseerd door "Escalpo Don Balde" (Steve Ballott), is één van de beste cultfilms uit de 90-er jaren: Voortdurend taboes doorbrekend, is de film een meerterlijke combinatie van seks, geweld en kwaadaardige humor! De overtreffende trap van werkelijk slechte smaak!

 

DVD details:

Cast: Morgan Tara, Frank Meyer, Johnny Horizon
Regie: Steve Ballott
Label: Sodemented

Herkomst: Verenigde Staten, 1996

Speelduur: 71 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands, Deens, Noors, Zweeds en Fins ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 7 mei 2012

 

Extra's:

• Alternatief einde,

• Bloopers,

• Trailers,

• Verwijderde scènes,

• Frank's Homemovie

 

THE HUNTER
 

Ali (Rafi Pitts) is ontslagen uit de gevangenis en vindt een baan als nachtwaker in een fabriek. Met moeite combineert hij dit werk met zijn wens ook tijd aan zijn vrouw en dochter te kunnen besteden, maar zijn werkgever vindt dat hij als ex-gevangene zijn recht op betere werktijden verspeeld heeft. Wanneer hij van een jacht in de bossen thuis komt is zijn gezin afwezig. De politie laat hem op het bureau komen en na een tergend lange wachttijd en toenemende onzekerheid krijgt hij uiteindelijk te horen dat zijn vrouw in een vuurgevecht tussen politie en demonstranten per ongeluk is gedood. Wanhopig probeert hij zijn vermiste zes-jarige dochter te vinden, maar ook haar moet hij identificeren in het lijkenhuis. Uit frustratie schiet Ali twee agenten dood en vlucht hij de bossen in. Daar wordt hij gearresteerd maar wanneer de agenten verdwalen, lopen de emoties hoog op. Close-ups worden afgewisseld met prachtige vergezichten. Het overzicht over de snelwegen en de stad, maar vooral de prachtige beelden van het woud, waar het drietal in de stromende regen een bizarre confrontatie aangaat. De grijze regensluiers geven de bemoste bomen en hellingen en een blauw vervallen huis een prachtige glans en leggen een onheilspellende nevel over de finale.

 

Genomineerd voor een Gouden Beer, Berlijn 2010

 
DVD details:

Cast: Rafi Pitts, Mitra Hajjar, Ali Nicksaulat

Regie: Rafi Pitts

Label: Contact Film

Herkomst: Iran, 2010

Speelduur: 92 minuten

Geluid: Farsi Dolby SRD

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 mei 2012

 

Extra's:

• Trailer
     

SHANGHAI TRANCE

 

Shanghai Trance bestaat uit drie afzonderlijke, door elkaar gemonteerde liefdesgeschiedenissen. Xu Yu, een intelligente jongen van eenvoudige komaf, moet toezien hoe de door hem begeerde 'Apple' van hem vervreemdt als ze met haar plotseling rijke familie verhuist. Hippe nachtvlinders Jenny en haar vriend, de populaire nachtclub-dj Calvin, die zich langzaam realiseren dat hun manier van leven kwetsbaar is. En de Nederlandse architect Jochem (Tygo Gernandt), sinds kort in Shanghai, die zich aangetrokken voelt tot de elegante, ambitieuze Zhang Yi. De jonge filmmaker David Verbeek is gefascineerd door de Aziatische cinema en maakte een in veel opzichten Chinese film, met een grotendeels Chinese cast en crew. Het onderwerp is Shanghai, een van 's werelds grootste en meest dynamische steden en de film gaat over de generatie twintigers in een stad die sneller veranderde dan zij konden opgroeien.

 

Genomineerd voor een Tiger Award, IFFR 2008

 

DVD details:

Cast: Tygo Gernandt, Tian Yuan, Lu Yulai

Regie: David Verbeek

Label: Tiger Releases

Herkomst: Nederland / China, 2008

Speelduur: 120 minuten

Geluid: Mandarijn Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 14 mei 2012

 

Extra's:

• Audiocommentaar,

• Trailers
     

PLANET OF SNAIL
 

Al van kinds af aan is Young-Chan doof en blind. Hij heeft moeite een plek te vinden tussen andere mensen tot hij Soon-Ho, zelf kampend met een lichamelijke handicap, ontmoet. Young-Chan en Soon-Ho trouwen en zij leert hem communiceren met de buitenwereld via een unieke communicatiemethode waarbij zij elkaar zachtjes op de vingers tikken. De documentaire volgt de twee in het rustige tempo waarin Young-Chan zich door het leven beweegt: als ze samen een lamp vervangen, vrienden op bezoek komen, en aan een theaterstuk wordt gewerkt. Deze alledaagse scènes worden ondersteund door een poëtische voice-over van Young-Chan, waarin hij reflecteert op zijn bestaan zonder zicht en gehoor. Maar dat neemt niet weg dat hij gevoel heeft voor de schoonheid in de wereld.

 

Winnaar van de VPRO IDFA Award voor Beste Lange Documentaire, IDFA 2011

Winnaar van de prijs voor Beste Documentaire, It's All True Film Festival 2012

 
DVD details:

Regie: Seung-Jun Yi

Label: IDFA's Delicatessen

Herkomst: Korea / Finland / Japan, 2011

Speelduur: 87 minuten

Geluid: Koreaans stereo

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 14 mei 2012

 

ALL THAT I LOVE

 

Polen. Voorjaar 1981. Het zijn tijden van verzet. Vier vrienden die niets liever doen dan op hun gitaar raggen en hun slagwerk mishandelen vormen een band. Hun passie is de rock. Of liever punckrock: Anarchy! No future! En meer van die inspirerende leuzen... Op straat roept vakbond Solidariteit van Lech Walesa massale stakingen uit. Het zijn tijden van onderdrukking. En de autoriteiten hebben weinig sympathie voor de punkrock...

 

Geselecteerd voor Sundance 2010 en IFFR 2010

 
DVD details:

Cast: Mateusz Kosciukiewicz, Andrzej Chyra, Olga Frycz

Regie: Jacek Borcuch

Label: Art Film

Herkomst: Polen, 2009

Speelduur: 91 minuten

Geluid: Pools Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 mei 2012

 

Extra's:

• Trailers
 

POMEGRANATES & MYRRH
 

Ramallah anno nu. De man van de vrijgevochten danseres Kamar belandt in de gevangenis. Ontredderd besluit ze het dansen weer op te pakken en ontmoet daar de Palestijn Kais. De vonk slaat over en tussen hen bloeit meer op dan een hartstochtelijke, emotionele dans. Ondertussen ondervindt de familie in hun juridische gevecht tegen de inbeslagname van hun land de ene hindernis na de andere. Kamars leven wordt ingewikkelder naarmate haar band met Kais hechter wordt, en ze zich laat meesleuren door haar verlangen om te dansen en de sociale taboes rond haar rol als vrouw van een gevangene te doorbreken. Intussen raast het leven onder de bezetting voort.

 

Geselecteerd voor vele internationale filmfestivals, waaronder Sundance, Locarno en het IFFR

Winnaar van verschillende filmprijzen

 
DVD details:

Regie: Najwa Najjar

Label: Art Film

Cast: Walid Abdul Salam, Ahmad Abu Sal'oum, Yosef Abu Wardeh

Herkomst: Westelijke Jordaanoever, 2008

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Arabisch / Engels / Hebreeuws Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 14 mei 2012
 
Extra's:
• Trailers
 

TOMIE: UNLIMITED
 

Tomie is jarig vandaag. Haar verlegen zusje Tsukiko en haar ouders vieren het met taart. Toch is Tuskiko niet blij, wanneer Tomie opeens voor de deur staat en er stralender uitziet dan ooit. Tuskiko was er immers zelf bij, toen Tomie een jaar geleden stierf in een afschuwelijk freak accident. Is Tomie teruggekeerd uit de dood. Of is haar geheim nog ouder, nog kwaadaardiger? Lang zal ze leven? Hoelang zal ze leven? Tomie: Unlimited is de verfilming van de bizarre en mateloos populaire mangaserie van Junji Ito over het geheimzinnige Japanse schoolmeisje Tomie. Ito bevolkt de strips sinds 1987 met pratende hoofden en bizarre tentakels en wordt tegenwoordig ook in Europa en de VS uitgegeven. Tomie is niet te stoppen! En kennelijk is Noboru Iguchi dat ook niet. De Japanse regisseur die in 2008 wereldwijd doorbrak met The Machine Girl, kiest ditmaal niet voor vrolijke splatter, maar voor een angstaanjagende en bizarre afdaling in de waanzin.

 

DVD details:

Cast: Miu Nakamura, Moe Arai, Maiko Kawakami

Regie: Noboru Iguchi

Label: Shock

Herkomst: Japan, 2011

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Japans 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 mei 2012

 

Extra's:

• Originele Japanse trailer,

• Interview met de regisseur (55 min.)

 

DEAD SURVIVORS
 

Een verschrikkelijk virus heeft de bewoners van een complete stad veranderd in zombies. Een klein groepje overlevenden onder leiding van de Martial Arts specialist Chris Burnside verschuilt zich in een oud gebouw om te ontkomen aan de ronddolende bloeddorstige bendes. Nadat hun onderkomen door de levende doden ontdekt is slaan zij op de vlucht. Als ze zonder benzine komen te zitten banen zij zich een weg door het bos. Daar ontdekken zij een oud herenhuis, waarin het antwoord op het virus verborgen lijkt te liggen. Het is alleen niet de enige verrassing die ze daar te wachten staat...

 

DVD details:

Cast: Michael Krug, Julia Köhler, Tino Dörner

Regie: David Brückner

Label: Encore

Herkomst: Duitsland, 2010

Speelduur: 80 minuten

Geluid: Duits Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 mei 2012

 

LA FIANCEE DE DRACULA
 

Jean Rollin, de Franse cinéast die zijn publiek schokte en verrukte met zijn poëtische en erotische vampierenfilms, keert nog eens terug naar deze stijl. In La Fiancée De Dracula raken een professor en zijn assistent verstrikt in een parallel universum, terwijl ze op zoek zijn naar de resten van de befaamde graaf Dracula. Ze ontmoeten allerlei vreemdsoortige wezens die op mysterieuze wijze verbonden lijken te zijn met de graaf. Al snel ontdekken ze dat er iets belangrijks staat te gebeuren...

 
DVD details:
Cast: Jacques Orth, Thomas Smith, Sandrine Thoquet

Regie: Jean Rollin

Label: Encore

Herkomst: Frankrijk, 2002

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 mei 2012