:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2012
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2012
Bron: Filmfreaks - Datum: 2012-06-11 - Geplaatst door: Werner
LA VIE D'UNE AUTRE
 

Marie, een mooie vrouw van 41 jaar, wordt op een ochtend wakker en denkt dat ze 26 is. Ze lijdt aan een bijzondere vorm van geheugenverlies en is de laatste 15 jaar van haar leven vergeten. Ze denkt dat ze aan het begin staat van een prachtige romance, maar deze loopt juist na 15 jaar ten einde. Nu heeft Marie 4 dagen de tijd om de man van wie ze houdt weer verliefd op haar te laten worden.

 
DVD details:
Regie: Sylvie Testud
Label: Imagine

Cast: Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz, Aure Atika

Herkomst: Frankrijk, 2011
Speelduur: 97 minuten
Geluid: Frans Dolby Digital
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 6
Releasedatum: 16 juli 2012
 
Extra's:
• Making of,
• Trailer
 

NO MAN'S LAND
 

Tussen oorlog en vrede, leven en dood ligt Niemandsland. Daar bevinden zich twee soldaten: Bosniër Ciki en Serviër Nino. Ze zitten vast in een loopgraaf tussen de vijandige linies. Een derde - doodgewaande - soldaat, Cera, is op een mijn beland die zal ontploffen zodra zijn lichaam verplaatst wordt. Wanneer Cera bij kennis komt, ontstaat er een bizarre patstelling waarin de vijandige soldaten samen zullen moeten werken om uit hun benarde positie bevrijd te worden. Sergeant Merchand, een Franse blauwhelm, wordt ingelicht over de situatie maar mag van zijn superieuren niet ingrijpen. Als een ambitieuze verslaggeefster hier lucht van krijgt, verandert het niemandsland van een slagveld in een circus. In dit intelligente en verrassende speelfilmdebuut over de onzinnige oorlog in voormalig Joegoslavië - gefilmd op locaties in Slovenië - houdt Tanovic alle betrokken partijen een spiegel voor; niet allen Bosnische en Servische soldaten, maar ook de blauwhelmen en de internationale media. Een oorlogsfilm zonder grote actiescènes en helden maar met mooie contrastrijke cinemascopebeelden, psychologische spelletjes in beide kampen, zwarte humor en suspense van begin tot einde. Een metafoor voor de waanzin van oorlog.

 
DVD details:
Regie: Danis Tanovic
Label: Contact Film

Cast: Branco Duric, Rene Bitorajec, Filip Sovagovic

Herkomst: Frankrijk / België / Slovenië / Engeland / Italië, 2001

Speelduur: 98 minuten

Geluid: Engels / Frans / Servisch-Kroatisch Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 16 juli 2012
 
Extra's:
• Trailer
 

KAITEN
 

Koji Namiki is een gewone Japanse student met een talent voor honkbal. In gewone tijden had hij zijn magische drop ball kunnen perfectioneren. Maar het zijn geen gewone tijden: Japan zit midden in de Tweede Wereldoorlog en honkbal is nu de sport van de vijand. Koji meldt zich vrijwillig voor de Keizerlijke Japanse Marine. Hij is volkomen bereid te sterven voor zijn land - in een zelfmoordactie. Kaiten vertelt, gedetailleerd en realistisch, waarom Japanse jongens als Koji zich opofferden tijdens de adembenemende duikbootoorlog in de Stille Oceaan. In 1945, toen de oorlog al bijna verloren was, besloot Japan tot de inzet van de Kaiten (letterlijk: 'Terugkeer naar de Hemel') - oftewel: menselijke torpedo's. Bijna vierhonderd zijn er gebouwd. Kaiten is een aangrijpende, razendspannende en authentieke film over de kamikaze van de zee.


DVD/Blu-ray details:

Regie: Kiyoshi Sasabe
Label: Shock

Cast: Ebizô Ichikawa, Yûsuke Iseya, Juri Ueno

Herkomst: Japan, 2006
Speelduur: 121 minuten
Geluid: Japans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 16 juli 2012
 

BUILDING A LEGEND
 

In de documentaire Building A Legend staat de zoektocht naar de authentieke klank van de Steinweg 1836 piano centraal. De "eerste Steinway Grand" piano, die de start betekende van de belangrijkste piano dynastie ter wereld: Steinway & Sons. Vlaamse meester-instrumentenbouwer Chris Maene, Steinway, de achterkleinzoon van de originele bouwer en toppianist Abdel Rahman El Bacha hebben een gemeenschappelijke droom, namelijk het originele geluid van de eerste Steinway Grand piano opnieuw te horen. Wanneer Chris Maene besluit een unieke replica te maken, betekent dat het begin van hun gezamelijke droom. Meegaand in Chris Maenes parcours vertelt Building a Legend het verhaal van binnen uit, in ontmoetingen tussen pianisten en bouwers. Zo geeft de documentaire een inkijk op de andere kant van de internationale muziekwereld. De filmmakers gaan waar de media afhaakt en het publiek niet bij kan. In Building A Legend kan de kijker de relatie tussen muziekuitvoerders en de instrumentenbouwers ontdekken, mensen die trachten hun muzikale droom te verwezenlijken. Binnen de context van de historische uitvoeringspraktijk brengt Building A Legend de puzzelstukken bij elkaar. Eerder dan te verklaren, wil Building A Legend "doen beleven" en wordt vooral de sfeer binnen het milieu geschetst. Het is aan de bewuste toeschouwer om de aangereikte puzzelstukken te nemen zoals ze zijn of verder te puzzelen. Zonder interviews of commentaarstem vreemd aan de film en enkel muziek die live tijdens de opnames werd uitgevoerd. Zo moeten beeld en klank voor zich spreken. Building A Legend: een schitterende documentaire van 52 minuten, niet alleen voor professionals en muziekspecialisten, maar voor een veel breder publiek.

 
DVD details:
Regie: Bram Crols
Label: ParoDoc
Herkomst: België, 2007
Speelduur: 52 minuten
Geluid: Nederlands / Engels Dolby Digital stereo
Beeld: 16:9
Nederlands, Engels, Frans, Duits ondertiteld
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 16 juli 2012


DJINNS
 

Algerije, 1960. Een delegatie Franse parachutisten wordt er op uitgestuurd om een vliegtuig op te sporen dat is zoekgeraakt in de Algerijnse woestijn. Het vliegtuigwrak wordt al gauw gevonden maar er is geen enkele overlevende te vinden; enkel een aktetas. Als de troep wordt aangevallen door vijandelijke soldaten, verschansen ze zich in een verlaten fort. Ondanks de vele waarschuwingen van plaatselijke terreinbewakers wekken de Franse soldaten de djinns, boosaardige geesten van de woestijn...

 
DVD details:

Cast: Grégoire Leprince-Ringuet, Thierry Frémont, Saïd Taghmaoui

Regie: Sandra Martin / Hugues Martin

Label: Liberty Production
Herkomst: Frankrijk, 2009
Speelduur: 102 minuten
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 16 juli 2012