:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS-SEPTEMBER 2012
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS-SEPTEMBER 2012
Bron: Homescreen - Datum: 2012-07-19 - Geplaatst door: Werner
THE FOUR-FACED LIAR
 

A comedy about drama

 

Bridget, literatuurstudente in New York en liefhebster van Emily Brontë, is gek op vrouwen. Ze wil absoluut geen relatie en noemt de vrouwen die ze verovert naar de dagen van de week. Met haar beste vriend Trip deelt ze een appartement. Trip is net als zij een rokkenjager, ondanks het feit dat hij wel een relatie heeft. Op een avond ontmoeten ze het schijnbaar perfecte stelletje Gregg en Molly. Trip en Gregg, beiden gek op sport en games raken direct met elkaar bevriend. Ook Molly – eveneens studente literatuur - en Bridget kunnen goed met elkaar overweg. Ze besluiten samen te studeren, maar al snel verandert de aandacht voor de literatuur in lust voor elkaar. Hierdoor komt het leven van de vier vrienden op z n kop te staan.

 

Regie: Jacob Chase

Releasedatum: 23 augustus 2012

 

STADT LAND FLUSS
 
Prachtig rauw debuut over ontluikende jonge liefde
 

De jonge Marko is student op een agrarische school in een boerderij ten zuiden van Berlijn. Hij moet bijna zijn examen doen, maar twijfelt of hij echt boer wil worden. Ondanks zijn twijfels en de druk van zijn medestudenten om te drinken en te feesten, concentreert de stille Marko zich op zijn werk en examens. Zijn wereld wordt ondersteboven gekeerd als de mooie zelfverzekerde Jacob dezelfde opleiding komt volgen. Jacob voelt zich meteen aangetrokken tot Marco en er ontstaat een stormachtige romance tegen de prachtige achtergrond van het platteland.

 

Regie: Benjamin Cantu

Releasedatum: 23 augustus 2012

 

WE WERE HERE
 

We Were Here is een belangrijke film die wereldwijd op filmfestivals volop wordt geprezen. Het is de eerste documentaire waarin zeer uitgebreid wordt teruggekeken naar de komst en de impact van een ongelooflijk belangrijk hoofdstuk uit de homogeschiedenis. We Were Here laat zien hoe mensen wereldwijd werden geraakt door een onheilspellende epidemie en hoe ze daarmee trachtten om te gaan. We volgen verschillende mensen die voor de crisis naar San Fransisco trokken om eindelijk de vrijheid te voelen waarnaar ze verlangden en hoe ze elk op hun eigen wijze reageerden toen de aidsepidemie toesloeg. Al deze verschillende mensen, onder meer verpleegsters, kunstenaars en activisten, stegen boven zichzelf uit. Door gebruik te maken van veel historisch materiaal laat de maker een diep menselijke blik zien op een wereld die op instorten stond. Tegelijkertijd ontwikkelde zich ook een krachtige, solidaire en creatieve beweging die de strijd aanging met vooroordelen, de farmaceutische industrie en de overheid. We Were Here is een aangrijpend, maar ook zeer inspirerend document.

 

Regie: Bill Weber & David Weissman

Releasedatum: 23 augustus 2012

 

MINE VAGANTI
 

Tomasso Cantone is de jongste zoon van een grote, traditionele familie van pastamakers in Puglia, in het zuiden van Italië. Hij leidt een comfortabel leventje in Rome, heeft de ambitie om schrijver te worden en woont samen met zijn vriend Marco – een leven waar zijn conservatieve familie niet van op de hoogte is. Als zijn vader hem vraagt om terug te keren naar Lecce om mee te werken in het pastabedrijf, besluit Tomasso -die daar helemaal geen zin in heeft -om uit te komen voor zijn homoseksualiteit, met het risico dat hij niet alleen uit het bedrijf, maar tevens uit zijn familie wordt verbannen. Tomasso hoopt dat hij zo aan zijn verplichtingen kan ontkomen. Maar tijdens het familiediner worden zijn plannen gedwarsboomd door zijn broer Antonio. Tomasso belandt onverwacht in een situatie die hij te allen prijze had willen vermijden. Mine Vaganti is een bitterzoete komedie over een ontwrichte familie, liefde en vrijheid.

 
'Heerlijke film' - Linda

'Warmbloedige komedie... onverwacht romantisch' - de Volkskrant

 
Regie: Ferzan Ozpetek
Releasedatum: 23 augustus 2012
 

GIANNI E LE DONNE
 

'Zalige comedy zoals ze ze alleen in Italië kunnen maken.' - Flair

**** - De Telegraaf
**** - Uitstekende komedie Algemeen Dagblad
**** - Metro
 

In deze warme, geestige opvolger van de zomerhit Pranzo Di Ferragosto, creeërt Gianni di Gregorio opnieuw een ode aan de vrouwen in zijn leven. Er zijn veel dingen die Gianni, getrouwd en net met pensioen, bezig houden, maar liefde hoort daar niet bij. Gianni vult zijn dagen met het uitlaten van zijn hond en die van de knappe buurvrouw, met boodschappen doen of met het betalen van de rekeningen onder streng toezicht van zijn vrouw. Tot op een dag zijn vriend Alfonso hem waanzinnige dingen komt vertellen over zijn recente escapades. In zijn naïviteit is het Gianni compleet ontgaan dat al zijn leeftijdgenoten met volle teugen genoten van hun tweede jeugd. Zelfs de oude Maurizio, die altijd in een joggingpak rondhangt, heeft een jongere maitresse. En dus besluit Alfonso dat het tijd is om Gianni's liefdesleven nieuw leven in te blazen. Met hilarisch en pijnlijk resultaten als gevolg...

 

Regie: Gianni di Gregorio

Releasedatum: 23 augustus 2012
 

OSLO, AUGUST 31ST
 

De dertiger Anders - jong, mooi en eindelijk clean - keert terug naar zijn geboortestad Oslo voor een sollicitatiegesprek. Hij is te vroeg, dus hij besluit wat vrienden van vroeger op te zoeken waaronder zijn toenmalige beste vriend

Thomas. Ooit net zo'n wildebras als Anders, maar nu een gesetteld man. Anders wordt geconfronteerd met de kansen die hij verknalde en de mensen die hij teleurstelde. Tergelijkertijd staat hij oog in oog met de schoonheid van het leven zelf. Is er ruimte voor een nieuwe liefde? Een nieuwe start? Joachim Trier is de regisseur van de internationaal bekroonde film Reprise, o.a. winnaar van Discovery Award op het Toronto Film Festival en de MovieZone Award op het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Oslo August 31 is gebaseerd op het boek Le Feu Follet, waar ook de gelijknamige wereldberoemde film noir van Louis Malle (1963) op is gebaseerd.

 
'Een groot talent ' **** -  NRC Handelsblad
'Wonderschoon.' **** - de Volkskrant

'Het leven kan schitterend zijn, laat Trier zien.' **** -  Het Parool

'Prachtig!' - Trouw
**** - De Filmkrant
 

Regie: Joachim Trier

Releasedatum: 13 september 2012

 
 

WEEKEND
 

"De leukste en intelligentste date-movie van het jaar!" **** - NRC Handelsblad

"Het homoseksuele antwoord op Notting Hill! Meeslepend!" Trouw "Lief, teder en oprecht!" **** - Sp!ts

"Zachte, levensechte en ontroerende liefdesfilm met fantastische hoofdrolspelers." **** - de Volkskrant

"De verliefdheid spettert van het scherm!" **** - Het Parool

 

Vol dromerige beelden vertelt regisseur Andrew Haigh het romantisch liefdesverhaal van een one night stand die uitgroeit tot een verloren en meeslepend weekend. Net voor sluitingstijd pikt Russel de mooie Glen op. Ze worden dronken, vertellen elkaar verhalen en hebben seks. Het wordt een ontmoeting die ze zich hun hele leven zullen herinneren... Weekend won o.a. de gerenommeerde British Independent Film Award en verscheidene prijzen op festivals wereldwijd, zoals het London Film Festival, London Critics Circle Awards, en het Los Angeles Outfest. De film oogstte vele lovende kritieken en recensies.

 

Regie: Andrew Haigh

Releasedatum: 13 september 2012

 

TERRAFERMA
 

Na Respiro is regisseur Crialese terug met een prachtig familie-epos dat bekroond werd met de Speciale Juryprijs op het Filmfestival van Venetië en was de Italiaanse inzending voor de Oscar Beste Buitenlandse Film 2012. Terraferma vertelt het verhaal van een vissersfamilie op een prachtig onbedorven Siciliaans vulkaaneiland, nog nauwelijks bekend bij toeristen. De twintiger Filippo helpt zijn grootvader op hun vissersboot, terwijl zijn moeder Giuliettadroomt van een beter leven op het vaste land. Filippo en zijn grootvader ontdekken tijdens het vissen een groep Afrikaanse vluchtelingen op zee. Ze besluiten de regels van het eiland te negeren en te handelen naar de wetten van de zee. Ze redden hen van de verdrinkingsdood en ontfermen zich over een zwangere vrouw en haar kind. Hierdoor komen Filippo en zijn familie klem te zitten tussen principes en realiteit. Wanneer het beleid jegens de vluchtelingen strenger wordt, neemt Filippo een onherroepelijke beslissing. Tegen de achtergrond van een adembenemend landschap omringd door een diepblauwe zee, vertelt Terraferma het spannende verhaal van de zomer waarin Filippo zijn onschuld verliest.

 

'Het eiland, de zee, de lucht, de mensen: alles is even adembenemend in beeld gebracht.' - Metro

'Gepolijst en tevens rauw drama ontroert en doet bewonderen.' **** - de Volkskrant ....

'Terraferma is niet allleen kritisch, maar ook begripvol en poëtisch.' **** - De Filmkrant

 

Regie: Emanuele Crialese

Releasedatum: 13 september 2012

 
 

BUMBLEFUCK USA
 

Radeloos na de zelfmoord van haar homoseksuele vriend Matt, reist Alexa van Amsterdam naar het kleine, Amerikaanse stadje waar hij woonde in de hoop achter de redenen te komen die hebben geleid tot zijn beslissing. Gewapend met een rugzak en haar videocamera is ze van plan om een film te maken over hoe het is om homo te zijn in Bumblefuck, USA. Tegen het eind van de warme zomer heeft ze een nieuwe, wel heel speciale vriendschap gesloten met Jennifer, een lesbische kunstenares, en heeft ze meer over zichzelf ontdekt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

 

Regie: Aaron Douglas Johnston

Releasedatum: 13 september 2012UIT HET ARCHIEF