:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: ANIME-RELEASES AUGUSTUS 2012
PERSBERICHT: ANIME-RELEASES AUGUSTUS 2012
Bron: Filmfreaks - Datum: 2012-08-04 - Geplaatst door: Ann
AKIRA (RE-MASTERD VERSION)
 

2019, Tokio is vernietigd in de Derde Wereldoorlog. Op de grondvesten van de vernietigde stad verrijst Neo-Tokio, een duistere stad waar rebellen en motorbendes de dienst uitmaken. In het grootste geheim houdt de regering in een ondergronds complex drie kinderen met bijzondere gaven vast. Wanneer een van hen weet te ontsnappen, wordt ze aangereden door Tetsuo. Tetsuo wordt gevangengenomen door de militairen die hem onderwerpen aan wetenschappelijke experimenten waardoor hij bijzondere krachten krijgt. Wanneer Tetsuo wraak wil nemen op degenen die hem onrecht hebben aangedaan, dreigt de zaak uit de hand te lopen. Er is maar een persoon die hem kan stoppen: de held Akira. Het meesterwerk van Katsuhiro Otomo. Akira is de film die anime-geschiedenis schreef. Deze film is lange tijd (4 jaar) niet meer leverbaar geweest in Nederland en Belgie. Maar dankzij Dybex is de meest bekende anime ter wereld wederom leverbaar in een geremasterde versie.

 

Blu-ray details:

Label: Dybex
Herkomst: Japan, 1988
Speelduur: 120 min
Geluid: Japans 2.0 & 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Kijkwijzer: 16 jaar.
Releasedatum: 7 augustus 2012
 
FULLMETAL ALCHEMIST BROTHERHOOD BOX 1
 

De alchemie is de mystieke wetenschap van de transmutatie. De beste alchemisten zijn in staat om de materie te ontleden en samen te voegen door de wet van de gelijkwaardige ruil te respecteren om zo geweldige dingen te creëren. Niettemin bestaat er een taboe dat niet overtreden mag worden: de menselijke chemie. De broertjes Edward en Alphonse Elric hebben dat verbod doorbroken en hebben geprobeerd om hun overleden mama terug tot leven te wekken. Als gevolg hebben ze alles verloren. De ziel van Al werd in een harnas geplaatst en Ed is een arm en been kwijt, die werden vervangen door mechanische automails. Om hun lichamen terug te krijgen, storten de twee broers zich in een hachelijk avontuur en gaan ze op zoek naar de legendarische Filosofische Steen. Deze box bevat aflevering 1 tot en met 22.

 

Blu-ray details:

Label: Dybex
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 550 min
Geluid: Japans & Frans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 7 augustus 2012
 
FULLMETAL ALCHEMIST FILM 2: THE SACRED STAR OF MILOS
 

Kolonel Mustang stuurt Ed en Al naar Table City, op het spoor van de ontsnapte crimineel Melvin. Melvin brak uit de gevangenis van Central, ook al had hij zijn straf er bijna op zitten. Table City ligt in de westelijke regio, een regio die reeds herhaaldelijk is binnengevallen door beide legers, een regio die een groot geheim herbergt! Samen met de mysterieuze Julia raken Ed en Al algauw in een nieuw en spannend avontuur verwikkeld. Fullmetal Alchemist: de meest populaire serie uit de anime-geschiedenis!

 

DVD details:

Label: Dybex
Herkomst: Japan, 2011
Speelduur: 110 minuten
Geluid: Japans 2.0 & 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld. 
Kijkwijzer: 12 jaar.

Releasedatum: 7 augustus 2012

 
ONE PIECE FILM 4: THE DEAD END ADVENTURE
 

Luffy en zijn vrienden zijn weer eens blut. Als ze in een bar hun hersenen uitputten om een oplossing te vinden, denkt Nami dat ze de perfecte gelegenheid gevonden heeft om hun financiën op te lappen. Immers, de

"Dead End", een clandestiene wedstrijd waarbij alle methodes geoorloofd zijn en waaraan alle bemanningen deel kunnen nemen, staat op het punt te starten en de beloning is... enorm ! Zonder langer na te denken, stort het team van de strohoed zich in het avontuur aan boord van de Vogue Merry. Maar hoewel de wedstrijd kalm begint, merkt Luffy als snel dat zijn Eternal Pose vervalst is en dat zijn schip Anaguma, een uit een concurrerende boot ontsnapte clandestiene passagier herbergt. Deze laatste probeert zijn chef monteur uit de klauwen van Kapitein Gasparde te redden. Maar wie is die Gasparde? Luffy en zijn vrienden komen al spoedig achter de werkelijke motivaties en de echte kracht van deze wrede persoonlijkheid.

 
DVD / Blu-ray details:
Label: Kaze
Herkomst: Japan, 2003
Speelduur: 95 min
Geluid: Japans & Frans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 7 augustus 2012
 
ONE PIECE FILM 5: THE CURSE OF THE SACRED SWORD
 

Als de bemanning bij het eiland Aska aanlegt, vertelt Nami haar vrienden dat er een gerucht gaat over een legendarische sabel. Het zwaard van de 7 sterren zou op het eiland verstopt liggen en ze stelt voor het te gaan zoeken. Robin kent de legende goed, ze vertelt dat eens in de honderd jaar een onheilspellende maan boven het eiland verschijnt en dat de macht van het zwaard dan immens wordt. Eenmaal terug bij de boot, vertelt Usopp zijn kameraden dat Zoro verdween terwijl hij de cabine repareerde. Deze laatste ging echter voor een onbekende reden naar Saga. Het team gaat hem dus zoeken, maar al snel worden Luffy en Usopp van de anderen gescheiden. Zal de piraat met de strohoed zijn vriend terugvinden en lukt het hem Zoro ervan te overtuigen dat hij weer een teamlid moet worden?

 
DVD / Blu-ray details:
Label: Kaze
Herkomst: Japan, 2004
Speelduur: 95 min
Geluid: Japans & Frans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 7 augustus 2012
 
Extra:
• Bonusfilm: Go for it! The Pirate Baseball King.