:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2012
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2012
Bron: Filmfreaks - Datum: 2012-08-23 - Geplaatst door: Werner
DE JUEVES A DOMINGO
 

Deze Chileense roadmovie en Hivos Tiger Award-winnaar (IFFR 2012) speelt zich geheel af in en om de auto van een gezin uit de middenklasse, dat een vierdaagse trip maakt naar het noorden van Chili. Het zal hun laatste reis zijn als gezin. Soms schemert er iets door van de scheidingsperikelen, maar door de subtiele enscenering en cameravoering van Bárbara Álvarez (o.a 25 Watts) wordt deze crisis vooral impliciet en verbrokkeld verbeeld in dit poëtische en nauwkeurig observerende speelfilmdebuut met autobiografische elementen. De Jueves A Domingo werd geselecteerd voor de Cannes Cinéfondation Résidence 2010 en werd ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het IFFR en het Nederlands Film Fonds. De Tiger jury schreef: 'Een teder werk, rijk aan gevoelige observaties.' Dominga Sotomayor maakte eerder de korte film Videojueogo, die in 2010 in Rotterdam werd vertoond. Ook daarin draaide het om een echtscheiding, gezien vanuit het perspectief van een kind dat zich verliest in een videogame terwijl zijn ouders op de achtergrond de inboedel verdelen.

 

DVD details:

Regie: Dominga Sotomayor
Label: Tiger Releases

Cast: Santi Ahumada, Francisco Pérez-Bannen, Paola Giannini

Herkomst: Chili / Nederland, 2011

Speelduur: 96 minuten

Spaans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 17 september 2012

 

Extra's:

• Korte film Videojuego,

• trailer
 

SNACKBAR
 

De Marokkaanse hangjongeren Mo, Mounir, Chiwawa, Hamza en Nouredine domineren het straatbeeld in een grootstedelijke buitenwijk. We volgen hun dagelijks leven dat is geconcentreerd rond de lokale snackbar, gerund door de vijftigjarige Turkse Ali. Deze snackbar is het toevluchtsoord van de jongens, die niets beters te doen hebben dan rond te hangen in de buurt. Ze zijn ruw, gewelddadig, crimineel en komen regelmatig met de politie in aanraking. Voor hen is Ali als een oude en vertrouwde oom: begrijpend en met gevoel voor humor, maar ook streng. Maar hoe moet het verder als Ali's gokverslaving hun hangplek in gevaar brengt? Snackbar is hard, humoristisch, tragisch, woest en onvoorspelbaar als het leven zelf.

 

DVD details:

Regie: Meral Uslu

Label: Cinema Delicatessen

Cast: Ali Çifteci, Ilias Addab, Larbi Ahmed Salah

Herkomst: Nederland, 2012

Speelduur: 84 minuten

Geluid: Nederlands / Arabisch / Turks Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 17 september 2012

 

Extra's:

• Trailer
 

KILLING CAR
 

Een jonge Aziatische vrouw, "The Car Woman", pleegt de ene na de andere moord. Bij ieder slachtoffer laat zij een klein speelgoedautootje achter. Ze steelt een Cadillac bij een autosloperij en doodt de eigenaar. Als diens vriendin haar achtervolgt, daarbij geholpen door een groep prostituees, doodt ze ze allemaal. Twee rechercheurs zijn haar inmiddels op het spoor. Via een kermisterrein, een beeldentuin en een boerderij, waar blijkt dat een hooivork ook wel praktisch kan zijn, komen we er in New York uiteindelijk achter wie het echte slachtoffer is in deze atypische Jean Rollin film.

 
DVD details:
Regie: Jean Rollin
Label: Encore / De Jean Rollin Collectie

Cast: Tiki Tsang, Frederique Haymann, Jean-Jacques Lefeuvre

Herkomst: Frankrijk, 1993

Speelduur: 87 minuten

Beeld: 16:9

Geluid: Frans Dolby Digital

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 17 september 2012

 

LA CLÉ DES CHAMPS (EEN WERELD VOL BETOVERING)

 

Een verlaten vijver. Twee eenzame kinderen zijn verknocht aan deze plek die hen dichter bij elkaar brengt en helpt om vat te krijgen op het leven. Door hun ogen en hun verbeelding verandert de vijver in een geheim koninkrijk met prachtige maar ook verontrustende hoeken, bevolkt door wonderlijke en angstaanjagende wezens. Een korte maar intense ervaring die hen anders naar de wereld doet kijken. Van de makers van Microcosmos

 
DVD / Blu-ray details:

Regie: Claude Nuridsany / Marie Perrenou

Label: Imagine

Cast: Denis Podalydès, Simon Delagnes, Lindsey Henocque

Herkomst: Frankrijk, 2011

Speelduur: 81 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 24 september 2012
 

LOS VIAJES DEL VIENTO (THE WIND JOURNEYS)

 

Los Viajes Del Viento is de tweede speelfilm van de jonge Colombiaanse regisseur Ciro Guerra. De internationale coproductie, met Nederlandse inbreng, werd geprezen om de adembenemende opnamen van de Colombiaanse natuur. Ook het naturel spel van Marciano Martínez, een van Colombia's bekendste liedjesschrijvers, was voor velen een verrassing. Voor de opnamen van de licht-surrealistische trektocht van de jongen en de accordeonist selecteerde Guerra meer dan tachtig locaties, vaak barre, onherbergzame plekken.

 

DVD details:

Regie: Ciro Guerra
Label: Eye
Cast: Marciano Martínez, Yull Núñez, Agustin Nieves
Herkomst: Colombia, 2009

Speelduur: 117 minuten

Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 24 september 2012

 
Extra's:
• Trailer
 

SHOCK HEAD SOUL
 

De succesvolle Duitse advocaat Daniel Paul Schreber had er net negen jaar op zitten in een psychiatrische inrichting, toen hij in 1903 Denkwürdigkeiten eines Nervenkranken publiceerde. Zijn boek geldt tot op de dag van vandaag als de beroemdste 'van binnenuit geschreven' autobiografie over schizofrenie, paranoïa en grootheidswaanzin. Schreber geloofde dat hij in contact stond met God via de 'Writing Down Machine', een voorloper van de typemachine, en dat alleen zijn transformatie tot vrouw de wereld zou kunnen redden. Schrebers notities zijn de belangrijkste bron van dit experimentele portret van de Britse crossoverfilmer Simon Pummell (Bodysong, 2003), die op originele, gedurfde wijze documentaire, fictie en animatie vermengt. Interviews met psychoanalytici, verkleed in fin de siècle pakken, worden afgewisseld met fragmenten uit Schrebers proza, diens als een gloeiende planeet door de ruimte zwevende typemachine, en performances van de Nederlandse acteur Hugo Koolschijn, die een even waanzinnige, getergde als zelfovertuigde Schreber neerzet.

 
DVD details:

Regie: Simon Pummell

Label: Cinema Delicatessen

Cast: Hugo Koolschijn, Anniek Pheifer, Thom Hoffman

Herkomst: Engeland / Nederland, 2012

Speelduur: 86 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 9

Releasedatum: 24 september 2012

 

Extra's:

• Trailer
 

MACABRE
 

Adjie en zijn hoogzwangere vriendin Astrid, haar zus Ladya en vrienden Alam, Eko en Jimmy zijn op weg naar Soekarno-Hatta International Airport. Er wacht het Indonesische koppel een mooie toekomst in Australië - als ze maar niet zo stom zouden zijn een liftster mee te nemen! Maya, heet ze. Ze zegt beroofd te zijn en als ze haar thuis afzetten, stelt ze het vriendengroepje voor om binnen te komen. 'Kom, zeg even gedag tegen mijn moeder...' Moeder Dara, de fantastische Shareefa Daanish, is het onvergetelijke middelpunt van de bloeddoorlopen gekte die daarop volgt. Macabre is het debuut van de Mo Brothers, en geeft een wel heel bijzondere draai aan de legendarische Indonesische gastvrijheid. Bakar, rebus of goreng: er staat een stevig gekruid stuk vlees op tafel. Vers van de kettingzaag! The Texas Chainsaw Massacre op z'n Indonesisch - en mét een Hollands tintje. Want, en dat maar haar dubbel zo griezelig, Dara spreekt een woordje Nederlands: 'Adam, zet de gereedskap klaar.'

 

DVD details:

Regie: Kimo Stamboel / Timo Tjahjanto
Label: Shock

Cast: Ario Bayu, Shareefa Daanish, Julie Estelle

Herkomst: Indonesië, 2009

Speelduur: 96 minuten

Geluid: Indonesisch Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 24 september 2012

 

INTOUCHABLES
 

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe's stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook Driss' leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

 
DVD / Blu-ray details:

Regie: Eric Toledano / Olivier Nakache

Dvd: Label: Liberty Productions

Cast: Omar Sy, François Cluzet

Herkomst: Frankrijk, 2011

Speelduur: 112 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 26 september 2012

 

Extra's DVD:

• Making of,
• Deleted scenes
 
Extra's Blu-ray:
• Making of,
• Deleted scenes
• Documentaire The Real Intouchables (43 minuten)
 

Intouchables Deluxe Collector's Box Set

 
Deze gelimiteerde Deluxe Collector's Box Set bevat:
• Blu-ray
• Dvd
• Soundtrack

Onaantastbaar van Philippe Pozzo di Borgo, het boek waarop Intouchables werd gebaseerd

• Poster

• Een 48 pagina's tellend draaiboek met foto's en achtergronden van de making of

• Setfoto's