:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2012
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2012
Bron: Filmfreaks - Datum: 2012-11-22 - Geplaatst door: Werner

ERASERHEAD

 

In Eraserhead (1977) wordt Henry Spencer, een labiele, vreemde jongeman met een excentrieke bos haar, tot een huwelijk gedwongen nadat hij zijn vriendin zwanger heeft gemaakt. Het gezinnetje betrekt een appartement in een postapocalyptische industriële omgeving; het kind blijkt een gruwelijk, nauwelijks menselijk creatuur dat ononderbroken huilt. Ten einde raad verlaat de moeder het jonge gezinnetje, waarna zich tussen vader en de mutant een bizarre, groteske band ontwikkelt.  

 

DVD / BR details:

Regie: David Lynch
Restored and digitally remastered by David Lynch

Label: Filmfreak

Cast: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

Herkomst: Verenigde Staten, 1977

Speelduur: 85 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 4 december 2012

 

Extra's:

• Eraserhead Stories,

• trailer
 

LE BRUIT DES GLAÇONS

 

De beroemde schrijver Charles Faulque (Oscar-winnaar Jean Dujardin, The Artist) woont in een omheinde villa buiten de stad, afgesloten van de rest van de wereld. Daar leeft hij op de wijn, die hij constant meezeult in een met ijs gevulde koeler. Zijn gezin heeft hem verlaten en zijn enige gezelschap is een jong Russisch ding en zijn trouwe huishoudster. Maar dan belt een ongewenste vreemdeling aan. Dit noodlot in menselijke vorm is niet meer weg te krijgen. Sterker nog, het krijgt al snel gezelschap. Regisseur Bertrand Blier is een van Frankrijks meest geliefde regisseurs, bekend van onder meer Les Valseuses, Buffet Froid en Trop Belle Pour Toi. Met Le Bruit Des Glaçons ("het geklingel van ijsblokjes") maakte hij een gitzwarte tragikomedie over het noodlot en de liefde.

 

DVD details:

Regie: Bertrand Blier

Label: Liberty Productions

Cast: Jean Dujardin, Albert Dupontel, Anne Alvaro

Herkomst: Frankrijk, 2010

Speelduur: 84 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 4 december 2012

 
Extra's:
• Trailer
 

C'EST DEJA L'ÉTE

 

In C'est Déjà L'Été van regisseur Martijn Maria Smits groeit de veertienjarige Benjamin op in een verscheurd gezin. Vader is werkloos, moeder is gevlucht en zijn achttienjarige zus heeft een baby van een gedetineerde. Benjamin verliest steeds meer het contact met zijn omgeving. Door middel van een bewuste regie in neo-realistische stijl trekt Smits de kijker vervolgens mee in de sleur van het dagelijkse leven. Hij volgt zijn personages dicht op de huid en er wordt veel gesuggereerd. Zijn karakters worden treffend omgeven door de industriële omgeving van het Waalse Seraing, dat met zijn grauwe uitstraling de uitzichtloosheid van de gezinssituatie benadrukt.

   
DVD details:
Regie: Martijn Maria Smits
Label: Mokum Film
Cast: Patrick Descamps, Benjamin Willem, Julie Anson

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 85 minuten

Geluid: Frans 5.1 / Frans 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum: 4 december 2012

 

Extra's:

• Originele trailer

 

CINEMA INCH'ALLAH!
 

Cinéma Inch'Allah! schetst het portret van vier vrienden; vier Belgisch-Marokkaanse filmmakers die in een dichtbevolkte wijk van Brussel wonen. Deze vrienden delen dezelfde droom: films maken. Met een bodemloos enthousiasme en met een microbudget maken ze al sinds hun adolescentie actiefilms waarin ze zelf steevast de hoofdrol spelen. Hun films zijn niet alleen de kristallisatie van hun angsten en hun verlangens, maar ook een manier om zichzelf aan hun gemeenschap en daarbuiten te tonen en zo hun eigen mythologie te creëren. Maar er is veel veranderd sinds hun tienerjaren... Cinéma Inch'Allah! toont hun balanceren tussen droom en werkelijkheid. De film laat zien hoe Farid, Mo', Reda en Nourredine navigeren tussen hun werk en hun passie; België en Marokko; traditie en moderniteit; familie en vrienden; en dromen en werkelijkheid. Actes Belges is een speciale dvd-reeks op het label Imagine, die onontgonnen Belgische pareltjes onder de aandacht brengt. In deze serie verschenen eerder Vampires, Somewhere Between Here And Now, Get Born, Le Menteur, Avec Ma Mère À La Mer, Le Grand'Tour en Karminsky-grad.

 
DVD details:

Regie: Vincent Coen / Guillaume Vandenberghe

Label: Imagine

Herkomst: België, 2012

Speelduur: 80 minuten

Geluid: Frans / Arabisch 5.1 / 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands, Frans en Engels ondertiteld

Releasedatum: 4 december 2012

 

THE BATTLE OF ALGIERS

 

De film The Battle Of Algiers (Battaglia Di Algeri) is gebaseerd op het boek Souvenirs De La Bataille d'Alger van Saadi Yacef. Hij schreef dit propaganda-werk gedurende zijn gevangenschap. De schrijver is een van de voornaamste vormgevers van deze Algerijnse oorlog tegen de Franse koloniale bezetting, in de jaren 1954 tot 1962. Na de oorlog nam Yacef plaats in de regering van het onafhankelijke Algerije. Hij co-produceerde de film van regisseur Gillo Pontecorvo en speelt een op zichzelf gebaseerd karakter in dit zwart-wit drama, dat nog regelmatig gebruikt wordt in militaire stafvergaderingen als voorbeeld van stadsguerrilla. Begin juli 1962 werd de onafhankelijkheid erkend, maar Pontecorvo richt zich hier vooral op de jaren tussen 1954 en '57. Vrijheidsstrijders organiseren zich in revolutionaire cellen in de casbah en trachten met hun guerrillastrijd de aanvallen van Franse paratroopers te weerstaan. De paratroopers proberen de leiders van de FLN (Front liberation national) te liquideren en de bevolking met geweld onder de duim te houden. Kolonisten doen net zo hard mee in dit gewelddadig racisme. Deze acties worden beantwoord met even grof geweld en gruweldaden van de vrijheidsstrijders.

De film richt zich op enkele hoofdpersonen; Ali la Pointe, een in de gevangenis geradicaliseerde crimineel die gerecruteerd wordt door de FLN, de commandant van de paratroopers Mathieu, de jonge boodschapper Petit Omar, een topfiguur van de FLN Larbi Ben M'hidi en drie wraakzuchtige vrouwelijke guerrilla's Djamilia, Zohra en Hassiba. Doordat de camera zich constant temidden van de actie en tussen de hoofdpersonen bevindt, krijgt de film een sterk documentair karakter. De kijker wordt door het strijdgewoel en de nauwe straatjes heen getrokken.

 
DVD details:
Regie: Gillo Pontecorvo
Label: Contact Film

Cast: Brahim Haggiag, Jean Martin, Saadi Yacef

Herkomst: Algerije / Italië, 1966

Speelduur: 121 minuten

Geluid: Frans / Arabisch mono

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 18 december 2012

 
Extra's:
• Making of,
• trailers
     

HORS SATAN

 

Aan de Opaalkust, langs Het Kanaal, vlakbij een klein dorp met een rivier en waterrijke duinkommen leeft een zonderlinge, zwijgzame man. Hij stroopt, slaapt bij een eenzaam restant van een muurtje in de duinen en bidt tot de glooiende landschappen, de zon en de wolken. Een vrouw van een nabij gelegen boerderij voelt zich aangetrokken, ze vertrouwt hem en geeft hem te eten. Samen brengen ze de tijd door, met wandelen door de uitgestrekte landschappen van duinen en bossen. Aan de randen van meertjes, -'daar waar de duivel waart'-, zoeken ze naar houvast en geeft de naamloze man de vrouw zijn bescherming. Van een afstand aanschouwt het tweetal de politieonderzoeken in het dorp. Mannen die het meisje (schijnbaar) belaagden en kwaad doen worden dood gevonden. Dumont presenteert zijn film met prachtig gekadreerde en langaangehouden shots van de wijdse landschappen, uit hoge en lage hoeken, afgewisseld met close-ups. Begeleid door de achtergrondgeluiden van de natuur -vogels, boomgeritsel, de zee en de wind- wandelt de man door dit prachtige decor. Soms grijpt hij in en lijkt hij over magische natuurkrachten te beschikken, maar meestal laat hij de omgeving tot zich komen.

 
DVD details:

Regie: Bruno Dumont

Label: Contact Film

Cast: David Dewaele, Alexandra LeMaitre, Valerie Mestdagh

Herkomst: Frankrijk, 2011

Speelduur: 110 minuten

Geluid: Frans mono

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 18 december 2012

 

Extra's:

• Trailer
 

GESNEUVELD
 

Regie: Robert Oey

Label: Cinema Delicatessen

 

Tussen 2006 en 2010 sneuvelden vijfentwintig Nederlandse militairen in Afghanistan. Een zoon, echtgenoot, vader of beste vriend kwam op gewelddadige wijze om het leven. Jongemannen meestal, in de kracht van hun leven, met een missie. Nabestaanden en militairen tonen hun verdriet, hun woede hun frustratie en hun kracht.

 
DVD details:

Regie: Robert Oey

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2012

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum: 18 december 2012

 
Extra's:
• Trailer
 

CHAPITEAU-SHOW
 

Een geheimzinnige circustent in een badplaats aan de Zwarte Zee vormt het begin- en eindpunt van vier bizarre verhalen vol luchtig absurdisme. Een tienermeisje lokt haar sombere internetvriend mee naar de echte wereld. De kustplaats wordt onveilig gemaakt door fanatieke padvinders, doven en homo's. Een beroemde acteur hunkert naar de hereniging met zijn zoon, en in het laatste deel volgen we een ambitieuze muziekproducent. De hoofdpersonen streven naar liefde, vriendschap, respect en samenwerking (de titels van de vier delen), maar raken verstrikt in doelloze omzwervingen die de spot drijven met hun ambities. Vrolijke wanhoop, surrealistische knipogen en minimalistische musicalnummers zetten de toon in een schouwspel dat verfrissend afwijkt van de doorsnee sombere Russische artfilm. Sergey Loban verwierf een cultreputatie in de undergroundcultuur van Moskou en kreeg voor zijn sciencefictionfilm DUST (2005) de prijs van de Russische filmkritiek.

 

DVD details:

Regie: Sergey Loban
Label: Tiger Releases

Cast: Alexey Znamenskiy, Pyotr Mamonov, Alexey Podolsky

Herkomst: Rusland, 2011

Speelduur: 207 minuten

Geluid: Russisch Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum: 18 december 2012

 

Extra's:

• Trailers
 

FAMINE
 

Twee jaar na een grap op de middelbare school, waarbij bijtend zuur bijna de populaire docent Balszak doodde, houdt de eindexamenklas van 'Sloppy Secondary' een 24-uurs vasten liefdadigheidsevenement op school. Er is echter een ongenode gast, vermomd als mascotte-klusjesman, en met een onverzadigbare honger. Wanneer de elektriciteit wordt afgesneden en de deuren en ramen gebarricadeerd blijken te zijn, zijn het niet alleen de cheerleaders meer die te grazen worden genomen. Zou het Balszak kunnen zijn die is teruggekomen om wraak te nemen? Of is zijn sneue verhaal een voorwendsel voor een andere totaal gestoorde gek? Kan deze psychopaat worden gestopt voordat de gehele klas uit 2011 onder de groene zoden belandt?

 
DVD details:

Regie: Ryan Nicholson

Label: Shock

Cast: Beth Cantor, Christopher Patrick Donoghue, Nathan Durec

Herkomst: Canada, 2011

Speelduur: 75 minuten (uncut)

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 / Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 18 december 2012

 

Extra's:

• Trailermenu
 

TAIKETSU

Taiketsu speelt zich af tussen de ruïnes van het toekomstige Babylon. In een door oorlog verscheurde megalopolis probeert een groep jonge mensen te overleven. Een kunstenares wil haar liefde redden, een politicus zijn integriteit, een zakenman zijn geld en een taxichauffeur zijn organen. Maar als deze mensen die in hun heldhaftige strijd vechten, liefhebben, bedriegen en rennen voor hun leven beseffen ze maar één ding al te goed: Je hebt het lot in eigen handen! Geïnspireerd op films als The Fifth Element en Akira. Een klassieke science fiction thriller met een filosofisch laagje.

 
DVD details:

Regie: Sven Knüppel

Label: Shock

Cast: Fabian Monasterios, Cécile Decker, Justus Beckmann

Herkomst: Duitsland, 2007

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Engels 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 18 december 2012

 

Extra's:

• Trailermenu


UIT HET ARCHIEF