:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2013
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2012-12-18 - Geplaatst door: Werner
ROBERT MITCHUM EST MORT
 

Wie is Franky Pastor? Niet echt gek dat niemand van deze B-acteur gehoord heeft, hoe hard zijn sjofele manager Arsène ook zijn best doet. In een laatste, ultieme poging om Franky beroemd te maken, sleurt Arsène hem mee naar de poolcircel. Op het obscure fi lmfestival dat daar plaatsvindt, hopen ze de beruchte regisseur Sarrineff te ontmoeten. Een krankzinnige rit dwars door Europa volgt, samen met rockabilly-muzikant Douglas. Onderweg krijgt het drietal het aan de stok met de politie, nemen ze en passant een film op en beleeft Franky een romance met een vertegenwoordigster van farmaceutische middelen. Met de politie op hun hielen draait Arsène, die al uren niet meer geslapen heeft, steeds verder door. Robert Mitchum Est Mort is een eigenzinnige en charmante roadmovie vol verwijzigingen naar de helden van regisseursduo Olivier Babinet en Fred Kihn: Aki Kaurismäki, Jim Jarmusch, Jean-Luc Godard. Olivier Gourmet, vaste acteur van de broers Dardenne, steelt de show als sjacheraar Arsène.

 

DVD details:

Regie: Olivier Babinet / Fred Kihn
Label: Filmfreak

Cast: Olivier Gourmet, Pablo Nicomedes, Bakary Sangaré

Herkomst: Frankrijk / Noorwegen / België / Polen, 2010

Speelduur: 91 minuten

Geluid: Frans / Engels / Pools 5.1 / 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 8 januari 2012

 

Extra's:

• Trailer
 
SYMBOL
 

Een metafysische bespiegeling over het lot der mensch en de kosmische verbondenheid der dingen, vooral met Mexicaanse worsteldesperado's. Adepten van 's werelds grootste denkers én liefhebbers van platte grappen komen aan hun trekken bij een van de origineelste films in jaren. Om de in Europa relatief onbekende Japanse filmmaker Hitochi Matsumoto bij een groter publiek onder de aandacht te brengen, brengt Filmfreak tegelijkertijd diens culthit Symbol en het oudere Big Man Japan uit op dvd. In dezelfde maand gaat Matsumoto's nieuwste film Scabbard Samurai in de Nederlandse filmtheaters draaien, in sommige gevallen in een klein Matsumoto-retrospectief. Er zal dus veel persaandacht zijn voor het kleine, maar sterke oeuvre van Matsumoto.

 

DVD details:

Regie: Hitoshi Matsumoto

Label: Filmfreak / Artnr.: DF118 / Winkelprijs: 14,95 euro

Cast: Hitoshi Matsumoto, David Quintero, Luis Accinelli

Herkomst: Japan, 2009

Speelduur: 93 minuten

Geluid: Japans / Spaans 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 8 januari 2012

 

Extra's:

• Verwijderde scènes,

• making of
 
BIG MAN JAPAN
 

Een superheld tegen wil en dank moet Japan verdedigen tegen uit de kluiten gewassen monsters, zich onderwijl beklagend over constante media-aandacht die de meest triviale aspecten van zijn dagelijks leven publiek maakt. En hiermee haalde Hitoshi Matsumoto het festival van Cannes. Om de in Europa relatief onbekende Japanse filmmaker Hitochi Matsumoto bij een groter publiek onder de aandacht te brengen, brengt Filmfreak tegelijkertijd diens culthit Symbol en het oudere Big Man Japan uit op dvd. In dezelfde maand gaat Matsumoto's nieuwste film Scabbard Samurai in de Nederlandse filmtheaters draaien, in sommige gevallen in een klein Matsumoto-retrospectief. Er zal dus veel persaandacht zijn voor het kleine, maar sterke oeuvre van Matsumoto.

 

DVD details:

Regie: Hitoshi Matsumoto

Label: Filmfreak

Cast: Hitoshi Matsumoto, Ua, Mitsuyoshi Takasu

Herkomst: Japan, 2007

Speelduur: 113 minuten

Geluid: Japans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 8 januari 2012

 

Extra's:

• Trailers,

• verwijderde scènes,

• making of

 
DROOM EN DAAD

Henriette Roland Holst in de periode 1891 - 1927

 

In de periode 1891-1927 maakt Henriette Roland Holst een dramatische ontwikkeling door. Als aankomend dichteres uit een gegoed burgerlijk milieu stort ze zich vol idealisme en overgave in de arbeidersbeweging. Maar binnen de verschillende socialistische partijen vindt een heftige richtingenstrijd plaats, waarin Henriette niet gemakkelijk haar plek vindt. Als ze na een reis door de Sovjet Unie ontgoocheld terugkomt, voelt ze zich bij geen enkele linkse partij meer thuis. Later zal ze terugblikken op deze tijd in haar biografie "Het vuur brandde voort". De film reconstrueert deze periode aan de hand van oud filmmateriaal, gecombineerd met teksten van Henriette Roland Holst zelf: flarden uit brieven, gedichten, toespraken en boeken, spaarzaam aangevuld door een persoonlijk commentaar van de filmmaker. Filmmateriaal waar Henriette zelf op te zien is bestaat niet uit die periode. Maar er is prachtig materiaal dat een veelzijdig en onbekend beeld van die tijd geeft. En anders dan veel mensen denken is dat lang niet altijd zwart-wit materiaal: sommige beelden zijn buitengewoon fraai ingekleurd. Daarnaast zijn er recente beelden van de Buissche Heide, de plek waar Henriette Roland Holst iedere zomer verbleef en gasten uit binnen- en buitenland ontving.

 
DVD details:

Regie: Annette Apon

Label: Mokum Film

Herkomst: Nederland, 2012

Speelduur: 73 minuten

Geluid: Nederlands 2.0

Beeld: 16:9

Duits en Engels ondertiteld

Releasedatum: 8 januari 2012

 
LA TETE LA PREMIERE
 

Zoé besluit een schrijver die ze erg bewondert op te zoeken en misschien daardoor de zin van haar leven te ontdekken. Onderweg ontmoet ze een jonge acteur, Adrien. Die raakt in de ban van haar ongrijpbaar karakter en besluit haar te volgen. Actes Belges is een speciale dvd-reeks op het label Imagine, die onontgonnen Belgische pareltjes onder de aandacht brengt. In deze serie verschenen eerder Vampires, Somewhere Between Here And Now, Get Born, Le Menteur, Avec Ma Mère A La Mer, Le Grand'Tour, Karminsky-grad en Cinema Inch'Allah.

 
DVD details:

Regie: Amélie Van Elmbt

Label: Imagine

Cast: Alice de Lencquesaing, David Murgia, Jacques Doillon

Herkomst: België / Frankrijk, 2012

Speelduur: 89 minuten

Geluid: Frans 5.1 / 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 8 januari 2012

 
Extra's:
• Trailer,
• Interview
 

RED TEARS

 

Een jonge man, Masaki, wordt neergeschoten op straat, in een wielkoffer gepropt en vervolgens in een opslagloods onthoofd. Zijn vriendin Hazuki vertelt detective Tetsuo dat Sayoko, een mysterieuze vrouw waarmee ze Masaki pas heeft gezien, iets te maken heeft met zijn verdwijning. De politie, geleid door Tetsuo's baas Mishima, is juist bezig met een onderzoek naar drie gruwelijke moorden en ziet een link met de verdwijning van Masaki. Maar Tetsuo, die inmiddels Sayoko heeft getraceerd en tot op z'n oren verliefd is geworden, moet daar helemaal niets van hebben. Juist het merkwaardige gedrag van zijn baas doet vermoeden dat er hier hele andere belangen spelen! "Waar regisseur Takanori Tsujimoto bij het onderzoek naar de seriemoordenaar zich qua stijl door HK detective fims liet inspireren, presenteert hij het eindgevecht als de langste en voor alles de meest flitsende strijd van de laatste jaren. De slachting, gespeeld door de twee supersterren Natsuki Kato en Yasuaki Kurata, is definitief een Must See!" (Japans Filmfestival Hamburg) Cult-regisseur Takanori Tsujimoyo (Hard Revenge Milly) castte actie-legende Yasuaki Kurata (Fist Of Legend, Blood: The Last Vamire); Met special effects van de Japanse meester Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police) zelf!

 
DVD details:

Regie: Takanori Tsujimoyo

Label: Shock

Cast: Yasuaki Kurata, Natsuki Katô, Yûma Ishigaki

Herkomst: Japan, 2011

Speelduur: 82 minuten

Geluid: Japans Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 8 januari 2012

 
Extra's:
• Making of,

• première,

• originele trailer

 
ALPS
 

Een verpleegster, een paramedicus, een gymnaste en haar trainer bieden hun diensten aan. Bij een sterfgeval laten ze zich door familie en vrienden inhuren om de plaats van de overledene in te nemen. Het gezelschap heet Alps, hun autoritaire leider Mont Blanc. De leden van Alps worden geacht zicht aan zijn strikte regels te houden. De verpleegster doet dat niet. Met zijn bejubelde Dogtooth gaat de eigenzinnige jonge filmmaker Yorgos Lanthimos voorop in de new wave van de Griekse cinema. Met opvolger Alps vestigt hij zich definitief als een van de meest talentvolle auteurs van de hedendaagse cinema.

 

DVD details:

Regie: Yorgos Lanthimos

Label: Filmfreak

Cast: Stavros Psyllakis, Aris Servetalis, Aggeliki Papoulia

Herkomst: Griekenland, 2011

Speelduur: 93 minuten

Geluid: Grieks 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 

Extra's:

• Trailers,

• originele trailer
 

MAGIC TRIP

 

Het jaar is 1964. Ken Kesey, gevierd schrijver van o.a. One Flew over the Cuckoo's Nest, begint aan een in LSD gedrenkte roadtrip waar vandaag de dag nóg over gesproken wordt. Kesey en zijn vriendengroep van vrijbuiters, de Merry Pranksters genaamd, trekken dwars door Amerika. Achter het stuur van hun psychedelisch beschilderde bus zit Neal Cassidy, hét icoon van de beat generation dankzij zijn sleutelrol in Jack Kerouacs On The Road. Kesey's "magic trip" neemt uiteindelijk mythische proporties aan, mede dankzij de internationale bestseller die Tom Wolfe erover schrijft. The Electric Kool-Aid Acid Test is ook generaties later nog een toonaangevend boek. Toch kregen we nooit één van de opnamen te zien die tijdens de reis werden gemaakt. Documentairemaker Alex Gibney, die een Oscar won voor zijn Taxi To The Dark Side, brengt daar verandering in. Aan de hand van Kesey's oorspronkelijke beeld- en audiomateriaal reconstrueerde hij deze mythisch geworden reis, samen met co-regisseur Alison Ellwood. Het unieke tijdsdocument dat dat oplevert, is een swingende ode aan de vrijheid.

 
DVD details:
Regie: Alex Gibney / Alison Ellwood
Label: Filmfreak

Herkomst: Verenigde Staten, 2011

Speelduur: 107 minuten

Geluid: Engels 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 

Extra's:

• Trailers,

• originele trailer

 
THE SUBSTANCE
 

Van wonderdrug tot zorgenkind: The Substance toont de ontwikkeling van LSD vanaf de ontdekking van de stof in 1943 door de Zwitserse chemicus Albert Hofmann tot het Californische verbod erop in 1966. Getoond wordt hoe met de substantie werd geëxperimenteerd binnen de psychologie en op straat, waar het het psychedelische symbool werd van de hippiebeweging. Ontdekker Albert Hofmann komt als honderdjarige aan het woord over zijn eerste "verschrikkelijke ervaring" met de stof. Verder zijn er interviews met wetenschappers, een lid van 'the merry pranksters' en met de autodidactische LSD-producent goeroe Timothy Leary.

 
DVD details:

Regie: Martin Witz

Label: Filmfreak

Herkomst: Zwitserland / Duitsland, 2011

Speelduur: 89 minuten

Geluid: Engels 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 

Extra's:

• Trailers,

• originele trailer (niet ondertiteld)

 
KUMARÉ
 

Filmmaker Vikram Gandhi - een jonge Amerikaan uit een Indiase familie aan de Amerikaanse oostkust - verwondert zich over het succes van op oosterse leest geschoeide goeroes in het welvarendste deel van de wereld. Bij wijze van experiment maakt Gandhi zich de fijne kneepjes van yoga eigen, verkleedt zich als goeroe, laat zijn baard staan, meet zich een vet accent aan en trekt onder de naam Kumaré naar de woestijnstad Phoenix in Arizona. Daar krijgt hij al gauw een groep volgelingen, die hij leert mediteren op teksten als: "Be all that you can be". De situaties met zijn volgers zijn zowel hilarisch als ontroerend, en Gandhi blijft zijn volgers met mildheid en sympathie behandelen. In een wereld die hij in Kumaré's gedaante voorstelt als louter illusie en voortbrengsel van ons innerlijk oog, werpt de filmmaker de vraag op of het een probleem is dat hij in zijn rol als goeroe zelf een vleesgeworden illusie is. Wat de kijker tot de vraag brengt of de ogenschijnlijke als fake-documentaire opgezette film een diepere waarheid verhult.

 
DVD details:

Regie: Vikram Gandhi

Label: IDFA's Delicatessen

Herkomst: Verenigde Staten, 2011

Speelduur: 84 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 
Extra's:
• Trailer
 
10 TO WATCH BOX 3
 

10 To Watch is een serie binnen het dvd-label Tiger Releases van het International Film Festival Rotterdam: een gevarieerde, wereldwijde selectie van tien festivalfilms, merendeels bekroond met prijzen en vertoond in de Tiger Awards Competitie of Bright Future. Na het succes van de eerste 10 To Watch-serie (gebundeld in twee dvdboxen) is er een nieuwe collectie van tien festivalfilms samengesteld. Box 3 bevat de eerste vijf titels uit de reeks: Mondomanila, De Jueves A Domingo, Grandma Lo-Fi, Clip en Chapiteau-Show.

 
Mondomanila

Het leven in de sloppenwijken van grote derdewereldsteden is al op vele manieren verfilmd, maar nooit eerder werd er een musical over gemaakt. Khavn viert het leven van losers in de getto's van de Filippijnse hoofdstad Manila.

 

Regie: Khavn

Herkomst: Filippijnen, Duitsland, 2011

Speelduur: 75 minuten

 
De Jueves A Domingo

Deze Hivos Tiger Award-winnaar toont scènes uit een huwelijk vanaf de achterbank van de Mazda 929 waarmee een Chileense familie op vakantie gaat. Sensitief, persoonlijk debuut van Sotomayor.

 

Regie: Dominga Sotomayor

Herkomst: Chili, 2012

Speelduur: 96 minuten

 
Grandma Lo-Fi

Charmante, deels geanimeerde documentaire over een cultfiguur in de IJslandse muziekscene die vanaf haar 70ste meer dan zeshonderd liedjes uitbracht in eigen beheer, boordevol uniek ambient geluid.

 

Regie: Orri Jónsson, Kristín Björk Kristjánsdóttir, Ingibjörg Birgisdóttir

Herkomst: IJsland, 2011

Speelduur: 62 minuten

 
Clip

Dynamisch portret van zoekende jongeren; seksueel openhartig, emotioneel verontrustend en meer dan grensoverschrijdend. Inmiddels verboden in Rusland. Won de Hivos Tiger Award op IFFR 2012.

 

Regie: Maja Miloš

Herkomst: Servië, 2012

Speelduur: 100 minuten

 
Chapiteau-Show

Vrolijke wanhoop, surrealistische knipogen en minimalistische musicalnummers zetten de toon in een schouwspel van vier delen dat verfrissend afwijkt van de doorsnee Russische artfilm. Een eigenzinnig manifest over vrijheid.

 

Regie: Sergey Loban

Herkomst: Rusland, 2011

Speelduur: 207 minuten

 
DVD details:

Label: Tiger Releases

Speelduur: 580 minuten in totaal

Beeld: 16:9 / 4:3

Geluid: Dolby Digital

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 

NEIGHBOURING SOUNDS

 

Het kalme leven in een middenklasse buurt in Recife neemt een onverwachte wending na de komst van privébeveiligers. Wanneer zij de buurt gegarandeerde veiligheid in de nacht aanbieden, levert dit wel een gevoel van veiligheid op, maar ook een flinke dosis ongerustheid in een samenleving die draait op angst. Dit fascinerende, meeslepende debuut toont de voorkant en keerzijde van de Brazilian Dream en reflecteert tevens op geschiedenis en geweld. Cinefiele duizendpoot Kleber Mendonça Filho debuteert zeer overtuigend met zijn eerste lange speelfilm, die werd ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het International Film Festival Rotterdam en in 2012 in wereldpremière ging in de Tiger Awards Competitie. De film won er de prijs van de internationale filmcritici en later nog vele prijzen op andere internationale festivals.

 
DVD details:
Regie: Kleber Mendonça Filho
Label: Tiger Releases
Cast: Irandhir Santos, Gustavo Jahn, Maeve Jinkings

Herkomst: Brazilië, 2012

Speelduur: 124 minuten

Geluid: Portugees Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 

Extra's:

• Trailers,

• korte film,

• making of (let op: onder voorbehoud)

 

BELLE ÉPINE

 

Na de plotselinge dood van de moeder valt het gezin Friedmann volledig uit elkaar. Niet in staat om het verlies onder ogen te zien, vlucht vader naar het buitenland en oudste dochter Anna naar haar vriend. Jongste dochter Prudence blijft achter en worstelt niet alleen met het gemis van haar moeder maar ook met haar puberteit. De joodse ouders van haar brave nichtje proberen haar de stabiliteit te geven die ze nodig heeft maar Prudence vindt heil in feestjes, illegale motorraces en onbezonnen seks.

 

DVD details:

Regie: Rebecca Zlotowski
Label: Images et Visions
Cast: Léa Seydoux, Anaïs Demoustier, Agathe Schlenker

Herkomst: Frankrijk, 2010

Speelduur: 80 minuten

Geluid: Frans 2.0

Beeld: 16:9, Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 

Extra's:

• Trailer
 
RAPE & REVENGE
 

TIP: Neem altijd de directe weg naar je bestemming. Geen sluiproutes of een kortere route over stille landweggetjes dus. En tot slot, neem vooral geen lifters mee, want wat er dan kan gebeuren... Deze waarschuwing hebben de volgende personen in de wind geslagen: Brandon, Dawn en haar vriend Kyle. Op weg naar Alice begint voor hen een enkele reis naar de hel. Van nu af aan is niets meer wat het lijkt. Een dodelijk kat-en-muisspel is begonnen, een confrontatie met de verschrikkelijke werkelijkheid houdt de kijker tot aan de laatste seconde in zijn greep. In Damian Skinner's Rape & Revenge, dat gebaseerd werd op een waargebeurd verhaal, worden alle facetten van de menselijke tekortkomingen getoond. Daarmee kan de film zich meten met klassiekers uit het genre als I Spit On Your Grave en Last House On The Left.

 
DVD details:
Regie: Damian Skinner
Label: Shock

Cast: Louis Herthum, Steven Chester Prince, Robert Prentiss

Herkomst: Verenigde Staten, 2006

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 

INSIDE THE WHORE

 

Inside The Whore is een opmerkelijke film, die op unieke wijze fictie en realiteit vermengt. Hoe ver ben je bereid te gaan voor je aandeel in roem? Regisseur Reinert Kills missie is om de meest grove en realistische film ooit te maken en hij laat zijn cameraploeg alles opnemen, wat er ook gebeurt. Wordt de ultieme droom van de regisseur werkelijkheid? Wat is fictie en wat realiteit? Als je eenmaal begint met Inside The Whore ontsnap je er niet meer aan.

 
DVD details:

Regie: Reinert Kill

Label: Encore

Cast: Reinert Kill, Jørgen Langhelle, Vegar Hoel

Herkomst: Noorwegen, 2012

Speelduur: 86 minuten

Geluid: Engels / Noors Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands / Engels / Noors ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 

Extra's:

• Verwijderde scenes,

• gallery,
• trailer
 
THE THRILL OF A KILL
 

Kimsy vlucht, na de zoveelste ruzie met haar moeder, het huis uit. Ze loopt het bos in om te kalmeren en wordt door een onbekende neergeslagen. Een fotograaf schiet haar te hulp: Kimsy heeft geen idee dat dit het begin wordt van de ergste dag van haar leven. Er loopt namelijk een sadistische seriemoordenaar rond, die jonge meisjes martelt, verminkt, verkracht en vermoordt. Tegelijkertijd krijgen we te zien hoe eind zestiger jaren een kleine jongen opgroeit in barre omstandigheden. Hij leeft met zijn moeder in de afgelegen bossen van Noorwegen. Zijn vader is enkele jaren geleden gestorven en zijn moeder is een schimpende alcoholist, die elk weekend nieuwe liefjes meebrengt naar de boerderij. De haat voor zijn moeder groeit tot ongekende proporties. The Thrill Of A Kill is gemaakt in de enorme bossen bij Trysil, Noorwegen. De film werd gemaakt voor een kleine 5000 euro. Het Noorse Filminstituut vindt de openingsscène van de film "een lange, surrealistische opgenomen scène, die direct de standaard voor deze film zet". Filmweb.no deed de trailer van de film in de ban, vanwege het geweld, en het Noorse Filmfestival Ramaskrik meldt dat The Thrill Of A Kill grensverleggend is. Hou je van sleazy lowbudgetfilms, dan is dit de film voor jou!

 
DVD details:

Regie: Lars-Erik Lie

Label: Encore

Cast: Kirsten Jakobsen, Arve Herman Tangen, Camilla Vestbø Losvik

Herkomst: Noorwegen, 2011

Speelduur: 85 minuten

Geluid: Noors Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands, Engels en Noors ondertiteld

Releasedatum: 22 januari 2012

 

Extra's:

• Verwijderde scènes,

• behind-the-scenes,

• presentatie van de film met regisseur Lars-Erik Lie en acteur Arve Herman Tangen,

• interview,
• Noorse trailer,
• internationale trailer,
• teaser,
• gallery