:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2013
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-02-26 - Geplaatst door: Werner


SCABBARD SAMURAI

 

Een samoerai zonder zwaard moet al zijn inventiviteit aanspreken om het depressieve zoontje van een edelman te vermaken, of anders... Krijger wordt komiek, met een verbazingwekkende parade van uitvoerige practical jokes ten gevolg. Geiniger dan Kitano, gedurfder dan Miike, filosofischer dan Tarkovsky en absurder dan Monty Python. Dames en heren: film- en grappenmaker Hitoshi Matsumoto.

 
DVD details:

Regie: Hitoshi Matsumoto

Label: Filmfreak

Cast: Takaaki Nomi, Sea Kumada, Itsuji Itao

Herkomst: Japan, 2011

Speelduur: 103 minuten

Geluid: Japans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands, Engels en Frans ondertiteld

Releasedatum: 5 maart 2013

 
Extra's:
• Premières,
• Interview met Hitoshi Matsumoto,
• Making of
 

THE SOUND OF LIGHT

 

Op het kleinschalige boerenbedrijf van de familie Kariya is men bij elkaar gekomen om traditiegetrouw de eerste zonsopkomst van het nieuwe jaar te bekijken. Vader wordt ouder en is door een ongeluk verzwakt. De oudste zoon is teruggekomen uit Tokyo waarhij werkt aan een carrière in de muziek. Hoewel Yusuke door zijn vader wordt aangemoedigd om hier in door te gaan, voelt hij de familieverplichting om de boerderij over te nemen. Naarmate nieuwjaar nadert, moet Yusuke keuzes maken. Het sobere en poëtische realisme van The Sound Of Light creëert ook voor Japanners een exotische film, maar waakt er voor een idyllisch portret van het boerenleven te schetsen. De acteurs spreken in dialect en komen allen uit Okayama, ver weg van Tokyo, waar de film is opgenomen. De regisseur, zelf boer, wil een ervaring delen: 'Het geluid van licht kan niet worden gehoord, maar als je je echt inspant, kun je het misschien voelen…. De film onderzoekt wat dit geluid met Yusuke kan doen.'

 
DVD details:
Regie: Yamasaki Juichiro
Label: Tiger Releases
Cast: Fujihisa Yoshitomo, Mori Eri, Masago Takeshi

Herkomst: Japan, 2011

Speelduur: 89 minuten

Geluid: Japans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 5 maart 2013

 

REBELLE
 

Komona, een 14-jarig meisje vertelt haar ongeboren kind haar levensverhaal. Hoe ze op haar twaalfde wordt ontvoerd en gedwongen een wapen te dragen en te doden. Hoe ze een rebel wordt en opgenomen in het rebellenkamp waar ze de gruwelen en het geweld van de oorlog meemaakt. Gelukkig is daar ook Magicien, een 15-jarige albino, die naar haar luistert en met haar wil trouwen. Komona en Magicien worden verliefd en besluiten het rebellenleger te ontvluchten. Het leven krijgt weer kleur. Net wanneer ze zich veilig wanen, slaat het noodlot toe.

 
DVD details:

Regie: Kim Nguyen

Label: Imagine

Cast: Rachel Mwanza, Alain Bastien, Serge Kanyinda

Herkomst: Canada, 2012

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Frans 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 19 maart 2013

 

DU VENT DANS MES MOLLETS

 

De 9-jarige Rachel zit werkelijk geklemd tussen haar vader en moeder die haar overstelpen met liefde en gehaktballetjes. Ze kijkt reikhalzend uit naar het moment waarop ze eindelijk vrij zal zijn. Tot ze op een dag de onverschrokken Valérie ontmoet.

 

DVD details:

Regie: Carine Tardieu
Label: Imagine

Cast: Agnès Jaoui, Denis Podalydès, Isabelle Carré, Isabelle Rossellini

Herkomst: Frankrijk, 2012

Speelduur: 89 minuten

Geluid: Frans 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 maart 2013

 

NEIGHBOURING SOUNDS

 

Deze titel werd al eerder aangekondigd en komt nu alsnog uit. Het kalme leven in een middenklasse buurt in Recife neemt een onverwachte wending na de komst van privébeveiligers. Wanneer zij de buurt gegarandeerde veiligheid in de nacht aanbieden, levert dit wel een gevoel van veiligheid op, maar ook een flinke dosis ongerustheid in een samenleving die draait op angst. Dit fascinerende, meeslepende debuut toont de voorkant en keerzijde van de Brazilian Dream en reflecteert tevens op geschiedenis en geweld. Cinefiele duizendpoot Kleber Mendonça Filho debuteert zeer overtuigend met zijn eerste lange speelfilm, die werd ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het International Film Festival Rotterdam en in 2012 in wereldpremière ging in de Tiger Awards Competitie. De film won er de prijs van de internationale filmcritici en later nog vele prijzen op andere internationale festivals.

 
DVD details:
Regie: Kleber Mendonça Filho
Label: Tiger Releases
Cast: Irandhir Santos, Gustavo Jahn, Maeve Jinkings

Herkomst: Brazilië, 2012

Speelduur: 124 minuten

Geluid: Portugees Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 maart 2013

 

Extra's:

• Originele trailer,

• Twee korte films

 

PROJECT NIM
 

Begin jaren 70 werd aan de Columbia University in New York een bijzonder experiment opgestart: men wilde onderzoeken of apen in staat waren tot een menselijke vorm van communicatie. Een kleine chimpansee genaamd Nim Chimpsky, komt terecht in een familie en groeit er op samen met de kinderen. Hij wordt op dezelfde manier gevoed, verzorgd, gekoesterd en opgevoed. De film vertelt het onthullende, komische, maar ook verontrustende verhaal van deze poging om van een aap een mens te maken. Project NIM won de Directing Award op het Sundance Film Festival en groeide daarna uit tot een grote hit in het internationale filmfestivalcircuit.

 
DVD details:

Regie: James Marsh

Label: Dalton Doc

Herkomst: Groot-Brittannië / Verenigde Staten, 2011

Speelduur: 93 minuten
Geluid: Engels 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 maart 2013

 

DOOD VAN EEN SCHADUW
 

Gevangen in een limbo tussen leven en dood moet Nathan Rijckx, een soldaat die omkwam tijdens de Eerste Wereldoorlog, schaduwen verzamelen om een tweede kans op leven en liefde te bemachtigen. Met nog twee schaduwen te gaan, ontdekt hij iets dat zijn hele wereld door elkaar schudt.

 
DVD details:

Regie: Tom Van Avermaet

Label: Selected Shorts

Cast: Matthias Schoenaerts, Laura Verlinden, Peter van den Eede

Herkomst: België / Frankrijk, 2012

Speelduur: 40 minuten (film + bonus)

Geluid: Nederlands / Frans 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 maart 2013

 

Extra's:

• Korte film Droomtijd (Tom Van Avermaet, 2006)

 

THE ESCAPEES (DE JEAN ROLLIN COLLECTIE)

 

The Escapees vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen die vluchten uit een psychiatrische inrichting. De één is een tamelijk opgewonden en druk type de ander is stil en gesloten. Tijdens hun omzwervingen ontmoeten de dames vreemde types, waaronder een rondtrekkende erotische dansgroep. The Escapees bevat alle magische en sprookjesachtige kwaliteiten van Rollins cultfilms zoals Fascination (1979) en Requiem For A Vampire (1971) en alles wat je mag verwachten van een Rollin-film inclusief twee beeldschone jongedames, verrassende scenes, burleske shows op een vuilnisbelt en erotische lesbische scenes met Brigitte Lahaie!

 
DVD details:
Regie: Jean Rollin
Label: Encore
Cast: Brigitte Lahaie, Laurence Dubas, Christiane Coppé

Herkomst: Frankrijk, 1981

Speelduur: 102 minuten

Geluid: Frans 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum: 19 maart 2013

 

Extra's:

• Rollin Trailershow