:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2013
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-03-28 - Geplaatst door: Werner
JUAN OF THE DEAD
 

Juan is aartslui en werkeloos. Zijn vriend Lázaro is zo mogelijk nog luier, en twee keer zo dom. Maar daar komt noodgedwongen verandering in wanneer de inwoners van Havana wel heel curieus gedrag beginnen te vertonen. Tenminste, als je moord en kannibalisme curieus wil noemen... De Cubaanse overheid spreekt van een opstand van dissidenten maar het volk weet genoeg: ze zitten met een zombieplaag. En intussen denkt Juan maar aan één ding: geld verdienen. Maar vroeger of later zal hij toch verantwoordelijkheid moeten nemen - voor het eerst in zijn leven.

 
DVD details:
Regie: Alejandro Brugués
Cast: Alexis Díaz de Villegas, Jorge Molina, Andrea Duro

Herkomst: Cuba, 2011

Speelduur: 92 minuten

Geluid: Engels / Spaans Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 7 mei 2013

 

Extra's:

• Originele trailer,

• Interviews met de regisseur en cast,

• Making of,

• Soundtrack
 
UNE VIE MEILLEURE
 

Yann is een man van de grote dromen. Dag na dag gaat hij de restaurants van Parijs af, zijn droombaan als chefkok najagend. En wanneer hij de mooie Nadia ontmoet, zet hij ook zijn zinnen op haar. Yann en Nadia worden verliefd en vormen met Nadia's zoontje Slimane al gauw een echt gezin. Wanneer ze op een vervallen maar prachtig gelegen pand stuiten, net buiten Parijs, zien ze hun toekomst vorm krijgen. Geld hebben ze niet, wel die grote dromen. Ze besluiten om het pand te kopen en er een restaurant te beginnen. Maar vastberadenheid alleen is niet voldoende om hun dromen te verwezenlijken. Cédric Kahn, een van Frankrijks topregisseurs, maakte van Une Vie Meilleure een meeslepend drama tegen de achtergrond van de huidige economische crisis. Vernuftig mixt Kahn (L'ennui, Roberto Succo) verschillende genres en onderwerpen door elkaar: liefde, opvoeding, misdaad, sociale strijd. Acteur/regisseur Guillaume Canet (Joyeux Noël, Jeux d'Enfants) is ijzersterk als de impulsieve en opvliegende Yann, vooral als de focus van de film steeds meer op zijn relatie met stiefzoon Slimane komt te liggen. Op het filmfestival van Rome won Canet de prijs voor Beste Acteur.

 

DVD details:

Regie: Cédric Kahn

Label: Liberty Productions / Artnr.: VP128 / Winkelprijs : 14,95 euro

Cast: Guillaume Canet, Leila Bekhti, Slimane Khettabi

Herkomst: Frankrijk / Canada, 2011

Speelduur: 112 minuten

Geluid: Frans / Engels Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 7 mei 2013

 
Extra's:
• Originele trailer,
• Trailershow
 
CAVE OF FORGOTTEN DREAMS
 

Net als in zijn vorige documentaires Grizzly Man en Encounters At The End Of The World, reist regisseur Werner Herzog opnieuw voorbij de grenzen van een bijzondere plaats. Na twintigduizend jaar afgesloten te zijn geweest, werd in 1994 bij het Franse Ardêche een grot ontdekt met de oudst bekende schilderingen. Als eerste filmmaker kreeg Herzog toestemming deze fascinerende ondergrondse wereld met honderden, 32.000 jaar oude kunstwerken te filmen. Ondanks vele restricties en technische complicaties filmde hij met speciaal ontworpen 3D-camera's. Herzog filosofeert daarbij over kunst en kunstenaars uit de oude steentijd, over de oerwens te communiceren en de wereld te verbeelden, over evolutie en onze plaats daarin en uiteindelijk over wat het betekent mens te zijn.

 
DVD details:

Regie: Werner Herzog

Label: Imagine / Artnr.: IMAD1382N / Winkelprijs : 14,95 euro

Herkomst: Verenigde Staten, 2010

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Engels / Frans Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9 anamorf

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 7 mei 2013

 

CONFESSION OF A CHILD OF THE CENTURY

 

Parijs, 1830. Verraden door zijn minnares geeft Octave zich over aan wanhoop en losbandigheid - de "ziekte van de eeuw". De dood van zijn vader voert hem naar het platteland, waar hij Brigitte ontmoet, een jonge weduwe die tien jaar ouder is dan hij. Octave wordt weer hartstochtelijk verliefd, maar zal hij ook de moed vinden om in de liefde te geloven?

 
DVD details:

Regie: Sylvie Verheyde

Label: Imagine

Cast: Charlotte Gainsbourg, Pete Doherty, Guillaume Galienne

Herkomst: Frankrijk, 2012

Speelduur: 120 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 / 2.0

Beeldformaat: 16:9, Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 7 mei 2013

 
LOUISE WIMMER
 

Corinne Masiero verbeeldt op imponerende wijze het uitzichtloze leven van Louise Wimmer. Ze heeft geen onderdak en 'woont' in haar auto en haar overvolle opslagplaats, waar ze na haar scheiding al haar spullen bewaard. Ze probeert in het onderhoud te voorzien met twee slecht betaalde banen als schoonmaakster, ligt constant in conflict met haar werkgever en doet norsige pogingen een huis te krijgen. Maar door haar eigen lijden en momenten van pech te benadrukken en zich uit schaamte te verstoppen maakt ze het voor haar omgeving erg moeilijk om haar te steunen. Alleen een caféhoudster vult dagelijks een thermosfles met koffie en fungeert als postadres, en ook een cafébezoeker ondersteunt haar. De constante financiële tekorten vult ze aan door haar bezittingen naar de lommerd te brengen. De debuutfilm van Cyril Mennegun is een portret van een intelligente, zelfbewuste vrouw die tijdelijk in een neerwaartse spiraal belandt. Ze doorziet de motieven van de mannen en kiest voor een egoïstische vorm van seks, alleen wanneer het haar uitkomt en zonder aandacht voor het smeken van de minnaar. Ondertussen probeert Louise een goede relatie met haar dochter te onderhouden, maar ze heeft moeite haar genegenheid te tonen. Alleen in de muziek, en dan met name bij Nina Simone, vindt ze een uitlaatklep en daar vindt ze ook een uitweg uit haar misère.

 
DVD details:

Regie: Cyril Mennegun

Deze titel is alleen beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Label: Contact Film

Cast: Corinne Masiero, Jérôme Kircher, Anne Benoit

Herkomst: Frankrijk, 2011

Speelduur: 77 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 7 mei 2013

 

Extra's:

• Originele trailer

 
DE BABY
 

Voor oorlogsbaby Anneke, die kort na de bevrijding naar de Verenigde Staten wordt gebracht, is haar verleden altijd een groot mysterie gebleven. Tot 65 jaar later twee onbekende Nederlanders zich bij haar melden; Cora (92), de koerierster die haar uit Amsterdam naar Den Haag smokkelde, en Fred (66), haar onderduikbroer. In de indringende documentaire De Baby van Deborah van Dam wordt Anneke geconfronteerd met haar onbekende en beladen verleden, waarin Otto Frank, de vader van Anne, een doorslaggevende rol blijkt te hebben gespeeld.

 
DVD details:

Regie: Deborah van Dam

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2012

Speelduur: 85 minuten

Geluid: Nederlands / Engels Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 7 mei 2013

 

Extra's:

• Interview met Deborah van Dam door Hanneke Groenteman,

• De muziek uit de film van Bob Zimmerman

 
BLACK & WHITE & SEX
 

In een kale filmstudio staat een regisseur met zijn crew klaar voor een interview met een prostituee. Acht verschillende actrices verbeelden één en dezelfde vrouw: Angie, de welbespraakte prostituee. Hoewel de dames in uiterlijk, leeftijd en kleding sterk verschillen, zijn ze dezelfde persoon met dezelfde tekst. Toch markeert iedere nieuwe vrouw een nieuwe fase in het gesprek tussen Angie en haar interviewer - die zelf ook letterlijk en figuurlijk met de billen bloot moet. Deze film-in-een-film doet een klassieke, Hollywoodiaanse 'casting couch' vermoeden, maar blijkt vooral een confronterende, erotische en intellectuele, cinematografische striptease - deels geïnspireerd door Andy Warhols Screen Tests. Een lust voor het oog vanwege het stijlvolle camerawerk, de slimme montage, doorwrochte teksten en sterke actrices.

 
DVD details:
Regie: John Winter
Label: Tiger Releases
Cast: Katherine Hicks, Anya Beyersdorf, Valerie Bader,

Herkomst: Australië, 2011

Speelduur: 94 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 7 mei 2013

 
Extra's:
• Trailers,
• Clips
 

THE AWAKENING


Londen, 1921. De Eerste Wereldoorlog heeft zowel fysieke als emotionele littekens achtergelaten. Zoekend naar troost vinden slachtoffers en nabestaanden hun heil in het bovennatuurlijke. De nuchtere Florence Cathcart heeft echter een rotsvast vertrouwen in wetenschap en logica. Met veel plezier ontmaskert deze schrijfster allerlei spirituele oplichterspraktijken. Maar dan wordt ze opgezocht door oorlogsveteraan Robert Mallory. Hij vertelt haar van de onverklaarbare gebeurtenissen op kostschool Rockwood, waar hij als geschiedenisleraar werkzaam is. Nadat een van de studenten is omgekomen, zijn de andere leerlingen ervan overtuigd dat er een geest rondwaart. Hoewel hij sceptisch is, heeft ook Robert geen verklaring voor het mysterieuze jongetje dat aan de schooljongens verschijnt. Vastbesloten om de zaak te ontraadselen, reist Florence met Robert naar het afgelegen Rockwood. The Awakening is een elegante bovennatuurlijke thriller van debuterend regisseur Nick Murphy. In de rol van de eigengereide Florence zien we aanstormend talent Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona). De andere hoofdrollen worden vertolkt door The Wire-ster Dominic West en arthouse-veteraan Imelda Staunton (Vera Drake).

Noemenswaardig zijn verder de prachtige fotografie van Eduard Grau (A Single Man), het verrassende script en de sfeervolle setting, die herinneren aan klassiekers als The Others en The Innocents.

 
DVD details:
Regie: Nick Murphy

Label: Liberty Productions

Cast: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton

Herkomst: Groot-Brittannië, 2011

Speelduur: 107 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 21 mei 2013

 
Extra's:
• Trailers
 
REALITY
 

In het hart van Napels woont de eeuwig goedgezinde Luciano met zijn gezin. Luciano heeft een viswinkel en onderhoudt zijn vrienden, familie en klanten met zijn grappen en fratsen. Op een dag neemt hij onder druk van zijn kinderen deel aan de casting van het immens populaire reality-programma Big Brother. Vanaf dat moment verandert alles. Luciano heeft nog maar één doel: een televisievedette worden. Zijn obsessie doet zijn leven en dat van zijn familie wel erg vreemde wendingen nemen...

 
DVD details:
Regie: Matteo Garrone
Label: Imagine
Cast: Aniello Arena, Loredana Simioli, Nando Paone

Herkomst: Italië, 2012

Speelduur: 111 minuten

Geluid: Italiaans 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 21 mei 2013

 

LA MIRADA INVISIBLE

 

María Teresa is surveillant op het Colegio Nacional, het instituut voor de toekomstige elite in Buenos Aires, Argentinië. Het is maart 1982 en de zesjarige dictatuur van de militaire Junta begint scheuren te vertonen. De 23 jarige vrouw woont onder armoedige omstandigheden met haar moeder en oma in een klein, sober ingericht huis. Ze observeert de wereld met een naïeve realiteitsarme blik. In het statige gebouw bewegen de uniform geklede scholieren zich met militaire discipline door de gangen en de schaars ingerichte lokalen. Met oog voor detail houdt María de leerlingen in de gaten. Señor Biasutto, hoofd supervisie op de school wil haar daarom inzetten als een Mirada Invisible, een onzichtbaar oog, een spion, om op alle onregelmatigheden in het schoolgebouw te letten, van kledingsvoorschriften tot ontluikende relaties, van lichaamshouding en haardracht tot overtredingen van gedragsregels en -voorschriften. Haar toewijding begint vreemde vormen aan te nemen wanneer haar psycho-seksuele driften zich openbaren. De onderdrukte gevoelens voor een leerling maken van haar een obsessieve, stalkende vrouw die onderwijl ook weerstand moet bieden aan de groeiende lusten en geilheid van haar leidinggevende. Buiten de geïsoleerde school groeit de ontevredenheid met het dictatoriale regime en begint het volk zich te roeren. Binnen krijgen de emoties de overhand.

 
DVD details:

Regie: Diego Lerman

Label: Contact Film

Cast: Julieta Zylberberg, Osmar Núñez, Marta Lubos

Herkomst: Argentinië / Frankrijk / Spanje, 2010

Speelduur: 97 minuten

Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 21 mei 2013

 
Extra's:
• Originele trailer,
• Trailer Tan de Repente,

• Korte films La Prueba (18') en La Guerra de los Gimnasios (28') en meer

Deze extra's zijn Engels ondertiteld

 
TAN DE REPENTE
 

In zijn debuut voert Diego Lerman drie vrouwen op die met elkaar gemeen hebben dat zij hun leven in Buenos Aires als doelloos ervaren. Marcia werkt in een lingeriezaak; ze is eenzaam en haar leven is een sleur. Twee anarchistische vriendinnen, Mao en Lenin, spreken haar op straat aan; Mao wil seks met haar hebben. Mao en Lenin besluiten haar in een gestolen taxi naar zee te rijden. De zee die Marcia nog nooit in het echt heeft gezien. Vervolgens gaan ze naar een stadje waar een oude tante van Lenin woont. In het huis van deze vrijzinnige bejaarde die samenwoont met een lerares en een studente, vinden de meisjes de geborgenheid die ze nodig hebben. Tan De Repente ('Plotseling') is een film over liefde. Lerman, die zijn scenario losjes baseerde op César Aira's roman La Prueba, toont in korrelig zwart-wit hoe zijn jonge personages greep proberen te krijgen op de vrijheid die het leven hen biedt. Het onvoorspelbare verhaalverloop, het sublieme acteren, de humor en de tederheid geven deze film een bijzondere glans. Tan De Repente won op het filmfestival van Locarno een Zilveren Luipaard en de juryprijs. Daarna maakte de film een zegetocht langs festivals, waar Lerman en zijn actrices meerdere malen werden onderscheiden.

 
DVD details:

Regie: Diego Lerman

Label: Contact Film

Cast: Tatiana Saphir, Carla Crespo, Veronica Hassan

Herkomst: Argentinië, 2002

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 21 mei 2013

 
Extra's:
• Originele trailer,
• Trailer Tan de Repente,

• Korte films La Prueba (18') en La Guerra de los Gimnasios (28') en meer

Deze extra's zijn Engels ondertiteld

 
ALMANYA
 

10 september 1964, de Turkse twintiger Hüseyin Yilmaz komt als 1.000.001ste gastarbeider Duitsland binnen. De jongeman wil in het buitenland zijn geluk beproeven om op die manier een betere toekomst te kunnen bieden aan zichzelf, zijn vrouw en hun vijf kinderen. Hij verlaat zijn land en zijn gezin en betreedt een koud land waar de Duitsers blonde reuzen zijn, varkens eten, een mannetje aan een kruis vereren en koeterwaals spreken. Allah zij dank blijft Hüseyin niet lang tussen deze "ongelovigen". Een paar maanden, hooguit een jaar en dan heeft hij voldoende geld verdiend om weer terug te keren naar Turkije. 45 jaar later is Hüseyin, nu een man van in de 70, nog steeds in Duitsland. Wat is er gebeurd? Nou, net als drie miljoen andere gastarbeiders veranderde hij van gedachten en dat had grotere en dramatischer consequenties dan de patriach ooit verwacht had. Kleinzoon Cenk komt na z'n eerste schooldag met een blauw oog thuis. Cenk wordt door de andere schoolkinderen gepest omdat hij een Duitse moeder en een Turkse vader heeft. Cenk leert dat hij nergens bij hoort. Dat hij Duits noch Turks is. Canan de 22 jarige kleindochter van Opa Hüseyin Yilmaz heeft medelijden met haar neefje, dat zich door iedereen in de steek gelaten voelt. Om hem op te vrolijken, vertelt ze hem een geweldig verhaal over waarom en hoe ze allemaal in Duitsland terecht zijn gekomen, terwijl ze geen Duitsers zijn.

Ze gaan terug in de tijd, naar een wonderbaarlijke plek waar een Turks gezin aankwam, om een land te ontdekken waar blonde reuzen leven, waar ratjes aan halsbandjes werden uitgelaten en waar Coca Cola het nieuwe water was. Een land genaamd: Almanya.

 
DVD details:

Regie: Yasemin Samdereli

Label: Moonlight

Cast: Fahri Yardim, Petra Schmidt-Schaller, Denis Moschitto

Herkomst: Duitsland, 2010

Speelduur: 97 minuten

Geluid: Duits / Turks Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 21 mei 2013