:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-08-14 - Geplaatst door: Werner
FAUST
 

Heinrich Faust is constant op zoek naar kennis, naar verlichting. Hij zoekt naar de plek in het lichaam waar de ziel van de mens zetelt en wil begrijpen hoe de natuur en de kosmos in elkaar steken. De ontmoeting met Mauricius, een obscure vervorming van Mephistofeles, die als een woekeraar door de stad struint, badende vrouwen belaagt en dronken kroeggangers ophitst, trekt de dokter uit zijn kleine wereld. Faust wordt door hem rondgeleid langs de schemerige plaatsen van het middeleeuwse stadje en in het badhuis raakt hij betoverd en geobsedeerd door de totale-onschuld-uitstralende Margarete. Faust's begeerte neemt het roer over en hij tekent met zijn bloed een contract om in ruil voor zijn ziel een nacht met haar te kunnen doorbrengen. Maar door te leven op tijd die niet van hemzelf is, worden de geesten van de Dood aangetrokken en wordt hij geharnast om de strijd aan te gaan in een niemandsland. De film is een hallucinerend drama, in prachtige decors, gevuld met humoristisch gefilosofeer, semi-wetenschappelijke experimenten, negentiende-eeuwse, soms extravagante kostuums en sprookjesachtige vervormingen in Sokurov-eske fotografie. Alexander Sokurov is een ongrijpbare en unieke kunstenaar. Zijn films, door hem soms ook elegieën genaamd, vormen poëtische, magische, illusoire, spirituele composities en allusies. Hij is een van de laatsten die zich auteurscineast kan wanen. Hij doet naast de regie meestal ook het scenario en het camerawerk. Hij ontving vele Russische en internationale prijzen: FIPRESCI award, Tarkovsky Award, Freedom Award (opgezet door Andrej Wajda) en de gouden leeuw van Venetië.

 
DVD details:

Regie: Aleksandr Sokurov

Label: Contact Film

Cast: Johannes Zeiler, Anton Adassinsky, Isolda Dychauk

Herkomst: Rusland / Duitsland, 2012

Speelduur: 139 minuten

Beeldverhouding: 16:9

Geluid: Duits 5.1

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 3 september 2013
 
Extra's:
• Trailer
 

LA RELIGIEUSE

 

1763. De zestienjarige Suzanne wordt door haar familie gedwongen om in het klooster te treden als novice. In de nonnen-verblijven wordt zij geconfronteerd met de willekeur van de kerkelijke hiërarchie: moeder-oversten die beurtelings vriendelijk, wreed of net iets te liefdevol zijn… Dankzij haar passie en haar kracht overleeft ze de wreedheid, rigide structuur en eenzaamheid van het klooster en kan ze haar enige doel blijven nastreven: haar vrijheid met alle mogelijke middelen heroveren. Suzanne Simonin beschrijft haar leven in brieven vanaf het moment dat ze als jonge vrouw, tegen haar wil, naar het klooster wordt gestuurd. Ondanks haar vroomheid wil ze het liefst in de 'ware wereld' leven. Haar zussen zijn uitgehuwelijkt en dat heeft haar ouders een vermogen aan bruidsschatten gekost. Er is geen geld meer om Simone 'op stand' uit te huwelijken. Ondanks de lieve en begripvolle abdis, die haar begeleidt en haar de dagelijkse routine in het klooster bijbrengt, weet Suzanne dat het kloosterleven niet voor haar is weggelegd en probeert ze zich eraan te onttrekken. Telkens mislukt het en wordt ze, door de intussen nieuw aangestelde abdis, streng gestraft. De lijdensweg van Suzanne wordt steeds tragischer, gedurende vele jaren wordt ze onderworpen aan vernederingen, represailles en de onverdraagzaamheid en het religieus fanatisme van de andere zusters. Uiteindelijk weet ze haar brieven het klooster uit te smokkelen en neemt haar leven een heel andere wending. De verschillende kloosterlocaties, de kostuums en de mise-en-scene zijn prachtig. Louise Bourgoin en Isabelle Hupert vullen hun rol als moeder-overste indrukwekkend en met groot plezier in, Martina Gedeck is sterk als de moeder en de jonge hoofdrolspeelster Pauline Étienne draagt de film overtuigend en is een belofte voor de toekomst.

 
DVD details:
Regie: Guillaume Nicloux
Label: Contact Film
Cast: Pauline Étienne, Isabelle Huppert, Louise Bourgoin

Herkomst: Frankrijk / Duitsland / België, 2013

Speelduur: 114 minuten

Beeldverhouding: 16:9

Geluid: Frans 5.1

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 3 september 2013
 
Extra's:
• Trailer
 

TWO MOTHERS

 

Lil (Naomi Watts) en Roz (Robin Wright) wonen in aangrenzende woningen aan de paradijselijke Australische kust. De vriendinnen zijn al sinds hun vroege jeugd onafscheidelijk en hun zoons groeien op als broers. Wanneer Lils volwassen zoon verliefd wordt op Roz, nemen de levens van alle vier een onverwachte wending. Tegen beter weten in beginnen de vriendinnen een verhouding met elkaars zonen. Wat begon als een onbezonnen flirt mondt uit in een gepassioneerde en alles verwoestende affaire. Two Mothers vertelt een meeslepend verhaal over liefde, lust en de kracht van vriendschap in tijden van tegenspoed. Het drama, naar een novelle van Nobelprijswinnaar Doris Lessing, werd geregisseerd door Anne Fontaine, bekend van o.a. Coco Avant Chanel.

 

DVD/Blu-ray details:

Regie: Anne Fontaine

Label: Liberty Productions

Cast: Naomi Watts, Robin Wright, Ben Mendelsohn

Herkomst: Australië / Frankrijk, 2013

Speelduur: 111 minuten

Beeldverhouding: 16:9

Geluid: Engels 5.1

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 10 september 2013

 

Extra's:

• Trailers
 

KON-TIKI
 

Kon-Tiki vertelt het waargebeurde verhaal van de onderzoeker - avonturier Thor Heyerdahl. Deze ondernam in 1947 met zijn team een heroïsche poging om de Grote Oceaan over te steken op een vlot. Heyerdahl wilde bewijzen dat inwoners van Zuid-Amerika duizend jaar eerder deze oversteek hadden kunnen maken met niets anders dan een vlot. Het werd een adembenemende reis van meer dan 8000 km. Een gevecht tegen weer en wind, tegen haaien en walvissen, tegen stormen en zeestromingen, maar bovenal een verhaal van ongelooflijke moed en doorzetting.

 
DVD/Blu-ray details:

Regie: Joachim Roenning / Espen Sandberg

Label: Imagine

Cast: Pal Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro

Herkomst: Noorwegen / Groot-Brittannië, 2012

Speelduur: 114 minuten

Beeldverhouding: 16:9

Geluid: Engels 5.1

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 17 september 2013
 
Extra's:
• Making of (Engels, 45')
• Trailer
     

MORE THAN HONEY

 

Al vijftien jaar doet zich over de hele wereld een raadselachtig fenomeen voor; honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Een virus? De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector? Niemand weet het zeker. Maar één ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de bijen.

 
DVD details:

Regie: Markus Imhoof

Label: Imagine

Herkomst: Zwitserland / Duitsland / Oostenrijk, 2012

Speelduur: 91 minuten

Beeldformaat: 16:9

Geluid: Duits / Engels 5.1

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 17 september 2013
 

Extra's:

• Making of (11')

• Verwijderde scènes

• Trailer
     

ATMEN
 

De 18-jarige Roman Kogler zit zijn straf uit in een jeugdgevangenis. De helft zit er inmiddels op en mogelijke voorwaardelijke vrijlating behoort nu tot de mogelijkheden. Hij heeft echter geen familie, geen vrienden en het lijkt erop dat Roman zich niet zal kunnen handhaven in de maatschappij buiten de gevangenismuren. Na vele mislukte banen, vindt Roman werk bij het gemeentelijke mortuarium in Wenen. Daar wordt hij op een dag geconfronteerd met een overleden vrouw die zijn achternaam draagt. Hoewel snel blijkt dat deze vrouw niet zijn moeder is, is zijn nieuwsgierigheid gewekt. Hij gaat op zoek naar de vrouw die hem vlak na zijn geboorte afstond. De ademhaling van Roman vormt de rode draad in dit speelfilmdebuut. niet alleen wanneer hij na zijn werk terugkeert in de gevangenis en ter controle moet bukken en hoesten, maar ook tijdens het werken met de riekende lichamen van de overledenen; bij de blaastest na het drinken van verboden bier. En na de confrontatie met het dode lichaam van de vrouw die ook de naam Kogler draagt, heeft hij in het zwembad zijn ademhaling niet meer onder controle en raakt in paniek. Uiteindelijk is Roman's ademhaling ook de reden waarom zijn moeder hem ooit 'weggaf'. Atmen is een film over schuld, dromen, boetedoening en uiteindelijk ook hoop. Een aangrijpend portret van een jonge delinquent gevat in een mooie doch strenge beeldcompositie met ingetogen kleuren. Regisseur Karl Markovics toont zich een uitstekend observant. De jonge acteur Thomas Schubert vertolkt de rol van Roman buitengewoon goed. Atmen is het sterke speelfilmdebuut van de Oostenrijkse acteur Karl Markovics die o.a. een hoofdrol speelde in de Oscarwinnende film Die Fälscher uit 2008.

 
DVD details:

Regie: Karl Markovics

Label: Contact Film

Cast: Thomas Schubert, Karin Lischka, Gerhard Liebmann

Herkomst: Oostenrijk, 2011

Speelduur: 93 minuten

Beeldformaat: 16:9

Geluid: Duits 5.1

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 17 september 2013

 

Extra's:

• Trailer

• Audiocommentaar (Duits)

• Making of

• Verwijderde scènes
• Filmmuziek
 

OUR DAY WILL COME
 

De roodharige Rémy (Olivier Barthelemy) wordt gehaat, gepest en uitgelachen door zijn eigen familie en leeftijdsgenoten. Enkel Patrick (Vincent Cassel) zijn psychiater begrijpt hem. Volgens de verbitterde Patrick worden ze uitgespuugd vanwege hun haarkleur en is het nu tijd om wraak te nemen. Hij neemt Rémy op sleeptouw en infecteert hem met zijn wraakzucht. Een zoektocht naar eerherstel en vrijheid, eindigt in een neerwaartse spiraal van woede en geweld wanneer Rémy eindelijk voor zichzelf durft opkomen en de stoppen compleet doorslaan. Our Day Will Come (Notre Jour Viendra) is het rauwe speelfilmdebuut van videoclipregisseur Romain Gavras, bekend van de controversiële videoclip voor M.I.A's Born Free.

 
DVD/Blu-ray details:
Regie: Romain Gavras
Label: Images & Visions

Cast: Vincent Cassel, Olivier Barthelemy, Justine Lerooy

Herkomst: Frankrijk, 2010

Speelduur: 95 minuten

Beeldformaat: 16:9

Geluid: Frans 5.1

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 17 september 2013

 

PARIS-MANHATTAN
 

Alice is een jonge, mooie en gepassioneerde apotheker. Ze is nog steeds single, terwijl haar vader druk bezig is een man voor haar te vinden. Maar in plaats van op zoek te gaan naar een levensgezel, vlucht Alice liever weg in haar passie voor de films van regisseur Woody Allen en probeert ze de druk die haar familie haar oplegt zo veel mogelijk te negeren. Dan komt ze plots Victor tegen en kan alles zomaar veranderen.

 
DVD details:

Regie: Sophie Lellouche

Label: Liberty Productions

Cast: Alice Taglioni, Patrick Bruel, Marine Delterme

Herkomst: Frankrijk, 2012

Speelduur: 75 minuten

Beeldformaat: 16:9

Geluid: Frans 5.1

Nederlands ondetiteld

Releasedatum: 17 september 2013

 


UIT HET ARCHIEF