:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER-OKTOBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER-OKTOBER 2013
Bron: Homescreen - Datum: 2013-08-16 - Geplaatst door: Werner
LORE
 
Al meer dan 60.000 bezoekers!
 

Wie kan je vertrouwen wanneer je leven een leugen is? Voorjaar 1945, Hitler is dood, de geallieerden bezetten Duitsland. De ouders van de 14-jarige Lore worden gearresteerd vanwege hun oorlogsmisdaden (haar vader was bij de SS). Haar moeder geeft Lore nog snel instructies om naar hun oma in het noorden te gaan. Samen met haar 4 jongere broertjes en zusjes moet zij door het verwoeste Duitsland te voet op zoek naar veiligheid. Tijdens deze barre tocht ontmoet zij Thomas. Zij ziet aan zijn papieren dat hij joods is. Om te overleven zal Lore haar vertrouwen moeten geven aan iemand die ze heeft geleerd te haten. Het antisemitisme is haar met de paplepel ingegoten. Ondanks de verwoestingen en het leed dat ze onderweg gezien heeft, is ze nog niet zover dat ze afstand kan nemen van de overtuiging van haar ouders. Ze wil niet door Thomas geholpen worden maar voelt zich tegelijk tot hem aangetrokken. Tegen de achtergrond van een wereld die in vlammen opgaat, ontdekt de jonge kwetsbare Lore de kracht van haar eigen gevoelens. Lore is de verfilming van een short story uit het boek The Dark Room van Rachel Seiffert dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en werd door Australië ingezonden voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

 
**** Het Parool
**** de Volkskrant
**** De Telegraaf
**** NRC Handelsblad
**** Algemeen Dagblad

'Impressionistische, gruwelijke, sprookjesachtige road movie. Overtuigend

realisme, bijzondere film over volwassen worden' de Volkskrant

 

Regie: Cate Shortland

Release: 5 september

 

ACCACIO (STAAL)
 

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Silvia Avallone. Anna en Francesca wonen in hetzelfde appartementencomplex in Piombino, een klein industriestadje aan de Italiaanse kust met uitzicht op het eiland Elba. Elba is voor de rijken en toeristen, en onbereikbaar voor het gewone volk dat zijn brood verdient in de plaatselijke staalfabrieken. Anna en Francesca zijn vanaf hun vroege jeugd onafscheidelijk en hun vrienschap is even exclusief en krachtig als de liefde kan zijn. Maar op de drempel van volwassenheid moeten zij afscheid nemen van hun zo vertrouwde leven en begint alles te draaien om hun verlangen als vrouw bewonderd te worden. In hun troosteloze arbeiderswijk proberen Anna en Francesca hun ontluikende seksualiteit uit te buiten om de bedrukte sfeer thuis te ontvluchten. Dan komt op een dag de liefde uit een onverwachte hoek, waardoor de onoverwinnelijke vriendschap tussen Anna en Francesca op losse schroeven komt te staan.

 

Regie: Stefano Mordini

Release: 5 september
 

FILL THE VOID
 

Shira - de jongste dochter uit een orthodox joods gezin - kijkt enorm uit naar haar bruiloft. Op het moment dat haar droom bijna wordt verwezenlijkt, slaat het noodlot toe. Haar oudere zus Esther sterft tijdens de geboorte van haar zoon en Shira's huwelijk wordt uitgesteld. Esthers weduwnaar Yochay wordt voor gesteld te hertrouwen in het buitenland. Shira's moeder wil – na de dood van haar dochter – niet ook haar schoonzoon én kleinkind verliezen en doet een schokkend voorstel: Shira wordt gedwongen te kiezen tussen gehoorzaamheid aan haar familie en haar eigen gevoelens. Met haar debuut Fill The Void biedt de orthodox joodse Rama Burshtein een unieke inkijk in een wereld waar geloof, tradities en bijbehorende dilemma's centraal staan. Als een moderne Jane Austen laat zij Shira worstelen tussen de heersende conventies en haar eigen gevoelens. Hoofdrolspeelster Hadas Yaron, die de rol van Shira speelt, werd op het Filmfestival van Venetië bekroond als beste actrice. Fill The Void werd overladen met vele prijzen en is de officiële inzending voor de Oscar Beste Buitenlandse Film van Israël.

 

'Beklemmende en betoverende tweestrijd' **** Trouw

'Prachtig' **** De Telegraaf
'Unieke en intense film' **** de Volkskrant
**** De Telegraaf
 

Regie: Rama Burshtein

Release: 5 september

 

HORS LES MURS
 

In een Brusselse bar ontmoet de jonge Paulo de wat oudere Ilir, barman en muzikant, voor het eerst. Paulo voelt zich duidelijk aangetrokken tot de knappe barman. Als Ilir aanbiedt hem naar huis te brengen omdat Paulo – misschien niet helemaal toevallig - te dronken is, kunnen ze elkaar bijna niet weerstaan. Paulo blijkt een vriendin te hebben, maar blijft Ilir opzoeken. Als Paulo's vriendin achter de affaire komt, gooit ze hem uit huis en gaat Paulo bij Ilir wonen, hoewel die eerst zijn bedenkingen heeft. In eerste instantie vullen de twee mannen de dagen met het verkennen van elkaars lichaam en hun eigen grenzen. Op de dag dat ze elkaar de liefde verklaren, vertrekt Ilir voor een concert een weekendje naar Parijs. Ilir keert na het weekend echter niet terug en verdwijnt spoorloos. Tot Paulo ontdekt dat hij in de gevangenis zit. Hun relatie verandert in een turbulente achtbaansrit die hen heen en weer slingert tussen liefde, verslaving en passie en hun levens voor altijd verandert. Hors Les Murs, David Lamberts eerste film, werd officieel geselecteerd voor de Critic's Week van het Filmfestival van Cannes en sluit aan bij recente gay films als Weekend en Keep The Lights On.

 

'David Lambert's first feature expertly charts the course of love' – Frameline

'On the heels of Weekend and Keep The Lights On, the arthouse normalization of the gay romance continues apace in Beyond The Walls, a carefully crafted, gently moving debut feature from Belgian writer-director David Lambert.' – Variety

 

Regie: David Lambert

Release: 5 september

 

RHINO SEASON
 

Een epische liefdestragedie van regisseur Bahman Ghobadi (IFFR publieksprijswinnaar Turtles Can Fly), met in de hoofdrol niemand minder dan Monica Bellucci, Iraanse ster Behrouz Vossoughi (na 35 jaar weer terug op het witte doek) en bijrollen voor bekende Turkse en Iraanse acteurs, waaronder Belcim Bilgin, Beren Saat, Yilmaz Erdogan en Caner Cindoruk. Gebaseerd op de dagboeken van de Koerdisch-Iraanse dichter en persoonlijke vriend van de regisseur Sadegh Kamangar, vertelt Rhino Season op poëtische wijze het liefdesverhaal van de dichter Sahel (Behrouz Vossoughi) en zijn vrouw Mina (Monica Bellucci) die ten onrechte worden opgesloten tijdens de Islamitische Revolutie van Iran. Sahel brengt dertig jaar door in de gevangenis, terwijl Mina, overtuigd dat haar man is overleden, naar Turkije vlucht met haar twee kinderen. Sahel, nog maar een schim van zijn vroegere zelf, reist direct na zijn vrijlating naar Istanbul om zijn Mina te vinden. Ghobadi's vroegere werk kenmerkte zich door een bijna documentaire benadering. Inmiddels heeft Ghobadi zich ontwikkeld tot een poëtisch en lyrisch verteller en hebben de non-acteurs uit zijn eerdere films plaatsgemaakt voor een indrukwekkende cast. Ghobadi maakt geen films meer in Iran; Rhino Season is de eerste film die hij in het buitenland maakte. De film werd geheel in Turkije opgenomen.

 
**** NRC Handelsblad
'Pure klasse' - Happinez
 

Regie: Bahman Ghobadi

Release: 5 september

 

HANNAH ARENDT
 
Al meer dan 65.000 bezoekers!
 

Hannah Arendt (Barbara Sukowa) vlucht in 1933 voor de nazi's naar de VS. Ze gaat werken als journalist en docent. In 1951 krijgt zij het Amerikaanse staatsburgerschap. Als Israël de nazi Adolf Eichmann oppakt en gaat berechten, wil ze naar Jeruzalem om het kwaad in de ogen te kijken. The New Yorker zendt haar uit om het proces tegen de SS'er Adolf Eichmann in Israël te verslaan. De resultaten van haar bevindingen vat zij samen in het boek 'Eichmann In Jeruzalem - De banaliteit van het kwaad'. Ze maakt daarmee een enorme controverse los. De gerenommeerde Duitse filmmaakster Margarethe von Trotta (Vision, Rosenstrasse, Rosa Luxemburg, Die Bleierne Zeit) maakte een prachtig portret over de Duits-Joodse filosofe Hannah Arendt.

 

- 'Hannah Arendt is een pakkend drama over de vrouw die het aandurfde een van de

meest gevreesde nazikopstukken niet bij voorbaat als monster af te schilderen.' **** De Telegraaf

- 'Hannah Arendt is weer en vogue' - de Volkskrant

- '**** een prachtige film over een vrouw die niet vergeten mag worden.' – Cinemagazine

- '**** Arendt wordt pittig, eigenzinnig en menselijk neergezet door Barbara Sukowa, de flitsen uit het verleden zijn veelzeggend, en haar huwelijk en vriendschappen maken een authentieke indruk. Het hart is al ruimschoots bediend in vele aangrijpende en sentimentele drama's over de Tweede Wereldoorlog. Hannah Arendt bedient het hoofd.'- Cinema.nl

 
Regie: Margarethe von Trotta
Release: 19 september
 

OH BOY
 

Oh Boy is een originele en geestige film over een dag uit het leven van de jonge Niko Fischer. Vooralsnog heeft hij bitter weinig bereikt in zijn leven. Hij leeft met de dag, rondzwervend door Berlijn. Tot alles op een ochtend écht misloopt. Met zijn vriendin krijgt hij ruzie, zijn vader zet de financiële steun stop en ook het dagelijkse ritueel van een lekkere kop koffie wordt hem ontnomen. Hoe moeilijk kan het zijn om juist in Berlijn een kopje te vinden? De Duitse it-boy Tom Schilling speelt de 27-jarige dromer die op zijn wanhopige zoektocht naar koffie in een reeks absurde Woody Allen- achtige situaties terecht komt. Totdat het ook bij hem begint te dagen dat hij niet voor altijd kan blijven lanterfanten. Misschien is het tijd om eindelijk volwassen te worden? De komedie Oh Boy, gefilmd in zonnig zwart-wit, is een portret van een jongeman op de rand van volwassenheid. Op soepele wijze, geholpen door de jazzy soundtrack, loodst debuterend regisseur Jan Ole Gerster de kijker van een vrolijke slackercomedy naar een ontroerende ode aan Berlijn, haar bewoners en haar verleden.

 
**** de Volkskrant
**** Trouw
**** Het Parool
**** NRC Handelsblad

'****Perfect portret van twintigers in Berlijn. Oh Boy beslaat slechts 80 minuten en elke minuut daarvan is perfect. Zo'n frisse, directe film over het Berlijnse stadsleven is sinds Lola Rennt niet meer in de bioscoop te zien geweest.' - NRC Handelsblad

 
Regie: Jan Ole Gerster
Release: 3 oktober
 

DIE WAND
 

Naar het veelgelezen en bekroonde boek van Marlen Haushofer. Een vrouw staat op het punt een weekend door te brengen in de jachthut van haar nicht Luise, gelegen in een bergdal. Als Luise en haar echtgenoot na een avondje uit de volgende ochtend niet blijken te zijn thuisgekomen, gaat ze op onderzoek uit. Dan blijkt zich iets onverklaarbaars te hebben voorgedaan: het dal is door een glazen wand afgescheiden van de rest van de wereld. In gezelschap van een hond, een koe en een kat gaat ze hard aan het werk om te overleven. Ze inventariseert de bestaande voorraden, zoekt naar een plek voor een aardappelakker, struint het bos af op zoek naar eetbare planten, ze jaagt. En ze vervreemdt van zichzelf; om niet gek te worden en grip te houden op de tijd schrijft ze. Zal haar isolement ooit worden doorbroken? Met Martine Gedeck uit Das Leben Der Anderen.

 

' ***** Een ware tour de force! Meesterlijk!'- de Volkskrant

' **** Fotografie en geluid zijn van uitzonderlijk niveau. Julian Pölsler maakt van Die Wand een overtuigend betoog over de kracht van het filmbeeld. ' - Het Parool

' **** Alsof het bos wortel in mij schoot, zo groeit de filosofische boekverfilming Die Wand ook langzaam naar binnen.' - nu.nl

'Een intense, bijna spirituele kijkervaring.' - De Telegraaf

 
Regie: Julian Pölsler
Release: 3 oktober
 

I, ANNA

Spannende film noir gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Elsa Lewin. Debuutfilm van regisseur Southcombe, zoon van hoofdrolspeelster steractrice Charlotte Rampling (Sous Le Sable, Swimming Pool). In een appartement in Londen wordt een man dood aangetroffen, bruut vermoord. Hoofdinspecteur Bernie Reid (Gabriel Byrne) is als eerste ter plaatse maar wordt afgeleid door een korte ontmoeting met een mooie, raadselachtige vrouw (Charlotte Rampling). Tijdens het onderzoek gaan Bernie's gedachten terug naar haar, die hij opspoort en volgt. Wanneer ze elkaar eindelijk ontmoeten op een feestje is er wederzijdse aantrekkingskracht, maar ontrafelt zich ook langzaam een duister mysterie. I Anna is het Britse antwoord op bloedstollende producties als The Bridge en Wallander. Charlotte Rampling is momenteel te zien in het 8ste en laatste seizoen van de Amerikaanse serie Dexter.
 

'**** Uitmuntend!' - de Volkskrant

'Vol ingetogen spel.' - Het Parool
'Hedendaagse film noir.' – Trouw

'Charlotte Rampling speelt een geweldige rol in de klassieke detective I Anna. Een aanrader!' - De Telegraaf

'Intense thriller!' - Algemeen Dagblad

'A love letter to London ****' - Metro

 
Regie: Barnaby Southcombe
Release: 3 oktober
 

LES BEAUX JOURS
 

Les Beaux Jours is een vrolijke én ontroerende Franse feel good film over genieten van het leven en de kunst van het ouder worden. Met een glansrol van diva Fanny Ardant (8 Femmes, Elizabeth, La Femme D'à Côté). Eindelijk! De aantrekkelijke tandarts Caroline (Fanny Ardant) gaat met pensioen! Haar mooiste dagen zouden nu moeten komen. Maar liefhebbende echtgenoot en dochters hebben zo hun eigen bezigheden en Caroline blijft zitten met zeeën van tijd. Wat te doen? Ze besluit een kijkje te nemen bij de plaatselijke seniors club, maar kan daar haar draai niet vinden. En zó oud als die mensen daar is ze toch niet? Caroline besluit het heft in eigen handen te nemen en actief een tweede jeugd te beleven. Ze neemt een minnaar, een jonge adonis van bijna dertig jaar jonger. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen. Maar wanneer de affaire wordt ontdekt – en iedereen uiterst begripvol reageert – is de spanning er snel van af. Voor Caroline is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de dingen waar het leven werkelijk om draait.

 

'Acteerveterane Fanny Ardant maakt zich rol prachtig eigen.' *** de Volkskrant 'Melancholisch en innemend.' *** Trouw

'Frans lichtvoetig drama.'*** HetParool

'Fanny Ardant met haar onuitwisbare charme...' *** Algemeen Dagblad

'Een glansrol van diva Fanny Ardant!' Libelle
 
Regie: Marion Vernoux

Release: 23 oktober

 

I WANT YOUR LOVE
 

Na 10 jaar financieel worstelen is Jesse het overleven moe. Jesse is kunstenaar, begin dertig en is onzeker over zijn toekomst qua werk en relaties. Hij is blut en heeft behoefte aan verandering. Na lang wikken en wegen besluit hij San Francisco te verlaten en terug te keren naar het saaie Ohio. Op zijn laatste avond in de stad komen al zijn vrienden en ex-lovers samen voor een afscheidsfeestje wat is georganiseerd door zijn huisgenoot. Jesse, die toch al gemengde gevoelens heeft over zijn vertrek en opziet tegen het 'feestje' raakt alleen maar meer verward door de aanwezigheid van zijn 'comfort food' ex. I Want Your Love is een uiterst open en eerlijke kijk in het emotionele en seksuele leven van een jonge man en zijn vrienden. Vol hedendaagse observaties, rauw en met expliciete seks scènes: I Want Your Love is een mix van de seks uit Shortbus, de rauwheid en eerlijkheid uit Weekend, en de stijl en mannen uit Butt magazine. Travis Matthews baseerde zijn film op zijn gelijknamige korte film. Samen met James Franco (Oz, 127 Hours) regisseerde hij Interior. Leather Bar.

 

- 'Intimate, sexy and unflinchingly honest, I Want Your Love is a bold film with rare insight into the uncensored lives of a generation of gay men.' - Andrew Haigh, director of Weekend

- 'A filmmaker of refreshing honesty, Travis Mathews is a new voice giving queer cinema a much needed injection of emotional intimacy.' - John Cameron Mitchell, director of Short Bus

- 'Travis Mathews has a kind and empathetic eye and he's just the kind of new voice we need to tell our stories.' - Ira Sachs, director of Keep The Lights On

- 'i Want Your Love is an intense, intimate film with a fantastic soundtrack and visually stunning beauty that will haunt you long after the final scene.' - Scott Heim, author of Mysterious Skin

 

Regie: Travis Mathews

Release: 23 oktober

 


UIT HET ARCHIEF