:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-10-04 - Geplaatst door: Werner
GINGER & ROSA
 

Londen, de vroege jaren 60. Levenslange hartsvriendinnen Ginger en Rosa worden volwassen tegen de achtergrond van de seksuele revolutie en de steeds concreter wordende dreiging van een nucleaire oorlog. Terwijl Rosa zich het hoofd op hol laat brengen door jongens, verdiept de gevoelige Ginger zich in de groeiende protestbeweging. Haar politieke zorgen slaan echter om in een existentiële angst en Rosa heeft inmiddels meer oog voor Gingers interessante maar egocentrische vader dan voor haar vriendin. De jonge sterren in wording Elle Fanning (Somewhere) en Alice Englert (Beautiful Creatures) zijn het sprankelende middelpunt van Ginger & Rosa, de nieuwste film van Sally Potter (Orlando, The Tango Lesson). Sfeervolle beelden en een jazzy soundtrack ondersteunen Potters coming-of-age-verhaal over een tijdperk waarin kinderen veel te vroeg volwassen werden. De sterke cast bevat verder onder meer Annette Bening (American Beauty), Mad Men's Christina Hendricks, Timothy Spall (Secrets & Lies) en Oliver Platt (Frost/Nixon).

 

DVD/Blu-ray details:

Regie: Sally Potter
Label: Remain in Light
Cast: Elle Fanning, Alice Englert, Christina Hendricks

Herkomst: Groot-Brittannië, 2012

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeldformaat: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 8 oktober 2013

 

Extra's:

• Originele trailer,

• Trailers
 

REVERB
 

Alex, een uitgebluste callcenter-medewerker, droomt van een succesvolle carrière als muzikant. Wanneer zijn voormalige toetsenist Maddy hem om hulp vraagt bij het opnemen van een nieuwe plaat weet ze hiervoor twee nachten in een state of the art studio te versieren. Bij het afwerken van de plaat sampelen ze er een oude sixties song in en ontdekken een huiveringwekkende boodschap. Dit ontketent een reeks angstaanjagende gebeurtenissen waaraan geen ontsnappen mogelijk lijkt te zijn.

 

DVD/Blu-ray details:

Regie: Eitan Arrusi
Label: Filmfreak Distributie
Cast: Leo Gregory, Eva Birthistle, Pamela Banks

Herkomst: Groot-Brittannië, 2008

Speelduur: 83 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1,

Beeldformaat: 16:9 anamorf

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 8 oktober 2013

 
Extra's:
• Originele trailer,
• Trailers
 

DO NOT DISTURB  

 

Ooit studeerden ze samen aan de kunstacademie. Nu reist Jeff als een bohémien de wereld over en leidt Ben een burgerbestaan. Onverwacht staat Jeff voor de deur, joviaal als altijd en met avontuur in zin. De oude vrienden belanden op een wild feest van de sexy galeriehouders Lily en Monica, terwijl Bens vrouw Anna thuis met het eten wacht. Overmoedig door de drank en aangespoord door hun excentrieke gastvrouwen bedenken Ben en Jeff een baldadig plan. In het ochtendlicht is de kater groot maar geen van de twee mannen durft op hun afspraak terug te komen. Bovendien - is dit niet de ultieme manier om uiting te geven aan hun diepgewortelde vriendschap? Regisseur Yvan Attal (Ma Femme Est Une Actrice) speelt zelf de hoofdrol in Do Not Disturb, de Franse remake van de Amerikaanse komedie Humpday. De chemie tussen Attal en tegenspeler François Cluzet (Intouchables) vormt het hart van deze film over vriendschap, maar met Laetitia Casta (Gainsbourg), Charlotte Gainsbourg (Melancholia) en Asia Argento (Marie Antoinette) zijn ook de bijrollen sterk bezet.

 

DVD details:

Regie: Yvan Attal

Label: Liberty Productions

Cast: Yvan Attal, François Cluzet, Laetitia Casta

Herkomst: Frankrijk, 2012

Speelduur: 88 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 8 oktober 2013

 

KARSU: I HIDE A SECRET

 

Karsu Dönmez (17), een getalenteerde singer-songwriter uit Amsterdam – door kenners de Nederlandse Norah Jones genoemd – begon haar carrière in het restaurant van haar Turkse ouders. Vol passie brengt ze haar eigen liedjes ten gehore. Haar teksten schrijft zij midden in de nacht, als het doodstil is. Ze komen uit het diepste van haar ziel en lijken heel persoonlijk, maar Karsu ontkent hardnekkig dat ze over haar leven gaan. Langzaam maar zeker neemt ze ons mee in haar geheimen, die nauw verbonden zijn met Turkse tradities. Opgroeiend tussen Turkse en Nederlandse normen en waarden zoekt Karsu haar eigen weg. Drie jaar lang volgde filmmaakster Mercedes Stalenhoef (bekend van de succesvolle documentaire Carmen Meets Borat) de reis van Karsu door adolescentie en de muziekwereld. Het resultaat is een intiem portret van de jonge zangeres die droomt van een platencontract, het conservatorium en de liefde. Haar trotse ouders steunen en beschermen haar, terwijl zij opklimt naar het legendarische Carnegie Hall.

 
DVD details:

Regie: Mercedes Stalenhoef

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2012

Speelduur: 87 minuten

Geluid: Nederlands en Turks Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum: 8 oktober 2013

 

KINDER VOM NAPF
 

Succesvolle debuutfilm van Alice Schmid in de traditie van Etre et avoir, over vijftig boerenkinderen in het ruige landschap rond de berg Napf, in het hart van Zwitserland. De kinderen van Napf hebben een kilometers lange weg naar school te gaan. Heel vroeg in de ochtend beginnen ze aan de afdaling; eerst met de kabelbaan naar het dal, daarna in de schoolbus naar de kleine dorpsschool in Romoos. 's Middags wordt de lange tocht terug naar boven gemaakt waarna de klusjes op de boerderij wachten. Het vee moet verzorgd worden, de oogst binnengehaald of het hek gerepareerd. Al op jonge leeftijd wennen ze aan het beroep van boer. Ondanks al het werk blijft er genoeg tijd over om te spelen op de alpenweides, op te treden met de fanfare of te volksdansen. En te fantaseren over Änziloch, waar de wind en de donder, de kreten van roofvogels, huilende wolven en andere roofdieren uitnodigen tot verhalen over geesten en goden. Toch trekken steeds meer families weg uit het gebied. Schmid voert ons gedurende 365 dagen van erf naar erf binnen de geïsoleerde gemeente, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Krachtige en idyllische beelden tonen de cyclus van de seizoenen. Een liefdesverklaring aan een landschap en een manier van leven

 

DVD details:

Regie: Alice Schmidt
Label: Contact Film

Herklomst: Zwitserland, 2012

Speelduur: 87 minuten

Geluid: Duits

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 8 oktober 2013

 

HAPPY
 

Is gelukkig zijn een winnend lot trekken of kan je geluk zelf afdwingen? Zo ja, hoe doe je dat dan? In een enthousiaste poging deze vragen te onderzoeken, trok regisseur Roko Belic de wereld rond op zoek naar wat mensen gelukkig maakt. Happy combineert wetenschappelijk onderzoek met inspirerende voorbeelden uit het dagelijks leven, verhelderende verhalen en tal van interviews. Geen zeemzoeterige slogans, maar fascinerende feiten en uitdagende stellingen. 'Gelukkig zijn' is niet enkel een gemoedstoestand, maar ook een aan te leren vaardigheid.

 
DVD details:

Regie: Roko Belic

Label: Dalton Doc

Herkomst: Verenigde Staten, 2011

Speelduur: 78 minuten

Geluid: Engels 2.0

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 8 oktober 2013

     

ERROLL MORRIS: TABLOID
 

Een bijzonder regisseur kun je Errol Morris gerust noemen. Met The Fog of War, een indringend document over de ins en outs van politiek bedrijven op het hoogste niveau aan de hand van een diepteinterview met voormalig minister van Buitenlandse zaken Robert S. McNamara, won hij een Oscar voor Beste Documentaire. Nationale bekendheid verwierf hij met The Thin Blue Line in 1988 nadat hij met deze documentaire de onschuld wist te bewijzen van een man op deathrow. Wie hij ook maar voor zijn camera lijkt te brengen, hij lijkt wel als een waarheidcommissie die het diepste uit de ziel van zijn onderwerp haalt. Morris' geheim: Geef de persoon in kwestie gewoon de tijd en voor je het weet krijg je het meeste waanzinnige verhaal. Zo ook in dit bijzonder vreemde relaas over Joyce McKinney. Een verhaal van innige liefde, mormoonse zeden, ontvoering, drang naar aandacht en waar je als kijker op het einde alleen maar kunt concluderen dat er erg vreemde eenden in de bijt rondlopen en dat waarheid iets is waar enkel de gek nog in kan geloven. Errol Morris weet op een wel erg bijzondere manier je wereld op zijn kop te zetten.

 
DVD details:
Regie: Erroll Morris
Label: Remain in Light

Herkomst: Verenigde Staten, 2010

Geluid: Engels

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 oktober 2013

 

IN ANOTHER COUNTRY

 

Een belangrijke hedendaagse Koreaanse filmmaker, Hong Sangsoo, ontmoette één van de grootste actrices van deze tijd: Isabelle Huppert, met een zeer onderhoudende film tot gevolg! Een jonge filmstudente vlucht vanwege oplopende schulden met haar moeder naar de Zuid-Koreaanse badplaats Mohang. Om haar zenuwen te bedwingen en de tijd te doden begint ze met het schrijven van een filmscript over drie vrouwen die alledrie Anne heten, en alledrie gespeeld worden door Isabelle Huppert. De eerste Anne is een succesvol Frans filmmaakster. Ze is in Mohang op vakantie met een oude Koreaanse kennis, de filmmaker Jong-Soo en diens hoogzwangere vrouw, die achterdochtig is over de vriendschap tussen haar man en Anne. In het tweede deel is Anne de vrouw van een rijke autofabrikant. Ze is naar Mehang gekomen voor een rendez-vous met haar minnaar, de Koreaanse filmmaker Munsoo. Anne nummer drie heeft net een pijnlijke scheiding achter de rug: haar man verliet haar voor een Koreaanse vrouw. In Mohang ontmoet ze per toeval Jong-soo en diens vrouw. De terugkerende en onvermijdelijke rode draad in de drie verhalen wordt gevormd door de jonge vrouw die het hotel runt, de strandwacht en de vuurtoren. Daarnaast komen objecten uit ieder deel ook voor in de andere verhalen, waardoor deze elkaar lijken te kruisen. De gehele cast, met Huppert in één van haar zonnigste rollen, staat met zichtbaar veel plezier te spelen in dit stijlvolle drieluik. Hoewel de rollen door dezelfde acteurs gespeeld worden, heeft ieder personage een ander karakter en zijn de omstandigheden steeds weer verschillend. Acteurs die meerdere rollen spelen, zijn heel gewoon in de films van Hong Sang-soo, bijvoorbeeld in Oki's Movie (2010) en The Day He Arrives (2011).

 
DVD details:

Regie: Hong Sangsoo

Label: Contact Film

Cast: Isabelle Huppert, Jun-Sang Yu, Yu-mi Jeong

Herkomst: Zuid-Korea/Frankrijk, 2012

Speelduur: 89 minuten

Geluid: Engels en Koreaans

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 oktober 2013

 

INFANCIA CLANDESTINA

Argentinië, 1979. Na jarenlang ondergedoken te hebben geleefd in het buitenland, keren Juan (12) en zijn familie terug naar Argentinië onder een valse identiteit. Juan's ouders en oom Beto zijn namelijk leden van de de Montoneros, een revolutionaire organisatie die strijdt tegen het militaire regime van de Junta. Juan's vrienden en ook zijn vriendinnetje Maria kennen hem als Ernesto. Deze nieuwe identiteit moet de veiligheid van de familie vrijwaren... Infancia Clandestina vertelt het hoogst persoonlijke verhaal van strijdlust, van geheime levens en van liefde. Het verhaal van een clandestiene jeugd.

 
DVD details:
Regie: Benjamín Ávila
Label: Imagine
Cast: Ernesto Alterio, Natalia Oreiro, César Troncoso

Herkomst: Argentinië / Brazilië / Spanje, 2012

Speelduur: 110 minuten

Geluid: Spaans

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld 

Releasedatum: 22 oktober 2013

 

LOVE & FUNGI
 

Lucien en Regina verzamelen wilde paddenstoelen in de bossen van New Jersey, die ze vervolgens verkopen aan restaurants in New York. Hij is een idealist in hart en nieren, zij heeft een meer praktische inslag. Ze leiden een simpel leven en hun inkomen is onzeker. Daarom neemt Regina een baan aan als kok in een toprestaurant. Terwijl haar culinaire ster rijst, gaat hun relatie bergafwaarts. Tiffany Esteb en Jason Cortlund spelen de hoofdrollen in Love & Fungi. De speelfilm over liefde, eten, koken en de aantrekkingskracht van de natuur was een favoriet op vele festivals, onder meer in Rotterdam en bij de Gotham Independent Film Awards.

 
DVD details:  

Regie: Jason Cortlund / Julia Halperin

Label: Imagine

Cast: Jason Cortlund, Tiffany Esteb, Gabrielle Maisels

Herkomst: Verenigde Staten / Polen, 2012

Speelduur: 93 minuten

Geluid: Engels

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 oktober 2013

 

GANGS OF WASSEYPUR
 

De vete tussen twee Indiase families omspant drie generaties. Shahid Khan berooft in de laatste jaren van de kolonietijd Britse treinen. Maar als hij wordt verstoten moet hij werken in de kolenmijnen van Ramadhir Singh. Zijn zoon Sardar Khan, een vrouwenversierder, zweert wraak en wordt de meest gevreesde man in Wasseypur. Fazal Khan, de verslaafde kleinzoon, zet de vete met de clan van Ramadhir Singh voort.

 
DVD details:  

Regie: Anurag Kashyap

Label: Imagine

Cast: Manoj Bajpayee, Richa Chadda, Nawazuddin Siddiqui

Herkomst: India, 2012

Speelduur: 320 minuten

Geluid: Hindi

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 22 oktober 2013

 

VIVE LA FRANCE
 

De halfbroers Muzafer en Feruz worden door hun president op een vliegtuig gezet richting Frankrijk om niets minder dan de Eiffeltoren op te blazen en zo hun onbekende landje Taboulistan op de wereldkaart te zetten. Wanneer hun vliegtuig landt op Corsica omwille van een staking leren ze echter een heel andere kant van Frankrijk kennen en blijkt dat hun traditionele "klap-je-vrouw-dans" hier echt niet kan. Deze hilarische komedie met de hilarische Borat lookalikes als moderne versies van Louis de Funes was de voorjaarshit in Frankrijk.

 

DVD/Blu-ray details:

Regie: Michaël Youn

Label: Liberty Productions

Cast: José Garcia, Michaël Youn, Isabelle Funaro

Herkomst: Frankrijk, 2013

Speelduur: 97 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1,

Beeldformaat: 16:9 / 4:3

Nederlands ondertiteld 

Releasedatum: 22 oktober 2013

 

SELECTED SHORTS #15
 

Het voorbije jaar werd de ene na de andere Vlaamse kortfilm genomineerd voor prestigieuze prijzen en festivals: na de Oscarnominatie voor Dood Van Een Schaduw werd Rosa, Zusje Van Anna geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn en Mont Blanc in Cannes. De debuutprijs winnaar van het Kortfilmfestival, Tweesprong, won Brons op de Student Academy Awards, de winnaar van de HUMO Award, Kus Me Zachtjes, werd bekroond op de Regensburger Kurzfilmwoche, de waanzinnige openingsfilm Perfect Drug won, na een regen aan festivalselecties, de Zilveren Mélies. Selected Shorts #15 is dus opnieuw een mooie showcase van het Vlaamse filmtalent, een verzamelwerk dat niet mag ontbreken in de collectie van iedere filmliefhebber.

 
DVD details:
Label: Selected Shorts

Herkomst: België

Releasedatum: 22 oktober 2013

 


UIT HET ARCHIEF