:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-10-25 - Geplaatst door: Werner
THE GATEKEEPERS
 

In deze spraakmakende en uiterst relevante film doen zes voormalige hoofden van de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet voor het eerst een boekje open over de war on terror zoals ze die van binnenuit kennen. Verrassend openhartig reflecteren ze op hun eigen handelen en op het toenmalige en huidige veiligheidsbeleid van Israël. Met zichtbaar ongenoegen vergelijkt Avraham Shalom de bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël zelfs met de Duitse bezetting van grote delen van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hun verhalen worden ondersteund door vaak unieke archiefbeelden, die met digitale technieken zijn bewerkt tot een volwaardig onderdeel van de film. Zo ontstaat een panorama van de Israëlisch-Palestijnse geschiedenis sinds de Zesdaagse Oorlog in 1967. Filmmaker Dror Moreh gaat kritische vragen niet uit de weg, maar geeft tegelijk alle ruimte aan de visie van elk van de geïnterviewden. Het levert fascinerende inzichten op over persoonlijke principes, beroepstrots en de pragmatische waarde van terrorismebestrijding in de huidige politieke realiteit.

 

Genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire, Academy Awards 2013

 
DVD details:

Regie: Dror Moreh

Label: IDFA's Delicatessen

Herkomst: Israël / Frankrijk / Duitsland / België, 2012

Speelduur: 101 minuten

Geluid: Engels / Hebreeuws Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9 anamorf

Nederlands ondertiteld

Releasedatum dvd: 12 november 2013

 
IN/FLUX 2 & IN/FLUX 3  
 

In/Flux is een driedelige dvd-reeks, uitgegeven door het spraakmakende Lowave-label. Elk deel van de reeks is een compilatie van experimentele films uit Afrika.

 

In/Flux 2

• My African Mind / Bofa da Cara / 6'
• Lightening Strikes / Theo Eshetu / 8'

• Retelling Histories, My Mother Told Me... / Zineb Sedira / 8'

• Mémoire / Sammy Baloji / 14'
• The Society of the Spectacle / Aryan Kaganof / 3'
• Le Sems de la Marche / Fayçal Baghriche / 5'
• River, Come Back / Nina Barnett / 6'
• Black Smoke Rising Trilogy / Berni Searle / 18'
 
DVD details:

Label: Lowave

Speelduur totaal: 114 minuten

Beeldformaat: 4:3 / 16:9

Frans, Engels en Duits ondertiteld

Releasedatum dvd: 12 november 2013

 
Extra's:
• interviews,
• bio's,
• teksten
 
DVD details:

In/Flux 3

We Are the World / Goddy Leyw / 4'

Foucault's Children: An Examination / Zen Marie & Jonathan Cane / 6'

A Rose Is a Rose Is a Rose / Heddy Maalem & Benoît Dervaux / 10'

• Journal d'un Homme Important / Ala Eddine Slim / 7'

Itchy City / Kgafela Oa Magogodi & Jyoti Mistry / 5'

I Like it When it Goes Fast/Control / Naadira Patel / 3'

• Chandelier / Steven Cohen / 16'

 

Label: Lowave

Speelduur totaal: 96 minuten

Beeldformaat: 4:3 / 16:9

Frans, Engels en Duits ondertiteld

Releasedatum dvd: 12 november 2013

 
Extra's:
• interviews,
• bio's,
• teksten
 

BLACKFISH

 

Een betoverende psychologische thriller met een orka in de hoofdrol, Blackfish is de eerste film sinds Grizzly Man die toont hoe de natuur wraak kan nemen op de mens wanneer hij tot het uiterste wordt gedreven. Blackfish vertelt het verhaal van Tilikum, een show-orka die meerdere mensen heeft gedood terwijl hij in gevangenschap leefde. Gabriela Cowperthwaite, trok op onderzoek uit, verzamelde archiefbeelden en ging in gesprek met ooggetuigen. Het resultaat is een hallucinant portret van psychologisch verstoorde zoogdieren die om het geldgewin van de pretparkenindustrie in gevangenschap worden gehouden.

 
DVD en Blu-ray details:
Regie: Gabriela Cowperthwaite
Label: Remain in Light

Herkomst: Verenigde Staten, 2013

Speelduur: 82 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Surround 2.0 (dvd); Engels DTS-HD MA 5.1, Engels Dolby Digital 5.1 (Blu-ray)

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum dvd en Blu-ray: 19 november 2013
 

Extra's:

• Audiocommentaar van de regisseur,

• Extra interviews,

• Q & A met de regisseur,

• Interview met de regisseur,

• Originele trailer

 
TABU
 

Een betoverend liefdesdrama van één van Portugals meest veelbelovende jonge cineasten, Miguel Gomes. Ze komen hem op het spoor en Ventura vertelt hen over de gebeurtenissen van vijfitg jaar eerder. Ooit leidde Aurora een avontuurlijk bestaan vol romantische verwikkelingen in Mozambique, in de jaren '60, toen nog een Portugese kolonie. Hier wordt de met een rijke landeigenaar getrouwde Aurora verliefd op de knappe avonturier Ventura. De beste vriend van haar man. In het laatste uur van Tabu ontvouwt zich een "zwijgend", melodrama aan de voet van Mount Tabu. We horen Ventura's rustige voice-over, prachtig gelardeerd met (60-er jaren) muziek en de geluiden van de Afrikaanse natuur.

 

Winnaar van de FIPRESCI-prijs, Berlinale 2012

Winnaar van de Grand Prix, filmfestival Gent 2012

 

DVD details:

Regie: Miguel Gomes
Label: Contact Film
Cast: Teresa Madruga, Laura Soveral, Ana Moreira

Herkomst: Portugal / Brazilië / Duitsland, 2012

Speelduur: 113 minuten

Geluid: Portugees Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum dvd: 19 november 2013 (enkel voor de Nederlandse markt)

 

Extra's:

• Korte film Inventaire de Noël,

• Korte film 31,

• Trailer
 
PIETA
 

De eigenzinnige Zuid-Koreaanse regisseur Kim Ki-duk heeft een boeiende en controversiële filmografie opgebouwd. Choquerende verhalen, confronterende scènes, sereniteit en prachtige beelden gaan binnen zijn oeuvre hand in hand. Pieta, die op het filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw won, staat dichter bij harde, wonderlijke en moreel verwarrende voorgangers als The Isle, Samaritan Girl en Bin-jip/3-Iron dan bij het ingetogen Spring, Summer, Fall, Winter... And Spring. Toch is de thematiek even existentieel. Kang-do is een meedogenloze gangster die in opdracht van een geldschieter openstaande schulden incasseert. Als de mensen die hij bezoekt niet kunnen betalen, zijn ze verplicht zichzelf te laten verminken om met het verzekeringsgeld hun schulden te vereffenen. Met kille vastberadenheid doet hij zijn werk. Tijdens een van zijn rondes wordt hij gevolgd door een oudere vrouw, Min-sun. Zij dringt zich op, brengt voedsel naar zijn flat en helpt hem zelfs bij het uitvoeren van één van zijn karweien. Kang-do wil niets van haar weten en wijst haar de deur. Totdat ze hem openbaart zijn moeder te zijn, die hem na zijn geboorte in de steek liet en hem daardoor in een monster veranderde. Dit nieuws brengt Kang-do uit zijn doen; hij begint zelfs om haar te geven. Ook in zijn werk wordt hij een stuk milder. Op een dag wordt Min-sun ontvoerd en Kang-do is ervan overtuigd dat één van zijn vroegere slachtoffers de dader is. Hij zoekt ze een voor een op en doet uiteindelijk een schokkende ontdekking.

 

Winnaar van de Gouden Leeuw, filmfestival Venetië 2012

 
DVD details:

Regie: Kim Ki-duk

Label: Contact Film

Cast: Cho Min-soo, Lee Jung-jin, Woo Gi-hong

Herkomst: Zuid-Korea, 2012

Speelduur: 103 minuten

Geluid: Koreaans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum dvd: 19 november 2013

 
Extra's:
• Originele trailer
     

THE ACT OF KILLING 2-Disc Director's Cut

 

In de jaren zestig verkopen de Indonesische Anwar Congo en zijn vrienden bioscoopkaarten op de zwarte markt. Zij spiegelen zich aan hun schietgrage helden uit Hollywood en wanen zich gangsters net als zij. Als het Indonesische leger in 1965 een militaire coup pleegt, verandert het leven van Anwar en zijn vrienden compleet. Voorheen kleine gangsters, na de coup leiders van doodseskaders. In opdracht van het leger vermoorden zij meer dan een miljoen vermeende communisten, etnische Chinezen en intellectuelen in minder dan een jaar tijd. Als beul van een van de meest gevreesde doodseskaders in zijn stad vermoordt Anwar zelf alleen al honderden mensen met zijn eigen handen. Nu, 47 jaar later, zijn Anwar en zijn vrienden nog niet voor hun daden berecht. Zij zijn zelfs rolmodellen voor miljoenen jonge Indonesische paramilitairen. Wanneer hen wordt gevraagd een film te maken over hun daden, kunnen zij dan ook niet wachten zichzelf te spelen zoals hun filmhelden. Maar voor Anwar betekent dit een onverwachte emotionele reis waarin hij voor het eerst wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn daden. The Act Of Killing is een reis door de herinneringen en fantasieën van de daders en geeft een inkijk in het hoofd van massamoordenaars. Het is een film over massamoordenaars die de strijd gewonnen hebben, en het soort samenleving dat zij hebben opgebouwd.

 

DVD details:

Regie: Joshua Oppenheimer

Label: IDFA's Delicatessen 

Herkomst: Denemarken / Noorwegen / Groot-Brittannië, 2012

Speelduur: 117 + 159 minuten

Geluid: Indonesisch / Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum dvd: 19 november 2013

 

Extra's:

• Audiocommentaar van Werner Herzog en Joshua Oppenheimer,

• Interview met Werner Herzog en Errol Morris

     

ERROLL MORRIS: TABLOID

 

Een bijzonder regisseur kun je Errol Morris gerust noemen. Met The Fog Of War, een indringend document over de ins en outs van politiek bedrijven op het hoogste niveau aan de hand van een diepteinterview met voormalig minister van Buitenlandse zaken Robert S. McNamara, won hij een Oscar voor Beste Documentaire. Nationale bekendheid verwierf hij met The Thin Blue Line in 1988 nadat hij met deze documentaire de onschuld wist te bewijzen van een man op deathrow. Wie hij ook maar voor zijn camera lijkt te brengen, hij lijkt wel als een waarheidcommissie die het diepste uit de ziel van zijn onderwerp haalt. Morris' geheim: Geef de persoon in kwestie gewoon de tijd en voor je het weet krijg je het meeste waanzinnige verhaal. Zo ook in dit bijzonder vreemde relaas over Joyce McKinney. Een verhaal van innige liefde, mormoonse zeden, ontvoering, drang naar aandacht en waar je als kijker op het einde alleen maar kunt concluderen dat er erg vreemde eenden in de bijt rondlopen en dat waarheid iets is waar enkel de gek nog in kan geloven. Errol Morris weet op een wel erg bijzondere manier je wereld op zijn kop te zetten.

 
DVD/Blu-ray details:
Regie: Erroll Morris
Label: Remain in Light

Herkomst: Verenigde Staten, 2010

Speelduur: 84 minuten

Geluid: Engels

Nederlands ondertiteld

Releasedatum dvd en Blu-ray: 19 november 2013
 

Extra's:

• Extra scènes,

• Originele trailer

 
DE KLEINE KERSTMAN
 

Nicolaas is een zevenjarige weesjongen die houdt van kerstmis. Maar de mooiste dag van het jaar is voor Nicolaas en zijn vrienden in het weeshuis ook een verdrietige. Want hun allergrootste kerstwens, een thuis in een echt gezin, zal waarschijnlijk nooit uitkomen. Ondertussen begint de kerstman in zijn werkplaats op de Noordpool aardig in paniek te raken. Volgens een officiële regel moet hij elke 178 jaar een nieuwe leerling kiezen. Als hij daarin niet slaagt voor kerstavond, dan is het te laat. Dan zou kerst met cadeautjes en plezier voor alle kinderen weleens voorgoed voorbij kunnen zijn. Daar moet de kerstman niet aan denken. Een leerling moet aan drie voorwaarden voldoen. Hij moet een wees zijn, hij moet zuiver van hart zijn en hij moet Nicolaas heten. In de hele wereld is er maar één kind die daaraan voldoet.

 
DVD details:
Regie: Luc Vinciguerra
Label: Liberty Productions

Met de stemmen van: Kim van Zeben, Bauke van Boheemen, Valentijn Banga

Releasedatum dvd: 19 november 2013

     
ALCESTE À BICYCLETTE
 

Op het hoogtepunt van zijn carrière heeft theateracteur Serge Tanner zich teruggetrokken uit de schijnwerpers. Drie jaar later wordt hij door een voormalige collega opgezocht in zijn nieuwe thuis op het eilandje Île de Ré. Gauthier Valencia, inmiddels een geliefd tv-acteur, is bezig om Molières beroemde toneelstuk Le Misanthrope op de planken te brengen en hij wil dat Serge de iconische rol van Alceste op zich neemt. Serge ziet niets in een comeback maar hij is wel over te halen om een week lang te repeteren. Het plezier om te spelen gaat tijdens deze vijf dagen durende repetitie hand in hand met strijd en competitiedrang. En wanneer de mannen kennismaken met de knappe Francesca wordt het nog gezellig ook. Maar wanneer het einde van de repetitieweek in zicht komt, is het aan Serge om een knoop door te hakken: Gaat hij Alceste spelen of niet? Fabrice Luchini (Dans La Maison) en Lambert Wilson (Des Hommes Et Des Dieux) spelen de hoofdrollen in de nieuwe komedie van Philippe Le Guay, bekend van Les Femmes Du 6ème Etage. In Alceste À Bicyclette schetst Le Guay op even komische als gevoelige wijze een relatie die balanceert op de grens tussen vriendschap en rivaliteit, tegen de achtergrond van een ingeslapen vakantie-eiland buiten het toeristisch seizoen.

 
DVD details:

Regie: Philippe Le Guay

Label: Liberty Productions  

Cast: Fabrice Luchini, Lambert Wilson, Maya Sansa

Herkomst: Frankrijk, 2013

Speelduur: 104 minuten

Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum dvd: 26 november 2013

 
CHERCHEZ HORTENSE
 

Damien is zijn belofte niet nagekomen. Omdat Zorica het land uitgezet dreigt te worden, heeft Damien zijn vrouw Iva beloofd om de hulp in te roepen van zijn machtige vader, die aan het gerechtshof werkt. Maar Iva weet niet hoe zwaar het hem valt om zijn vader om een gunst te vragen. Hun huwelijk komt nog verder onder druk te staan wanneer een jonge acteur zijn zinnen op Iva zet en Damien de charmante Aurore ontmoet. De hoofdrollen van Cherchez Hortense zijn voor de hooggewaardeerde Franse acteur Jean-Pierre Bacri (Un Air De Famille, Comme Une Image) en Kristin Scott Thomas (The English Patient, Dans La Maison), lieveling van de Franse én de Britse cinema. Samen met de rest van de getalenteerde cast maken ze van Cherchez Hortense een charmante relatiekomedie met gelijke delen humor en drama.

 

DVD details:

Regie: Pascal Bonitzer

Label: Liberty Productions

Cast: Jean-Pierre Bacri, Kristin Scott Thomas, Jackie Berroyer

Herkomst: Frankrijk, 2012

Speelduur: 100 minuten

Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum dvd: 26 november 2013

 
MUD
 

Twee jongens leren op een eiland in de Mississippi een mysterieuze man kennen: Mud (Matthew McConaughey). Al gauw sluiten ze vriendschap met hem. Maar waarom wordt hij achterna gezeten door politie en premiejagers? En wie is de knappe Juniper (Reese Witherspoon) die arriveert in het stadje? Mud neemt je mee op een wonderlijke trip naar het zuiderse hart van de Verenigde Staten.

 
Officiële selectie Cannes
 

DVD/Blu-ray details:

Regie: Jeff Nichols
Label: Imagine

Cast: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Michael Shannon, Sam Shepard

Herkomst: Verenigde Staten, 2012

Speelduur: 130 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 november 2013
 

Extra's:

• Interviews (17'),
• Originele trailer
 

OH WILLY

 

Met meer dan 75 bekroningen wereldwijd is Oh Willy de meest bekroonde Vlaamse film ooit. Volledig handgemaakt en geanimeerd in stop-motion vertelt Oh Willy het verhaal van een zachtaardige oudere man die terugkeert naar de nudistenkolonie waar hij zijn jeugd doorbracht om zijn stervende moeder op te zoeken. Na haar dood blijft Willy alleen achter. Triest en verward vlucht hij de wilde natuur in, op zoek naar troost...

 
DVD details:

Regie: Emma De Swaef / Marc James Roels

Label: Selected Shorts

Herkomst: België, 2012

Speelduur: 17 minuten, geen dialoog

Geluid: Nederlands 2.0

Engels en Frans ondertiteld

Releasedatum dvd: 26 november 2013

 

Extra's:

• Korte film Zachte planten (11'),

• Making of (20'),

• Foto's,

• Trailer
 

HET VERLOREN VRIENDJE EN ANDERE VERHAALTJES

 

Op een dag vindt een kleine jongen een pinguïn op zijn stoep. De jongen weet niet goed wat aan te vangen met het verdwaalde diertje. Omdat niemand hem lijkt te missen besluit hij de pinguïn dan maar met zijn roeiboot terug te brengen naar de Zuidpool. De reis belooft een beproeving te worden...

 

DVD details:

Regie: Philip Hunt

Label: Selected Shorts

Met de stemmen van: Warre Borgmans

Herkomst: België, 2013

Speelduur: 50 minuten

Geluid: Nederlands

Releasedatum dvd: 26 november 2013