:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-11-22 - Geplaatst door: Werner
VERGEET ME NIET

Gretel lijdt aan Alzheimer. Haar zoon David keert voor enkele weken terug naar zijn ouderlijk huis om zijn vader bij te staan bij haar verzorging en maakt een portret van zijn moeder. Hij documenteert haar gestage verval, maar vertelt ook het verhaal van haar turbulente verleden als activiste voor vrouwenrechten en vrije liefde in de woelige jaren 60. Het contrast met haar huidige situatie is scherp. David en zijn vader worstelen met schuldgevoelens als de keuze voor een verzorgingstehuis onvermijdelijk wordt. Vergeet Me Niet is een erg persoonlijke maar tegelijk universele film, ontroerend, maar ook opvallend onsentimenteel.

DVD details:
Regie: David Sieveking
Label: Dalton Doc
Herkomst: Duitsland, 2012
Speelduur: 88 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Duits 5.1
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 3 december 2013

Extra's:
• Originele trailer,
• Making of,
• Interview met regisseur David Sieveking en producent Martin Heisler


THE LAST DAYS

2013, een mysterieuze epidemie gijzelt de wereld. Mensen zijn gedwongen zich binnenshuis op te sluiten, zij die buitenkomen vallen ten prooi aan een dodelijke vorm van agorafobie. Terwijl Barcelona overheerst wordt door sociale wanorde en vervalt in totale chaos, probeert Matthew zich te herenigen met zijn vrouw en ongeboren kind, zonder ook maar een voet buiten te zetten...

DVD / Blu-ray details:
Regie: David Pastor / Àlex Pastor
Label: Remain In Light
Cast: Quim Gutiérrez, José Coronado, Marta Etura
Herkomst: Spanje, 2013
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Spaans
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 10 december 2013


IL FUTURO

Als haar ouders omkomen bij een auto-ongeluk, stort Bianca’s wereld in elkaar. Samen met haar broer Tomas, voor wie ze nu verantwoordelijk is, blijft ze achter in het grote familieappartement in Rome. Bianca heeft moeite zich staande te houden in een voor haar surreële situatie. Haar leven wordt nog gecompliceerder als Tomas’ vrienden zichzelf uitnodigen en besluiten in het appartement te blijven wonen. Ze willen Bianca gebruiken bij de beroving van een blinde kluizenaar en overtuigen haar om hem te verleiden. Maar juist bij deze oudere B-acteur en voormalige Mr. Universe begint Bianca zich langzaam weer normaal en geaccepteerd te voelen.

DVD details:
Regie: Alicia Scherson
Label: Imagine
Cast: Rutger Hauer, Manuela Martelli, Luigi Ciardo
Herkomst: Chili / Duitsland / Italië / Spanje, 2013
Speelduur: 94 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Spaans / Italiaans / Engels 2.0 / 5.1
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 10 december 2013


FREE THE MIND

In het Waisman Center van de Universiteit van Wisconsin werkt professor Richard Davidson met mensen die een psychisch defect hebben opgelopen, onder anderen twee Amerikaanse oorlogsveteranen met posttraumatische stress-stoornis en een jongetje met ADHD en angststoornissen. Free The Mind laat zien hoe Davidson de menselijke geest probeert te temmen. Het is algemeen bekend dat het brein in de loop van een mensenleven verandert, maar vraag is hoe dit proces zich precies voltrekt. Voor sommigen zou een subtiele verandering in de geestesgesteldheid allerlei ongewenste stoornissen kunnen wegnemen. De drie getraumatiseerde proefpersonen worden in deze documentaire gevolgd in hun dagelijks leven en tijdens hun therapeutische sessies, die gebaseerd zijn op beproefde oosterse technieken als yoga en meditatie. De patiënten gaan snel vooruit, zoals blijkt uit psychologische tests die aantonen hoe negatief of positief ze de wereld ervaren. Abstract aandoende beelden, die de conventionele fragmenten afwisselen, laten het functioneren van het menselijk brein te zien. Deze psychedelische, spaceachtige sequenties suggereren een onmetelijk universum met veel interactie, waar oneindig veel te ontdekken is. “Dit is het meest complexe orgaan in het universum”, zegt Davidson bij een model van de hersens. “We staan pas aan het begin van deze reis.”

DVD details:
Regie: Phie Ambo
Label: Cinema Delicatessen
Herkomst: Denemarken / Finland, 2012
Speelduur: 80 minuten
Beeld: 16:9 anamorf
Geluid: Engels 2.0
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 10 december 2013


AO, THE LAST HUNTER

Ao, de laatste Neanderthaler, is een onbevreesd krijger. Nadat zijn clan gruwelijk wordt afgeslacht trekt hij de wildernis in op zoek naar zijn verloren gewaande tweelingbroer. Op zijn weg ontmoet hij de mooie Homo Sapiens Aki, samen zetten ze hun gevaarlijke tocht verder. Hun leven komt in gevaar wanneer ze het pad kruisen van een groep hyena-achtige mensen die vastberaden zijn het ras van Neanderthalers volledig uit te roeien...

DVD details:
Regie: Jacques Malaterre
Label: Images & Visions
Cast: Agie, Helmi Dridi, Ilian Ivanov
Herkomst: Frankrijk, 2010
Speelduur: 87 minuten
Geluid: 16:9
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 10 december 2013UIT HET ARCHIEF