:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2014
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2014
Bron: Filmfreaks - Datum: 2014-01-23 - Geplaatst door: Werner
THE HUMAN SCALE


50% van de wereldbevolking leeft in stedelijke gebieden. In 2050 zal dit percentage gestegen zijn naar 80%. Het leven in een megastad is zowel intrigerend als problematisch. Vanwege deze levenswijze kampen we op dit moment al met zaken als brandstofschaarste, klimaatverandering, eenzaamheid en ernstige gezondheidsproblemen. Maar waarom? De Deense architect en hoogleraar Jan Gehl bestudeerde 40 jaar lang het menselijk gedrag in steden. Hij documenteerde hoe moderne steden menselijke interactie afstoten en is van mening dat we bij het bouwen van steden rekening zouden moeten houden met inbegrip, interactie en intimiteit. Gehls ideeën inspireerde de ontwikkeling van wandelstraten, het aanleggen en verbeteren van fietspaden en het herorganiseren van parken, pleinen en andere publieke gebieden, zowel in Kopenhagen als in vele andere steden in het noorden. Wereldwijd worden steden als Melbourne, Dhaka, New York, Chongqing en Christchurch nu geïnspireerd door Gehls werk en de ontwikkelingen in Kopenhagen.

DVD details:
Regie: Andreas Dalsgaard
Label: Remain In Light
Herkomst: Denemarken, 2012
Speelduur: 83 minuten
Geluid: Engels 5.1 / 2.0
Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD: 7 januari 2014


JOSÉPHINE

Joséphine is bijna 30 en geobsedeerd door de omvang van haar billen, de oorzaak van al haar problemen. Daarnaast heeft ze nog altijd niet de man van haar dromen, alias niet-rokende-goede-kok-die-van-katten-houdt-en-die-veel-kinderen-wil gevonden. Haar enige troost is dat ze samenleeft met Brad Pitt...een schrale troost, want Brad is haar kat. Wanneer haar zus haar huwelijk aankondigt, is dat de druppel die de emmer doet overlopen. Ze verzint een liefdesverhaal, met in de hoofdrol een rijke Braziliaanse chirurg die om haar hand vraagt en haar zal meenemen naar het einde van de wereld. Een leugentje dat haar in een wervelwind van avonturen zal storten.

DVD details:
Regie: Agnès Obadia
Label: Liberty Productions
Cast: Marilou Berry, Mehdi Nebbou, Bérengère
Herkomst: Frankrijk, 2013
Speelduur; 88 minuten
Geluid: Frans 5.1
Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD: 7 januari 2014


HAUNTER

Lisa (Abigail Breslin) is in 1986 onder mysterieuze omstandigheden in haar huis om het leven gekomen. Ze zit samen met de geesten van haar familieleden gevangen in het huis en probeert de nieuwe bewoners te helpen, opdat ze niet hetzelfde lot als zij hoeven te ondergaan.

DVD  / Blu-ray details:
Regie: Vincenzo Natali
Label: Remain In Light
Cast: Abigail Breslin, Stephen McHattie, Samantha Weinstein
Herkomst: Canada, 2013
Speelduur: 97 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD/Blu-ray: 21 januari 2014


MICHAEL KOHLHAAS

In de zestiende eeuw, in de Franse Cevennen, leidt de rijke paardenhandelaar Michael Kohlhaas een comfortabel en gelukkig leven met zijn gezin. Als een landheer hem onrechtvaardig behandelt besluit de vrome Kohlhaas het recht in eigen handen te nemen. Aan het hoofd van een leger opstandelingen bindt hij de strijd aan tegen de corrupte machthebber.

DVD details:
Regie: Arnaud des Pallières
Label: Imagine
Cast: Mads Mikkelsen, Mélusine Mayance, Delphine Chuillot
Herkomst: Frankrijk, 2013
Speelduur: 122 minuten
Geluid: Frans 5.1 / 2.0
Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD: 21 januari 2014

Extra's:
• Interview (6'),
• Originele trailer


VIJAY AND I

Will is een Duitse acteur die in New York carrière wou maken maar alleen succes heeft als het groene konijn Bad Luck Bunny in een televisieshow voor kinderen. Wanneer hij per toeval dood wordt verklaard, ziet hij zijn kans schoon om verkleed als Sikh zijn eigen begrafenis bij te wonen. Tot zijn stomme verbazing wordt zijn vrouw smoorverliefd op deze charmante Indiër...

DVD details:
Regie: Sam Garbarski
Label: Imagine / Artnr.: IMAD1312N / Winkelprijs: 14,95 euro
Cast: Moritz Bleibtreu, Patricia Arquette, Danny Pudi
Herkomst: België / Duitsland / Luxemburg, 2013
Speelduur: 96 minuten
Geluid: Engels 5.1 / 2.0
Beeldformaat: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum DVD: 21 januari 2014

Extra's:
• Verwijderde scènes,
• Orignele trailer


MEEK'S CUTOFF

In het jaar 1845, in de eerste dagen van de Oregon Trail (3400 km lange route die begin 19e eeuw gebruikt werd door de Amerikaanse pioniers), neemt een groep van drie families de bergbewoner Stephen Meek in de arm om hen over de Cascade Mountains te gidsen. Meek beweert een binnenweg te kennen en leidt de groep langs een onbekende weg over de woestijnachtige hoogvlakte om uiteindelijk te verdwalen in de droge rotsachtige woestenij. De komende dagen zullen de emigranten geplaagd worden door honger, dorst en hun gebrek aan vertrouwen in elkaars overlevingsinstinct. Wanneer ze een indiaan tegenkomen moet de groep kiezen tussen een onbetrouwbare gids en een man die altijd al hun natuurlijke vijand is geweest.

DVD details:
Regie: Kelly Reichardt
Label: Brunbro
Cast: Michelle Williams, Paul Dano, Zoe Kazan
Herkomst: Verenigde Staten, 2010
Speelduur: 104 minuten
Geluid: Engels
Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD: 21 januari 2014


FIREWORKS WEDNESDAY

Op de dag van het Festival van het Vuur (Chahar Shanbeh Suri), de laatste woensdag voor het Perzische Nieuwjaar, maken we kennis met de babbelzieke Rouhi. Zij komt schoonmaken in het ruime appartement van Morteza en zijn manische vrouw Mojdeh, en beseft al gauw in wat voor chaos ze is binnengestapt. Mojdeh beticht haar man van overspel met de rondborstige schoonheidsspecialiste die in de aangrenzende flat woont, en dat net op de dag dat ze op vakantie zouden vertrekken. Een bloednerveuze Mojdeh houdt constant een oor tegen de badkamermuur gedrukt, in de hoop compromitterende geluiden op te vangen en haar beschuldigingen hard te kunnen maken. Ten einde raad stuurt ze Rouhi naar het appartement van de schoonheidsspecialiste, waar ze zich ontpopt tot meesterspionne.

DVD details:
Regie: Asghar Farhadi
Label: Brunbro
Cast: Hamid Farokhnezhad, Hediyeh Tehrani, Taraneh Alidoosti
Herkomst: Iran, 2006
Speelduur: 102 minuten
Geluid: Persisch
Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD: 21 januari 2014


GIBRALTAR (THE INFORMANT)

Om zijn gezin te onderhouden wordt Marc Duval, een Franse expat in Gibraltar, een undercoveragent voor de Franse douane. Door middel van wat kleinere smokkel wint hij geleidelijk aan het vertrouwen van Claudio Lanfredi, een machtige smokkelaar van cocaïne die banden heeft met de Colombiaanse drugshandelaars. Hij dringt op die manier diep binnen in de wereld van de drugshandel en loopt steeds grotere risico's. Maar wanneer hij opklimt in het kartel, ontdekt hij ook de luxe en het gemakkelijke geld. Marc moet steeds op zijn hoede zijn en enkel leugens houden hem nog in leven. Maar wanneer de Engelse douane Lanfredi wil arresteren wordt het spel nog gevaarlijker en dreigt Marcs gezin hiervoor de prijs te betalen.

DVD / Blu-ray details:
Regie: Julien Leclercq
Label: Liberty Productions
Cast: Gilles Lellouche, Tahar Rahim, Riccardo
Herkomst: Frankrijk, 2013
Speelduur: 110 minuten
Geluid: Frans 5.1
Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD/Blu-ray: 21 januari 2014


THE AMBASSADOR

Spannend, grappig, stuitend en controversieel: de journalist en documentairemaker Mads Brügger brengt op een heel onconventionele manier de corruptie en het morele failliet van de Centraal-Afrikaanse regio in beeld. Verkleed als neokoloniaal, wit tropenpak incluis, trekt Brügger naar de Centraal Afrikaanse Republiek waar hij zich met een gekocht diplomatiek paspoort uitgeeft als Liberiaanse ambassadeur. Officieel is hij er om zaken te doen, officieus wil hij toegang krijgen tot de schimmige wereld van handel in bloeddiamanten.

DVD details:
Regie: Mads Brügger
Label: Dalton Doc
Herkomst: Denemarken, 2011
Speelduur: 93 minuten
Geluid: Deens / Engels / Frans, Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD: 21 januari 2014


LA CONFRÉRIE DES LARMES (THE BROTHERHOOD OF TEARS)


Gabriel Chevalier, een voormalig Parijse politie agent is eenzaam, werkloos en staat alleen in voor de opvoeding van zijn dochter Julliette. Op een dag biedt een oude vriendin hem een goed betaalde baan aan. Als hij de aanbod accepteert, moet Gabriel wereldwijd aktetassen voor anonieme sponsors bezorgen. Er zijn maar twee regels: hij mag de aktetassen onder geen enkele voorwaarde openen en geen vragen stellen over de inhoud. Geïntrigeerd en in de overtuiging dat deze baan hem uit de financiële problemen zal brengen, begint Gabriel aan het avontuur.

DVD /Blu-ray Details:
Regie: Jean-Baptiste Andrea
Label: Liberty Productions
Cast: Jérémie Renier, Audrey Fleurot, Mélusine Mayance
Herkomst: Frankrijk, 2013
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16:9 / 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD/Blu-ray: 4 februari 2014


20 ANS D'ÉCART (IT BOY)

Alice is 38, ze is zeer ambitieus, mooi en toont een onberispelijke toewijding voor haar werk, ze gaat zelf zover dat ze haar privé-leven lijkt te vergeten. Kortom, ze heeft alles in zich om de nieuwe redactrice van het tijdschrift “Rebelle” te worden...maar wanneer de twintigjarige en uiterst charmante Braziliaan Balthazar haar leven binnenwandelt kunnen haar collega’s hun ogen niet geloven. Zich realiserend dat dit wel eens de sleutel tot haar promotie kan zijn, veinst Alice een onwaarschijnlijke romance...

DVD Details:

Regie: David Moreau
Label: Liberty Productions
Cast: Virginie Efira, Pierre Niney, Charles Berling
Herkomst: Frankrijk, 2013
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16:9 / 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum DVD: 4 februari 2014


ACTES BELGES BOX

Sinds enkele jaren kent de Belgische filmproductie een echte boom. De ontwikkeling van digitale technologieën heeft een nieuwe generatie filmmakers de kans gegeven zich te bevrijden van taboes, genres en labels om hun films met vaak belachelijk weinig middelen te produceren. Naar het voorbeeld van een tijdschrift en met een ritme van een dvd om de drie maanden geeft Actes Belges deze atypische werken een leven. Originele, persoonlijke, experimentele films van gevestigde regisseurs of nieuwe talenten. Fictie en documentaire, korte en lange films, van Aarlen tot Oostende. Actes Belges is de weerspiegeling van trends die misschien minder zichtbaar zijn maar toch zeer tastbaar in het Belgische filmlandschap. Deze box bevat de volledige Actes Belges-collectie.

Deze box bevat de volgende films:
• Vampires (Vincent Lannoo)
• Somewhere Between Here And Now (Olivier Boonjing)
• Menteur (Tom Geens)
• Avec Ma Mère À La Mer (Alexis Van Stratum)
• Get Born (Micole Palo)
• Le Grand Tour (Jérôme le Maire)
• Miss Homeless (Daniel Lambo)
• Karminsky-Grad (Jean-Jacques Rousseau)
• Cinéma Inch'Allah (Guillaume Vandenberghe / Vincent Coen)
• La Tete La Premiere (Amélie Van Elmbt)

Label: Imagine
DVD Details:
Label: Imagine
Herkomst: België, 2010-2013
Speelduur: 819 minuten
o.a. Nederlands ondertiteld
Diverse beeldformaten
Releasedatum: 4 februari 2014


HISTÓRIAS QUE SÓ EXISTEM QUANDO LEMBRADAS

Een jonge fotografe brengt een aantal nachten door in een afgelegen dorp in de Paraíbavallei in Brazilië, waar de tijd lijkt stil te staan. Letterlijk, want sinds 1976 is hier niemand meer gestorven. Echt leven doen de bewoners echter niet, ze dompelen zich liever onder in herinneringen, hoewel die tussen ieders vingers vandaan glippen. De komst van de jonge fotografe, die mysterieuze pinhole-foto’s maakt, schudt de dorpsbewoners wakker. Dat gebeurt vooral bij de mooie oude Madalena, die zich in een ontroerende scène letterlijk blootgeeft en van een anonieme broodbakster in een uithoek van de wereld verandert in een vrouw die weer tot leven komt. Debutant Júlia Murat maakt daarbij gebruik van stemmig natuurlijk licht en omgevingsgeluiden, met een zweem melancholie, die precies de juiste toon aanslaan.

DVD details:
Regie: Júlia Murat
Label: Parovisie
Cast: Lisa Fávero, Sonia Guedes, Ricardo Merkin
Herkomst: Brazilië, 2011
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Portugees Dolby Surround 2.0
Beeldformaat: 16:9 anamorf
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 18 februari 2014


MAMA AFRICA

Mama Africa gaat over het leven van Miriam Makeba, de beroemde Zuid-Afrikaanse zangeres en activiste. Zij was de stem en de hoop van heel Afrika. Makeba was de eerste zwarte Afrikaanse muzikante die internationale faam genoot en van wie de muziek - die artiesten over de ganse wereld heeft beïnvloed - altijd verankerd was in haar traditionele Zuid-Afrikaanse roots. Ze viel eveneens op door haar onophoudelijke strijd tegen racisme en armoede. Ze zong voor president John F. Kennedy en acteerlegende Marlon Brando en ze trad samen op met beroemde muzikanten, waaronder Harry Belafonte, Nina Simone en Dizzie Gillespie. Deze documentaire belicht haar leven door middel van zeldzame beelden van haar optredens, interviews en privébeelden die door de verschillende jaren heen werden verzameld.

DVD Details:
Regie: Mika Kaurismäki
Label: Brunbro
Herkomst: Finland, 2011
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Engels / Frans gesproken
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 18 februari 2014


CARANCHO

In Argentinië sterven elk jaar meer dan 8000 mensen in verkeersongelukken. Achter elke tragedie, zit een industrie, die gevoed wordt door verzekeringsbedrijven en de mazen in de wet. Sosa is een advocaat die zich in ziekenhuizen en politiestations begeeft, op zoek naar potentiële klanten. Luján is een jonge dokter uit de provincie. Dit liefdesverhaal begint wanneer Sosa en Luján elkaar op straat ontmoeten. Zij probeert het leven van een man te redden; hij probeert van de man een klant te maken.

DVD Details:
Regie: Pablo Trapero
Label: Brunbro
Cast: Ricardo Darín, Martina Gusman, Darío
Herkomst: Argentinië 2010
Speelduur: 107 minuten
Geluid: Spaans gesproken
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 18 februari 2014


VIRAMUNDO

De Braziliaanse muzikant, dichter en politicus Gilberto Gil reist over het zuiderlijk halfrond van Brazilië, via Australië en Zuid-Afrika weer naar Brazilië. Gil introduceert onderweg de verschillende muziekstijlen van de diverse culturen en minderheden. Zijn missie: de promotie van de kracht van culturele diversiteit. Zijn visie op de toekomst: een diverse maar door uitwisseling van gedachten en ideeën verbonden wereld gevuld met muziek.

DVD Details:
Regie: Pierre-Yves Borgeaud
Label: Brunbro
Herkomst: Frankrijk, 2013
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Portugees / Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 18 februari 2014


RÊVE KADUDJI

Als kleine jongen in de sloppenwijken van Lubumbashi droomde Serge Kakudji ervan om operazanger te worden. Hij trok naar Europa, vastbesloten om zijn droom waar te maken en kwam er terecht in de ‘witte’ elitaire wereld van de klassieke muziek. Hoewel Serges artistieke ambitie heel puur en duidelijk is, zijn de reacties van zijn omgeving en het publiek vaak dubbelzinnig en gecompliceerd. Sommigen respecteren en erkennen zijn artistieke roeping, anderen zien in hem vooral een exotische rariteit. Een cinematografische erg sterke film over identiteit, ambitie, passie en durven dromen.

DVD Details:
Regie: Ibbe Daniëls / Koen Vidal
Verschijnt als digipack
Label: Dalton Doc
Herkomst: België, 2013
Speelduur: 63 minuten
Geluid: Engels / Frans / Italiaans / Swahili Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16:9
Nederlands, Frans, Engels en Duits ondertiteld
Releasedatum: 18 februari 2014