:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES VOORJAAR 2014
PERSBERICHT: RELEASES VOORJAAR 2014
Bron: Homescreen - Datum: 2014-01-23 - Geplaatst door: Werner
SAMSARA
 

Vanaf 27 februari op DVD & Blu-ray, het oogstrelende: Samsara

 

Samsara, een film van Ron Fricke (Koyaanisqatsi) en Mark Magidson die eerder samen de bekroonde films Baraka (1992) en Chronos (1985) maakten, is een ongekend zintuigelijke ervaring. Samsara is Sanskriet voor 'het eeuwig draaiende rad van het leven' en is het vertrekpunt van de filmmakers.

 

Gefilmd over een periode van bijna 5 jaar en  in 25 landen toont Samsara ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen. Samsara is een film zonder dialoog en beschrijvende teksten en is daardoor niet een traditionele documentaire maar een werk dat de toeschouwer inspireert, geholpen door de sublieme beelden en zinnelijke muziek die het oude en het moderne vermengt. Hierdoor nodigt Samsara ons uit om onze eigen interpretatie te geven aan deze prikkelende reis over de wereld.

 

De film is geheel op 70 mm formaat gefilmd: extra scherpe details en intense kleuren.

 
Samsara krijgt erg fijne recensies:

****1/2 "Oogstrelende meditatie – Bij gebrek aan een beter woord zou je Samsara een documentaire kunnen noemen, maar het is specialer dan dat. Een magistraal stuk film dat moeilijk in woorden te vangen is. " "Wie zich er voor openstelt, krijgt een overweldigende bioscoopervaring. Het woord documentaire doet deze film te kort. Samsara is een belevenis." - De Telegraaf

***** "Wie deze kerst niet alwéér Home Alone, Pietje Bell of Sissi op tv wil zien, kan overwegen te kiezen voor iets spectaculairs en visueel overdonderends. De documentaire Samsara is een ervaring om nooit te vergeten. In magnifieke beelden toont filmmaker Ron Fricke honderd minuten lang een opeenvolging van natuurfenomenen, menselijke gedragingen en cultureel erfgoed." - TV Krant

"Samsara is als een knapperend houtvuur. Je kan je ogen er nauwelijks van afhouden." - NRC

"Wonderschoon plaatjesboek over de aarde en haar bewoners" - Het Parool

**** "Het beste kun je al het moois dat Samsara te bieden heeft maar gewoon op je af laten komen en je vergapen aan de schoonheid van onze aardkloot. Als je die rust weet te vinden dan is Frickes nieuwste beeldenstroom pure kunst waar je je compleet aan over kunt geven." - FilmTotaal

"Een non‐verbale, optimistisch gestemde documentaire, die met fraaie beelden de grootsheid van het leven viert. (...) Niet het eindresultaat telt, maar de weg ernaartoe."  - Happinez Magazine

Regie: Ron Fricke

Releasedatum dvd: 27 februari 2014

Releasedatum Blu-ray: 27 februari 2014

 

THE LUNCHBOX
 

Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan (Irrfan Kahn, Slumdog Millionaire, Life Of Pi). Als Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommelcorrespondentie, die de twee gebruiken om hun hart te luchten. Er groeit iets moois.

 

The Lunchbox was dé vrolijke verrassing van het programma Semaine de la Critique van Filmfestival van Cannes dit jaar. De film werd door het publiek van World Cinema Amsterdam verkozen tot beste film!

 

Erg fijne pers voor The Lunchbox:

**** De Telegraaf
**** Algemeen Dagblad

**** Het Parool - "Sterke openingsscène", "Irrfan Khan speelt een mooie ingetogen rol als een man die zich allang heeft neergelegd bij de monotonie van het leven."

**** Cinema.nl/VPRO - "De film brengt een universeel verhaal in eenexotische setting, en bewijst dat de Indiase cinema meer te bieden heeft dan melodramatische musicals. De charmante acteurs spelen juist prachtig ingetogen."

**** TV Krant - "De film is vrolijk, romantisch, leerzaam en onderhouden. En culinair bovendien."

**** Filmpjekijken.com - "The Lunchbox is een meer dan geslaagde speelfilm van Ritesh Batra. Een feelgoodmovie met een fascinerende kijk in een wereld zonder social media en internet, waar mensen communiceren via brieven." , "The Lunchbox, een film om niet snel te vergeten."

**** Film Totaal - "Het is ook een mooi beheerst drama over beschadigde mensen die zich aan elkaar vastklampen om er weer bovenop te komen. Overtuigend ingetogen geacteerd en gespeend van vals sentiment. Als denieuwe Indiase cinema van dit kaliber blijft, dan staat ons nog veel moois te wachten."

***** Cultuurbewust.nl - "Batra weet de kijker onder te dompelen in subtiele herhalingen van quotes, beelden, geluiden en emoties die geen moment vervelen. (...) The Lunchbox is dan ook een innemende en fascinerende puzzel die de kijker laat zoeken naar de kleine verschillen in eindeloze herhalingen.", "De film zit boordevol humor"

Regie: Ritesh Batra

Releasedatum dvd: 11 april 2014

 

LA GRANDE BELEZZA
 

Inmiddels dik voorbij de 100.000 bezoekers en nog steeds in de top 10 best bezochte films van Nederland en officieel genomineerd als 1 van de 5 kanshebbers voor een Golden Globe beste buitenlandse film, DE arthouse hit van 2013:

 

Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. La Grande Bellezza is een cinematografische ode aan Fellini's La Dolce Vita en de stad Rome. Paolo Sorrentino's nieuwste film is betoverend, openhartig en ironisch tegelijkertijd.

 

Niet vaak wordt een film met zoveel sterren bekroond:

***** NRC
***** TROUW
***** Het Parool
***** de Volkskrant
***** Algemeen Dagblad
***** De Filmkrant
***** Moviescene

'La Grande Bellezza is met afstand de mooiste film van het jaar.' - De Groene Amsterdammer

Regie: Paolo Sorrentino

Releasedatum dvd: 27 maart 2014

Releasedatum Blu-ray: 27 maart 2014