:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2014
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2014
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2014-06-02 - Geplaatst door: Werner
DE BEHANDELING

Rechercheur Nick Cafmeyer heeft de looks, is slim en maakt carrière. Maar er hangt een zware schaduw over zijn leven en relaties. Nick worstelt sinds zijn 9de met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn. Op aanwijzen van de kleine Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten. Plettinckx woont na al die jaren nog steeds in dezelfde buurt als Nick en schept er genoegen in om hem te tergen. Het blijft op Nick wegen. De enige vrouw die op de hoogte is van dit drama uit zijn verleden, is zijn chef, Danni. Ze aarzelt om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak: een koppel is 3 dagen vastgehouden door een indringer. Van hun 9-jarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor. Nick neemt de leiding in een adembenemende klopjacht.

"Complex, verrassend en ondraaglijk spannend" - Guido Magazine
"Hans Herbots verlegt de grenzen met ijzersterke film" - Het Nieuwsblad

Cast: Geert Van Rampelberg, Ina Geerts, Johan Van Assche, Laura Verlinden, Roel Swanenberg, Ingrid De Vos, Tibo Vandenborre, Dominique Van Malder, Michael Vergauwen, Brit Van Hoof, Circé Lethem, Kyan Steverlinck Regie: Hans Herbots (Het Goddelijke Monster, The Spiral, Verlengd Weekend)
Genre: Thriller
Taal: Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 126 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 6 juni 2014
 
Extra's:
• Premièreverslag
• Verwijderde scènes
• Fotogalerij
• Trailer
  

VAMPIRE ACADEMY

Twee meiden die studeren aan een school voor vampiers zijn op een hele bijzondere manier met elkaar verbonden. Rose is niet alleen hartsvriendinnen met Lissa, ze wordt ook opgeleid tot haar beschermer. Niet zonder reden, want Lissa is prinses en troonopvolger van de Moroi - zoals vreedzame, sterfelijke vampiers heten. Rose traint er graag hard voor, ook omdat ze extra vechtlessen krijgt van de knappe Dimitri voor wie ze wel wat voelt. Ze zal iedere les nodig hebben, want de Strigoi –onsterfelijke, evil vampiers – zullen er alles aan doen om Lissa het leven onmogelijk maken. Alsof het leven op school nog niet ingewikkeld genoeg is... Vampire Academy is gebaseerd op de wereldwijde bestsellerreeks van Richelle Mead.

"Fantasyfilm vol actie, humor en romantiek, gebaseerd op de bestsellerreeks van Richelle Mead, waarin hoofdrolspeelster Zoey Deutsch zowel heerlijk sexy als cynisch is." - TV Film

Cast: Zoey Deutch, Lucy Fry, Gabriel Byrne, Olga Kurylenko
Regie: Mark Waters (Mean Girls, Freaky Friday)
Genre: Fantasy/drama
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 105 minuten

Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 juni 2014
 
Extra's:
• Alternatieve openingsscene,
• Verwijderde scènes,
• Gesprek met Richelle Mead.
 

OUT OF THE FURNACE

Russell en zijn jongere broer Rodney groeiden op in een industriestadje in het grimmige Amerikaanse noordoosten. Ze droomden van ontsnappen en elders een beter leven opbouwen, maar het lot besliste anders. Door een ongelukkig voorval beland (sic - NVDR!) Russell in de cel en het leger stuurt zijn broer naar Irak. Als Rodney terugkeert zoekt hij zijn heil in illegale vechtwedstrijden die worden georganiseerd door de keiharde Curtis DeGroat. Eenmaal vrij verkiest Russell een rustig bestaan met een baan in de staalfabriek, misschien wel een gezinnetje met Lena en de zorg voor zijn oude vader. Als Rodney na een gevecht in de afgelegen heuvels niet terugkeert, blijkt de broederband echter onverminderd sterk. Russell zet alles wat hij heeft op het spel om boven water te krijgen wat zijn broer is overkomen.

"De climax van dit kille misdaaddrama is er een voor in de boeken: Christian Bale versus Woody Harrelson? Bikkelhard tegen bikkelhard!" - Preview

Cast: Christian Bale, Casey Affleck, Woody Harrelson, Zoe Saldana, Willem Dafoe, Forest Whitaker en Sam Shepard
Regie: Scott Cooper (Crazy Heart)
Genre: Drama
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 116 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 juni 2014
 
Extra's:
• Inspiration,
• Scott Cooper,
• Crafting the fight scenes,
• Conversation with the Composer
 

DER TURM
 
Deze fascinerende en meeslepende kroniek, gebaseerd op de monumentale roman van Uwe Tellkamp, geeft de kijker een realistisch beeld van de laatste zeven jaar van de DDR, gezien door de ogen van een jongeman die zijn eigen weg probeert te vinden. Der Turm was de grote winnaar bij de Grimme Awards, de "Oscars" van de Duitse televisie.  Dresden, 1982. De succesvolle chirurg Richard Hoffmann hoopt te worden benoemd tot directeur van de kliniek waar hij werkt. Maar een affaire met zijn secretaresse wordt hem fataal: het maakt hem chantabel voor de Stasi, de gevreesde Oost-Duitse geheime politie. Richards zoon Christian weet niets van het dubbelleven van zijn vader. Hij wil in diens voetsporen treden. Maar om toegelaten te worden tot de universiteit moet hij eerst "vrijwillig" in militaire dienst. Christian heeft grote moeite met het leven als dienstplichtig militair en begint zelfs aan het systeem te twijfelen. Kan hij zich nog wel aanpassen aan het verstikkende totalitaire systeem?

Cast: Jan Josef Liefers, Hans-Uwe Bauer, Martin Bruchmann, Nadja Uhl
Regie: Christian Schwochow (Die Unsichtbare, Novemberkind)
Genre: Drama
Taal: Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: circa 180 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 30 juni 2014
 

28.06.1914 - FRANZ FERDINAND DER ANGRIFF

Een meeslepend en spannend historisch epos over de gebeurtenissen die voorafgingen aan de Eerste Wereldoorlog. 1914. Het Oostenrijks-Hongaarse rijk staat op instorten. Verschillende provincies vechten voor onafhankelijkheid, waaronder Servië. Bewust van de gevaren laat aartshertog Franz Ferdinand zich tijdens een bezoek aan Sarajevo in een open auto door de straten rijden. Hij en zijn vrouw worden gedood bij een aanslag. De daders worden snel gevonden: drie Bosnisch-Servische nationalisten. Onderzoeksrechter Leo Pfeffer krijgt opdracht om uit te zoeken of de Servische regering achter de aanslag zit. De chaos en de toenemende corruptie in de overheid maken het onmogelijk voor Pfeffer om zijn opdracht uit te voeren. Wanneer de spanningen oplopen en het geweld op straat toeneemt, lijkt oorlog onvermijdelijk. Het enige dat Pfeffer kan doen, is zijn geliefde Marija proberen in veiligheid te brengen...

Cast: Florian Teichtmeister, Jürgen Maurer, Melika Foroutan, Heino Ferch
Regie: Andreas Prochaska (Day For A Miracle, Anatomy Of Evil)
Genre: Historische thriller
Taal: Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: circa 90 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 6 juni 2014
 

A HARD DAY'S NIGHT

Op het hoogtepunt van de Beatlemania, maakten de Beatles samen met de vermaarde regisseur Richard Lester hun eerste speelfilm: A Hard Day's Night. De film werd een commercieel en artistiek succes, met twee Oscarnominaties en een Grammy-nominatie. Nu, vijftig jaar later, is er deze speciale Anniversary Edition! We volgen de Beatles gedurende een dag in Londen, waar ze op de vlucht slaan voor opdringerige fans. Ze proberen op tijd in de tv-studio te zijn voor een live optreden. Maar Paul wordt opgescheept met zijn onbetrouwbare grootvader, Ringo komt in de bak te zitten, John ligt overhoop met de regisseur van de tv-special en George wordt aangezien voor een acteur die auditie komt doen. Lukt het de Beatles om op tijd het podium te betreden?

"As joyously energetic now as the day it arrived." - New York Daily News
"In a crisply restored print, it's as joyous as ever. We loved them - yeah, yeah, yeah. Now we can love them all over again." - Boston Globe

Cast: The Beatles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr)
Regie: Richard Lester (Superman II, Butch And Sundance: The Early Days)
Genre: Komedie/Muziek
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 87 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 juni 2014

Extra's:
DVD:
• You Can't Do That! The Making of A Hard Day's Night
• Anatomy of a Style
• Picturewise
• Audio commentary
• Trailer

Blu-ray:
• You Can't Do That! The Making of A Hard Day's Night
• Things They Said Today
• The Beatles: The Road to A Hard Day's Night
• An Interview with Mark Lewisohn
• In Their Own Voices: The Beatles on A Hard Day's Night
• Anatomy of a Style
• Picturewise
• Audio commentary
• Trailer