:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: LUCIA DE B.
PERSBERICHT: LUCIA DE B.
Bron: Splendid - Datum: 2014-06-17 - Geplaatst door: Werner
LUCIA DE B.

Schuldig tot je onschuld is bewezen
Verkrijgbaar op DVD en Blu-ray vanaf 28 augustus

In 2001 werd het verhaal van Lucia de Berk ‘De Engel des Doods’ breed uitgemeten in de pers: een verpleegster wordt veroordeeld voor de moord op diverse bejaarden en baby’s. Lucia de B. vertelt het ongelooflijke verhaal van Lucia de Berk (geportretteerd door een sterk acterende Ariane Schluter) en toont de heksenjacht op, maar ook de frustratie en machteloosheid van Lucia. Lucia de B. is een drama, thriller en biopic ineen met een sterrencast bestaande uit Ariane Schluter, Sallie Harmsen, Annet Malherbe, Fedja van Huet, Barry Atsma, Marcel Musters en Marwan Kenzari.

Positieve reacties
De film is bij de bioscooprelease zeer goed ontvangen door de media. Elsevier noemt de film ‘Boven verwachting geslaagd’. De meest uiteenlopende media als Volkskrant, NRC Handelsblad, maar ook Veronica Magazine, Moviescene.nl en Neerlands Filmdoek zijn zeer positief en geven de film **** (4) sterren. De film heeft bovendien de status van Gouden Film behaald, gezien er al meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop zijn geweest!

Verhaal
Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niets van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht …

Specificaties:
Regisseur: Paula van der Oest (Black Butterflies, The Domino Effect)
Scenario: Moniek Kramer i.s.m. Tijs van Marle
Cast: Ariane Schluter (Tirza, Matterhorn), Sallie Harmsen (De Heineken Ontvoering, Kenau), Annet Malherbe (Borgman), Fedja van Huêt (Daglicht, Soof, Penoza), Barry Atsma (Mannenharten, Kenau), Marcel Musters (Gooische Vrouwen), Marwan Kenzari (Wolf, Rabat)
Kijkwijzer: 12 met geweld en grof taalgebruik
Speelduur: 97 minuten
Genre: Drama / Thriller