:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI-SEPTEMBER 2014
PERSBERICHT: RELEASES JUNI-SEPTEMBER 2014
Bron: Homescreen - Datum: 2014-07-27 - Geplaatst door: Werner
CUPCAKES

Hilarische feel‐good parodie op het songfestival!

Een groepje buren uit Tel Aviv, 5 vrouwen en gay buurman Ofer, kijkt altijd samen naar het songfestival. Zoals ieder jaar vinden ze de Israëlische inzending helemaal niets. Dat  kunnen zij zelf veel beter! Spontaan maken ze een liedje, nemen dit op met hun mobiel en zetten het op youtube. Onbedoeld wordt de opname gezien door de organisatoren van het festival. En geheel tegen hun wensen in staan ze plots in de schijnwerpers als de officiële inzending van Israël . Na aanvankelijke reserves over hun nieuwe celebrity‐status , besluiten ze om er voor te gaan en zijn ze plots op de weg naar internationale roem . Ze beginnen aan een spannende reis die leidt tot hilarische eindresultaten als ze plots kop aan kop staan met de Russische inzending in de finale... Cupcakes is de nieuwe hilarische campy parodie van Eytan Fox (Yossi) op het Eurovisie Songfestival. Een heerlijke komedie over vriendschap, romantiek en een ode aan muziek!

'A stunning ode to Eurovision' ‐ Front Row Reviews
 
Regie: Eytan Fox
Releasedatum: 19 juni 2014
Artikelnummer: 6387


KOOKY

Ondra heeft astma en wordt gedwongen om zijn stoffige lievelingsknuffel Kooky weg te gooien. Kooky belandt op een enorme vuilnisbelt, komt plotseling tot leven en rent van schrik een mysterieus bos in. Daar ontmoet Kooky de behulpzame boswachter Hergot, maar ook de gemene Anushka. Kooky beleeft de meest fantastische avonturen op zijn weg terug naar huis. Mede door een combinatie van poppenspel en live action is Kooky een originele, zinderend spannende familiefilm en tegelijkertijd een ode aan de kinderfantasie, door de met een Academy Award‐bekroonde regisseur Jan Sverák (Kolya, Dark Blue World, Empties). Kooky is de tweede release die voorkomt uit
de bijzondere samenwerking tussen Stichting Cinekid, ZAPP en EYE, en die wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van de uitbreng van buitenlandse kinderfilms.
 
**** De Volkskrant
A Special Jury Award ~ The 45th Karlovy Vary International Film Festival 2010
The Best Picture in age category ~ The 42nd Ota Hofman Children Film Festival 2010
Best Cinematography ~ The Czech Film Review´s Awards 2010

Regie: Jan Sverák
Nederlands gesproken
Releasedatum: 3 juli 2014


NIEUWE HELDEN

Nieuwe Helden ‐ In Het Hart Van De Tour is het unieke inside‐verhaal van een wielerploeg die wil bewijzen dat je ook zonder doping kunt winnen.  In de honderdste editie van de Tour de France zint het jonge Nederlandse team van Argos‐Shimano op revanche op de oude garde die door jarenlang dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt. Dicht op de huid, volgt de film van Dirk Jan Roeleven het jonge team. We zijn er bij in de hotelkamers, als de renners gemasseerd worden en in de teambus. We zijn er bij als sprinttalent Marcel Kittel zijn teamgenoten een mooie bonus - "een Rolex?" - belooft bij een etappe‐overwinning.  We zien hoe de Duitse sprinter John Degenkolb reageert op een liefdesbrief van zijn vrouw. En we zijn er bij als sprintfavoriet Mark Cavendish zijn concurrent Tom Veelers van Argos vlak voor de finish ten val brengt. We zien het bloed en de wonden en voelen zijn teleurstelling en frustratie.

‘Schitterende documentaire’ Matthijs van Nieuwkerk in DWDD
**** ‘Roeleven heeft het goed begrepen’ - NRC Handelsblad
 ‘Nieuwe helden voegt zich moeiteloos in de kopgroep van de internationale wielercinema’ - Bert Wagendorp [Ventoux]
 
Regie: Dirk Jan Roeleven
Releasedatum: 3 juli 2014


GERONTOPHILIA

What’s your fetish?
 
De knappe 18‐jarige Lake heeft een vriendinnetje en werkt als badmeester. Maar de laatste tijd merkt hij dat hij zich stiekem eigenlijk nogal aangetrokken voelt door de oudere mannen in het zwembad. Als één van de zwemmers bijna dreigt te verdrinken, redt Lake hem, maar wel op een manier die een beetje erg enthousiast is... Lake kan dan ook niet anders dan zijn eigen verlangens erkennen.  Als Lake een in de zomer een baantje in een verzorgingstehuis krijgt, ontmoet hij Mr Peabody en is hij op slag verliefd. Als hij ontdekt dat Mr Peabody wordt overgedrogeerd, helpt hij hem te ontsnappen: de start van een verrassende en romantische roadtrip.   Gerontophilia is een oprechte en humorvolle romantische komedie van Bruce la Bruce (Skin Flick, No Skin Of My Ass). 
 
Regie: Bruce LaBruce
Releasedatum: 21 augustus 2014


REACHING FOR THE MOON

Reaching For The Moon, bekroond op meerdere filmfestivals, vertelt het bijzondere en waargebeurde liefdesverhaal van Pulitzerprijs winnares Elizabeth Bishop (Miranda Otto, Lord Of The Rings) en de Braziliaanse architecte Lota de Macedo Soares (Gloria Pines). New York, jaren 50. Op uitnodiging van een oude vriendin besluit Elizabeth naar Rio de Janeiro af te reizen. Op het enorme landgoed van Mary hoopt Elizabeth, enigszins gefrustreerd door een writersblock, opnieuw inspiratie te vinden om te schrijven. Ze had alleen nooit verwacht de liefde van haar leven te ontmoeten; Lota, de partner van haar oude vriendin. De vurige persoonlijkheden botsen eerst, maar als snel verandert de vijandigheid in verlangen. Reaching For The Moon is een intiem portret van twee opmerkelijke kunstenaars die de liefde vinden.
 
‘Classy, beautiful, utterly brilliant... Film of the year!’ ‐ DIVA
 
Regie: Bruno Barreto
Releasedatum: 21 augustus 2014


STARRED-UP

Eric is een jonge delinquent die vanwege zijn gewelddadige gedrag wordt overgeplaatst naar een gevangenis voor volwassenen. Daar wordt hij geconfronteerd met zijn eigen vader, die het grootste deel van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht. Starred Upgeeft een hartverscheurende en overtuigende blik op het leven achter de tralies vanuit het perspectief van een anstige maar ook kwade tiener.  De film werd in totaal voor acht British Independent Film Awards genomineerd waaronder beste film en beste regie. De film won de prijs voor beste mannelijke bijrol (Ben Mendelsohn). Op het London Film Festival ontving de film de prijs voor beste scenario en werd ook genomineerd voor beste film. Met Jack O’Connell (Skins), Ben Mendelsohn (The Place Beyond The Pines, Animal Kingdom) & Rupert Friend (Homeland).
 
Inmiddels al meer dan 25.000 bezoekers in Nederland en binnen op 12 in de Belgische top‐20!

**** NRC 
**** Het Parool
**** Cinema.nl  
**** NU.nl
**** De Volkskrant
**** TROUW
**** Algemeen Dagblad
 
Regie: David Mackenzie
Releasedatum: 25 september 2014


ANNI FELICI (THOSE HAPPY YEARS)

In deze ontroerende en geestige film van de Italiaanse regisseur Daniele Luchetti (Mio Fratello È Figlio Unico), raakt de pretentieuze wereld van kunstenaar Guido op zijn kop door een rampzalige tentoonstelling en door de buitenechtelijke verlangens van zijn vrouw. De kunstenaar Guido (Kim Rossi Stuart) is in zijn atelier voortdurend in gezelschap van aantrekkelijke jonge vrouwen. Dit wekt de jaloezie van zijn toegewijde vrouw Serena (Micaela Ramazzotti). Zij is de escapades van haar man meer dan zat. Dankzij de hulp van een galeriehouder Helke (Martina Gedeck), een aantrekkelijke vrouw van middelbare leeftijd, krijgt Guido een belangrijke opdracht voor een kunsttentoonstelling in Milaan. Deze loopt echter compleet uit de hand. Door de lokale kunstcritici beschuldigd van gebrek aan passie wordt Guido extreem gevoelig voor welke kritiek dan ook. Hij raakt nog meer van streek als zijn vrouw aankondigt dat ze de kinderen meeneemt naar een feministisch vakantieoord in Frankrijk op uitnodiging van dezelfde galeriehouder die zijn carrière lanceerde.  

‐ '**** Ode aan zijn ouders en hun maffe idealen. De film bekoort door zijn emotionele rijpheid.' ‐ NRC Handelsblad
 ‐ '*** Prachtig vormgegeven, geweldig gespeeld' ‐ De Volkskrant
‐ '**** Een fantastische jeugdherinnering, een zoektocht naar identiteit, een humoristische, subjectieve visie op de eigen ouders en bovenal een goede film met twee acteurs die elke scène hun klasse tonen.' ‐ 8weekly.nl 
‐ 'Dankzij de ironische toon van Luchetti levert dat een prettig lichtvoetige film op. Zijn boodschap: een traantje hier en daar, dat hoort óók bij geluk.' ‐ Cineville 
‐ '[Luchetti] weet uiteindelijk de juiste snaren te raken voor een prettig, bitterzoet drama met een licht komische ondertoon.' ‐ Cinema.nl/VPRO
 
Regie: Daniele Luchetti
Releasedatum: 25 september 2014