:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2014
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2014
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2014-11-05 - Geplaatst door: Werner
OORLOGSGEHEIMEN

Zomer 1943. Tuur (Maas Bronkhuyzen) en Lambert (Joes Brauers) zijn al van jongs af aan onafscheidelijk. De omgeving van hun Zuid-Limburgse dorp kent geen geheimen voor de vrienden. Van de boerderij van Lamberts vader (Stefan de Walle), die ook de burgemeester van het dorp is, tot de spannende grotten in de buurt – het is hun wereld. Maar de oorlog gaat ook aan hun idyllische dorp niet voorbij en verandert de wereld voorgoed. Tuurs ouders (Loek Peters en Eva Duijvestein) gaan bij het verzet en ook zijn grote broer (Nils Verkooijen) doet geheimzinnig. Lamberts familie is lid van de NSB en kiest juist voor de Duitsers. Dan komt plots Maartje, een meisje uit het westen, bij hen in de klas. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert, maar ook z’n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden. Oorlogsgeheimen werd onlangs bekroond met de speciale juryprijs tijdens het Nederlands Film Festival 2014.

“Deze heerlijk sentimentele en prachtig geacteerde film van eigen bodem raakt alle juiste snaren” - Veronica magazine
-“IJzersterke boekverfilming over vrienden in oorlog”- Metro

Cast: Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers, Nils Verkooijen, Pippa Allenj; ook met Loek Peters, Stefan de Walle, René van ’t Hof, Faas Wijn en Eva Duijvestein
Regie: Dennis Bots (Achtste-Groepers Huilen Niet, Het Huis Anubis)
Genre: Jeugd/Drama
Taal: Nederlands gesproken
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 7 november 2014

Extra's:
• The making of Oorlogsgeheimen,
• Interviews met cast & crew,
• Videoclip Alain Clark: onze vriendschap


THE FLOWERS OF WAR

1937. De Japanners zijn China binnengevallen. John Miller (Christian Bale) is een Amerikaanse begrafenisondernemer die voor het Rode Kruis werkt. Hij is op weg naar een christelijk klooster om de overleden priester te begraven. Wanneer hij arriveert, ontdekt hij dat het klooster verlaten is, op een groep jonge meisjes na. Terwijl Japanse soldaten dood en verderf zaaien in de omgeving, klopt een groep prostituees bij het klooster aan, op zoek naar een veilig onderkomen. John zit nu in de onmogelijke positie om als enige volwassen man een groep vrouwen en meisjes te beschermen tegen Japanse soldaten. The Flowers Of War, geregisseerd door Zhang Yimou (Hero, House Of Flying Daggers), is een spannend en aangrijpend oorlogsdrama, gesitueerd tijdens het Bloedbad van Nanking, waarbij Japanse soldaten duizenden Chinese burgers vermoordden. De film won een Asian Film Award en werd o.a. genomineerd voor een Golden Globe.

“Zhang Yimou’s best film since Raise The Red Lantern. It is emotionally shattering and highly recommended.” - New York Observer

Cast: Christian Bale, Ni Ni, Paul Schneider, Dawei Tong
Regie:  Zhang Yimou (Hero, House Of Flying Daggers, Curse Of The Golden Flower)
Genre: Oorlog/Drama
Taal Chinees, Japans en Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Speelduur: 137 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 14 november 2014


DE NIEUWE WILDERNIS - DE SERIE

De serie is opgebouwd uit drie delen waarin de Circle of Life wordt gevolgd in Nederlands meest aansprekende natuurgebied: De Oostvaardersplassen. In één van ’s werelds dichtst bevolkte landen, op een voormalige zeebodem op land van nog maar 40 jaar oud heeft zich spontaan een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure. Hier speelt zich een voor Nederland uniek ‘experiment’ af: natuur mag hier zijn gang gaan.

DEEL 1: NIEUW LEVEN
Het is lente en er broeit iets in de Oostvaardersplassen. Een explosie van leven is gestart. Onder water proberen miljoenen kikkervisjes uit het kikkerdril los te breken terwijl monsterlijk ogende libellenlarven ze net onder het wateroppervlak hongerig opwachten. Zoveel nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten haar territorium te veroveren, zodat het nageslacht een goede start kan maken in deze wildernis.

DEEL 2: OP EIGEN BENEN
De Oostvaardersplassen worden in allerlei soorten en maten overspoeld met nieuw leven. De verschillende diersoorten moeten samenleven in één gebied. Duizenden onhandige ganzenkuikens vormen een eenvoudige prooi voor hongerige vossen en roofvogels. Er wordt samengewerkt op het grasland. Spreeuwen en konikpaarden blijken de beste maatje s. De uitvliegende zeearend krijgt van zijn ouders een cursus vissen vangen. Konikveulens leren de sociale structuur van de kudde kennen. Het gebied wordt gekleurd door witte wolken vlinders, enorme kuddes bruinrode edelherten, koloniën van zwarte aalscholvers en massa’s padden. Het is een kleurrijk schouwspel dat nergens anders in Nederland op deze schaal voorkomt.

DEEL 3: OVERLEVEN
De plek die in de zomer een paradijs vormt, wordt grimmiger. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen nu keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. Baardmannetjes trekken het riet in en de edelherten besluiten de bossen op te zoeken. De winter eist levens en de vossen en raven vechten om de kadavers.Duidelijk wordt hoe iedere diersoort worstelt in sneeuw en kou. Leven en dood waren nog nooit zo met elkaar verbonden. En dan, na een periode van honger en kou, is er de wedergeboorte; een konikveulen komt ter wereld in een koud, leeg landschap en de Circle of Life kan opnieuw beginnen.

Regie: Ruben Smit en Mark Verkerk (Buddha's Lost Children)
Genre: Natuurserie
Taal: Nederlands gesproken
Speelduur: 150 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 21 november 2014

Extra's:
• De Vara & De Nieuwe Wildernis: Nieuwsitems De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman,
• Premièreverslag,
• Vroege Vogels items: Aalscholvers, Futen, Zeearend, Brandganzen, Aardhommel, Heckrund, Kikkers, Grauwe Ganzen, IJsvogel


ORPHAN BLACK - SEIZOEN 2

“I have every reason to believe Orphan Black will keep evolving in the direction of perfection”- Huffington Post

In het tweede seizoen van Orphan Black probeert Sarah haar vermiste dochter Kira terug te vinden. Tegelijkertijd krijgt ze te maken met een nieuwe vijand: een religieuze sekte die vastbesloten is alle klonen van de aardbodem te laten verdwijnen. De klonen zijn echter verdeeld in twee kampen, wat de vijand in de kaart speelt. Terwijl de genetische ziekte van Cosima als een tikkende tijdbom de levens van alle klonen in gevaar brengt, probeert Sarah het geheim van het kloonexperiment te ontrafelen, maar wie kun je vertrouwen in een wereld waarin je vijanden als twee druppels water op je lijken? Het complete tweede seizoen van Orphan Black is een absolute must voor liefhebbers van mysterieuze series als Lost, Fringe en Supernatural.

Cast: Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Dylan Bruce, Michiel Huisman, Matt Frewer
Regie: o.a. John Fawcett (Ginger Snaps, The Dark) & T.J. Scott (Gotham, Constantine)
Genre: Drama/Sci-Fi
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 420 minuten
Releasedatum dvd: 21 november 2014


Overige releases november-december 2014

7 november 2014:
• Celblok H seizoen 1
• Divorce seizoen 2

21 november 2014:
• Metro
• Metro BR
• Premature

5 december 2014:
• Cabin Fever: Patient Zero
• Blackmail
• Blackmail BR

12 december 2014:
• The Damned
• The Damned BR
• Cuban Fury
• Cuban Fury BR
• The Prince
• The Prince BR

19 december 2014
• Land Of The Monsoon
• Land Of The Monsoon BR