:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2016
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2016
Bron: Homescreen - Datum: 2016-02-10 - Geplaatst door: Werner
45 YEARS

Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer (gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay) wanneer een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans. Kate begint zich te beseffen dat dit stukje historie voor haar man veel belangrijker is dan ze ooit gedacht had. Wat zegt dat over hun relatie? In 45 Years laat regisseur Andrew Haigh (Weekend) zien dat ook goede huwelijken hun geheimen kunnen hebben. Terwijl Kate en Geoff elk op hun eigen manier worstelen met de demonen van het verleden, proberen ze hun gevoelens voor elkaar onder woorden te brengen. Dat resulteert in een teder, intiem portret over liefde op leeftijd en de keuzes die we maken in het leven.

NRC Handelsblad *****: "Een rijke film...een aangrijpend meesterwerk...een stel uitstekende acteurs en een regisseur die geen trucs nodig heeft om alles recht te doen."
Het Parool *****: "masterclass subtiel acteren...onder de huid kruipende drama"
De Telegraaf *****:  "Charlotte Rampling weergaloos in 45 Years" "Fantastisch geacteerd en een geweldige prestatie van de Brit Andrew Haigh. Zien dus."
de Volkskrant ****: "Met zijn derde speelfilm, een indrukwekkend huwelijksdrama, maakt [Andrew Haigh] de hooggespannen verwachtingen waar."
Trouw ****: "Een schitterende Charlotte Rampling"
Filmkrant **** 1/2: "een film die zich ongemerkt diep onder je huid nestelt"
VPRO Gids / VPRO Cinema ****: "Rampling en Courtenay leveren emotioneel vuurwerk"

Met: Charlotte Rampling, Tom Courtenay
Regie: Andrew Haigh
Releasedatum: 25 februari 2016
 


 
SWORN VIRGIN

Twee zusters uit een afgelegen Albanees bergdorp maken elk een verstrekkende keuze. Lila (Flonja Kodheli) vlucht met haar geliefde naar Italië. Hana (Alba Rohrwacher) blijft, en kiest voor de eeuwenoude plattelandstraditie om als man verder door het leven te gaan. Veertien jaar later zoekt ze Lila op in Rome. Met groot respect voor traditie observeert regisseur Laura Bispuri de zelfgekozen kuisheid van de Albanese burnesha, de gezworen maagd. Tegelijk maakt Bispuri voelbaar hoe dit Hana, in de woorden van haar moeder, hard als steen heeft gemaakt. Onvergetelijk is de vertolking van Alba Rohrwacher als de trouwe dochter die stapje voor stapje haar vrouwelijkheid terugvindt.

**** NRC Handelsblad
*** de Volkskrant: "Sworn Virgin bevat fysiek en psychologisch gelaagd spel"
Opzij: "Alba Rohrwacher, die in Sworn Virgin een bijzonder mooie rol neerzet. Kijkend naar deze gevoelige film ga je onwillekeurig van de hoofdpersoon houden en volg je geboeid hoe ze langzaam ontdekt wie ze werkelijk is"
****  Indebioscoop.com: "Prachtige debuutfilm"

Met: Alba Rohrwacher
Regie: Laura Bispuri
Releasedatum: 25 februari 2016
 


 
OF GIRLS AND HORSES

De jonge Alex heeft het flink verbruid op school en daarbuiten; als laatste kans kan ze aan de slag op een rijschool aan de kust van Duitsland. Ze is behoorlijk koppig en wantrouwig, maar bouwt toch een band op met stalhoudster Nina, een krachtige lesbische vrouw die de teugels van de paarden maar ook van haar personeel strak houdt. Met de komst van rijkeluis-dochter Kathy begint een nieuwe dynamiek: alhoewel Alex haar eerst als rivale ziet, raken de twee meiden steeds meer bevriend en ontwikkelt zich wat moois. In prachtige beelden en een aangenaam tempo schetst regisseur Monika Treut dit coming-of-age verhaal, waarin het weidse landschap en de paarden
gloedvolle bijrollen spelen.

Afterellen.com: "Subtle and startling"

Met: Ceci Chuh, Vanida Karun
Regie: Monika Treut
Releasedatum: 25 februari 2016
 


 
A ESCONDIAS (HIDDEN AWAY)

Rafa en Ibra zijn beiden uitblinkers in hun waterpoloteam, maar daar houdt de overeenkomst tussen de twee tieners wel op. Rafa (Germán Alcarazu) leidt het alledaagse leven van een vijftienjarige puber in een achterstandswijk van Bilbao. Ibra (Adil Koukouh) is een illegale Marokkaan die van dag tot dag leeft en zich met kleine criminaliteit staande probeert te houden. Als bij toeval hun paden kruisen, trekken beide jongens langzaam naar elkaar toe. In Hidden Away (A Escondidas) toont de Baskische regisseur Mikel Rueda hoe het is om als tiener in een machocultuur te ontdekken dat je anders bent. Rafa en Ibra herkennen allereerst de eenzaamheid in elkaar, pas daarna volgt de affectie. In beheerst tempo en met goed gebruik van Bilboa als authentiek decor is Hidden Away een zorgvuldig portret van ontluikende liefde.

**** The Gay Uk: "Don't be fooled into thinking that Hidden Away is just another boy meets boy love story with a less than great cover photo of its two male leads. It's a very well told and acted Spanish teenage gay love story that's very heartwarming and enduring as well."

Met: Adil Koukouh, Germán Alcarazu
Regie: Mikkel Rueda
Releasedatum: 25 februari 2016
 


 
19 januari 2016: Italiaanse regisseur Ettore Scola overleden

Op 19 januari overleed in Rome de Italiaanse regisseur Ettore Scola. Scola werd beschouwd als een van de meesters van de Italiaanse Cinema en een aantal van zijn films met sterren als Marcello Mastroianni, Sophia Loren en Vittorio Gassman zijn door door Cinemien/Homescreen dan ook uitgebracht in de reeks Italiaanse Meesterwerken.

Van diverse Scola titels hebben we nog voorraad:
- de Ettore Scola box met vier van zijn succesfilms
- La Famigia
- Brutti, Sporchi E Cattivi
- Una Giornata Particolare

Let op: deze titels zijn nog te bestellen, zolang de voorraad strekt.