:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dalton Distribution >> NIEUWSBERICHT: DRIES EN I'M NOT YOUR NEGRO
NIEUWSBERICHT: DRIES EN I'M NOT YOUR NEGRO
Bron: Dalton Distribution - Datum: 2017-02-09 - Geplaatst door: Werner
LANGVERWACHTE FILM OVER DRIES VAN NOTEN VANAF 5 APRIL IN DE ZALEN

In de film Dries neemt regisseur Reiner Holzemer ons mee achter de schermen van het leven en werk van de Belgische modeontwerper Dries Van Noten. Er wordt halsreikend uitgekeken naar deze film over dit buitenbeentje in de modewereld die erg gereserveerd is en amper interviews geeft. De film gaat op 29 maart in Belgische première op Docville en zal vanaf 5 april te zien zijn in de Belgische zalen.

Voor meer releases van Dalton Distribution: www.daltondistribution.be

DRIES
Bioscooprelease: 5 april 2017

Dries brengt een intiem en fascinerend portret van de Vlaamse modeontwerper Dries Van Noten wiens stijl wordt gekenmerkt door warme kleuren, exquise prints en rijke borduursels. Als één van de laatste onafhankelijke modeontwerpers bekleedt hij een unieke positie in het modelandschap. Hij staat al 25 jaar aan de top en heel wat van zijn collecties zijn iconisch te noemen. Van Noten zelf is bekend om zijn soberheid en zijn bescheidenheid, je zal hem niet vaak zien op modefeestjes en hij geeft amper interviews. Voor het eerst laat hij een camera toe in zijn professionele en persoonlijke leven; regisseur Reiner Holzemer volgde Dries Van Noten een jaar lang langsheen de creatie van 4 collecties.

Genre: Documentaire
Regie: Reiner Holzemer
Herkomst: België, Duitsland, 2017
Speelduur: 1u30
Talen: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands Frans


I'M NOT YOUR NEGRO
Bioscooprelease: 10 mei 2017

In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een onafgewerkte roman van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De tekst, geschreven in 1979, is helaas nog altijd heel actueel en bespreekt een racisme dat veel dieper geworteld is, een fundamenteel gevoel waarbij men de andere niet in zijn menselijkheid wil aanvaarden. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden die aan elkaar gepraat worden door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.

Genre: Documentaire
Regie: Raoul Peck
Herkomst: Verenigde Staten, Frankrijk, België, 2016
Speelduur: 1u 33min.
Talen: Engels
Ondertiteling: Nederlands, FransUIT HET ARCHIEF