:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: FÉLICITÉ
PERSBERICHT: FÉLICITÉ
Bron: Cinemien - Datum: 2017-09-21 - Geplaatst door: Werner
FÉLICITÉ

In oktober hebben we één release op de planning staan: we brengen de prachtige Congolese film Félicité uit. Begin dit jaar won de film de Zilveren Beer (Grand Jury Prize) tijdens de Berlinale 2017.

Félicité, een vrijgevochten, trotse vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. We volgen Félicité op haar tocht door de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen. Met de muziek van de wereldberoemde band de Kasai Allstars en het Symphony Orkest van Kinshasa die als rode draad door het verhaal lopen, schetst regisseur Alain Gomis een rauw beeld van de Congolese hoofdstad.

Met: Véro Tshanda Beya Mputu
Genre: Drama
Regie: Alain Gomis
Releasedatum dvd: 3 oktober 2017

**** De Morgen
“Een eerlijk portret van een brutaal Kinshasa”
“Met deze film bewijst Gomis dat minder ook meer is. Zonder belerend te worden, zonder het rijke Westen erop te wijzen dat mensen ook met minder geluk kunnen vinden. Maar vooral dat er niet altijd grote kanonnen nodig zijn om een goed verhaal te vertellen.”
**** NRC
Félicité kan met gemak zo’n film zijn die je je hele leven bijblijft"
**** Het Nieuwsblad
“De sacrale scènes geven hints van Félicité's innerlijke wereld, maar ontsnappen aan eenvoudige duiding. Geluk is een mysterie met een aanstekelijke soundtrack.”
**** Metro
"Sierlijk vertolkt door débutante Véro Tshanda Beya Mputu – en van een stad, Kinshasa.”
“Warm aanbevolen"
“Een aangrijpende reis en een dubbel portret: dat van een vrouw"
*** 1/2 Humo
“Een mooie film die het midden houdt tussen een bruisende ode en een aangrijpend requiem.”