:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2018
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2018
Bron: Remain In Light - Datum: 2018-04-30 - Geplaatst door: Werner
Voor juni staan er wederom een aantal bijzondere releases op het programma. Zo is er de Golden Globe- en Oscarwinnaar I, Tonya, de bikkelharde actiethriller en boxoffice hit Den Of Thieves, het alom geprezen en nu net in de bioscoop verschenen Wien Is ’t Hof Van Commerce, het prachtige feministische oorlogsdrama Les Gardiennes van Xavier Beauvois (Des Hommes Et Des Dieux) en het intieme portret Hannah met een magistrale Charlotte Rampling en het gevoelige meesterwerkje Katie Says Goodbye. Zowel I, Tonya als Den Of Thieves zullen naast hun dvd-release ook verschijnen op Blu-Ray.

LES GARDIENNES

1915. Wanneer de mannen van de Paridier-boerderij vertrekken naar het oorlogsfront is het aan de overgebleven vrouwen om al het zware werk op zich te nemen. Terwijl ze alles op alles moeten zetten om te overleven, zoeken de vrouwen naar een evenwicht tussen het harde werk en de terugkomst van de soldaten. Hortense neemt een jonge vrouw aan die haar moet helpen op de boerderij. Francine denkt eindelijk een familie gevonden te hebben.

Regie: Xavier Beauvois
Cast: Iris Bry, Laura Smet, Nathalie Baye, Nicolas Giraud, Olivier Rabourdin
Releasedatum dvd: 4 juni 2018





WIEN IS'T HOF VAN COMMERCE

Kowlier, Buyse en DJ 4T4; drie namen die al twintig jaar weerklinken aan het firmament van de Vlaamse hiphop en rap onder de naam ’t Hof van Commerce. Maar wien is ’t Hof van Commerce?’ Wien Is ’t Hof Van Commerce is een denderende rollercoaster vol muziek en visuele mash-ups over twee decennia ’t Hof. Als rode draad doorheen de film dezelfde geestigheid en zelfrelativering die de band al jaren typeert. Bij twintig jaar ’t Hof van Commerce hoort uiteraard ook een terugblik, met (meestal) uiterst ernstige en documentaire waardige bijdrages van o.a. Wim Willaert, Wim Opbrouck, Wannes Cappelle, Discobar Galaxie, Bent Van Looy, Bruno Vandenbroecke, Eddy Merckx, Coely, en vele andere grote en minder grote fans en compagnons de route van ’t Hof. ‘Wien is ’t Hof van Commerce’ een opzwepende trip die je katapulteert door twintig jaar Vlaamse hip hop en showbizz.

’t Hof van Commerce is een complementair driemanschap, maar deze film is het werk van DJ4T4, a.k.a. Kristof Michiels. Als DJ achter de twee MC’s heeft hij twee decennia ’t Hof mee gevormd én klank gegeven. Michiels is een uitstekende entertainer en doet dat nu ook met Wien Is ’t Hof Van Commerce dat hij zelf omschrijft als een ‘audiovisueel feestje’.

Regie: Kristof Michiels
Cast: Flip Kowlier, Serge Buyse, Kristof Michiels, Wim Opbrouck, Wim Willaert, Wannes Capelle, Discobar Galaxie, Bent Van Looy, Bruno Vandenbroecke, Luc Waegeman, Jef Neve, De Mens, Otto-Jan Ham, Stijn Vandevoorde, Marcel Vanthilt, Gabriel Rios
Releasedatum dvd: 12 juni 2018





HANNAH

Hannah is het intieme portret van een vrouw die worstelt met het verlies van haar identiteit. Nadat haar man in de gevangenis is beland, blijft Hannah alleen achter. Ze moet haar nieuwe situatie onder ogen komen en wisselt daarbij tussen momenten van ontkenning en berusting. Langzaam verliest ze daarbij echter de grip op haar leven.

Charlotte Rampling (45 Years), André Wilms (Le Havre) en Jean-Michel Balthazar (Le Gamin Au Vélo) en Luca Avallone spelen de hoofdrollen in Hannah. Via het gevoelige portret van een gebroken vrouw onderzoekt de film van Andrea Pallaoro (Medeas) eigentijdse thema’s als vervreemding, eenzaamheid en de grens tussen individuele vrijheid, menselijke relaties en sociale druk.

Regie: Andrea Pallaoro
Cast: Charlotte Rampling, André Wilms, Stéphanie Van Vyve, Simon Bisschop, Jean-Michel Balthazar, Fatou Traoré
Releasedatum dvd: 12 juni 2018





KATIE SAYS GOODBYE

De truck-stop serveerster Katie (Olivia Cooke) gelooft dat ze een uitweg uit haar uitzichtloze leven heeft gevonden als ze verliefd wordt op een knappe jonge monteur. Hartverscheurende karak-terstudie, met in andere rollen Mary Steenburgen en Jim Belushi. ‘Stay sweet’, zegt vrachtwagenchauffeur Bear elke keer tegen Katie, nadat ze met hem het bed heeft gedeeld. Voor geld, want de jonge serveerster klust bij als prostituee. Ze woont met haar werkloze moeder in een trailerpark in een gehucht in Arizona en spaart voor de reis naar San Francisco, waar ze een nieuw bestaan wil opbouwen als schoonheidsspecialiste. Katie heeft een goede inborst en blijft optimistisch, ondanks de tegenslagen die ze te verwerken krijgt. Als ze verliefd wordt op automonteur Bruno, volgt een reeks gebeurtenissen die haar geloof in het goede van de mens tot het uiterste op de proef stellen.

Regie: Wayne Roberts
Cast: Olivia Cooke, Jim Belushi, Mary Steenbruggen
Releasedatum dvd: 19 juni 2018





I, TONYA

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse schandalen is plots in de maak.

Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeetje met een talent groter dan zichzelf. Margot Robbie schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding, terwijl Allison Janney als Tonya’s moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet. Regisseur Craig Gillespie (Lars And The Real Girl) vindt met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering.

Regie: Craig Gillespie
Cast: Margot Robbie, Sebastian Stan, Julianne Nicholson
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 juni 2018





DEN OF THIEVES

Big Nick (Gerard Butler) leidt een corrupte bende van politieagenten in Los Angeles, waar de Los Angeles Police Department nog meedogenlozer is dan de criminelen zelf. Wanneer Nick hoort dat de legendarische dief Merrimen (Pablo Schreiber) van plan is zijn grootste overval ooit uit te voeren, benadert hij de zwakste schakel in Merrimen’s team en weet hem te overtuigen om politie-informant te worden. Merrimen, die telkens een stap voorblijft op Nick, voert een reeks gedurfde overvallen uit om zich zo voor te bereiden op de meest onwaarschijnlijke overval ooit: het overvallen van de Federal Reserve Bank. Maar terwijl de explosieve plannen van de dieven zich verder ontwikkelen, vallen er steeds meer doden en blijkt er iemand aan het werk die Nick en Merrimen nooit hadden durven vermoeden.

Regie: Christian Gudegast
Cast: Gerard Butler Pablo Schreiber O'Shea Jackson Jr. 50 Cent
Releasedatum dvd en Blu-ray: 28 juni 2018