:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2018
PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2018
Bron: Remain In Light - Datum: 2018-06-27 - Geplaatst door: Werner
Voor juli serveren we een mix aan genres. Zo is er The Strangers 2: Prey At Night, de sequel op de slasherhit uit 2008, zowel op DVD alsook op Blu-ray, de bekroonde en vaak bejubelde thriller You Were Never Really Here met Joaquin Phoenix, het heftig Nederlands familiedrama Waldstille en het oorlogsdrama Paradise van regisseur Andrej Konchalovsky.

THE STRANGERS 2: PREY AT NIGHT

Cindy (Christina Hendricks) en haar man Mike (Martin Henderson) maken samen met hun rebelse dochter Kinsey en zoon Luke een trip door het platteland. Ze besluiten noodgedwongen te overnachten op een verlaten trailerpark. Maar wanneer de familie zich opmaakt voor een welverdiende nachtrust, wordt er op de deur geklopt. “Is Tamara thuis?” Het is het begin van een dodelijk kat-en-muisspel met drie gemaskerde psychopaten: The Strangers.

Regie: Johannes Roberts
Cast: Christina Hendricks, Bailee Madison, Martin Henderson, Lewis Pullman
Releasedatum dvd en Blu-ray: 10 juli 2018
 





YOU WERE NEVER REALLY HERE

Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld op zich af.

You Were Never Really Here is een beklemmende drama thriller van Lynne Ramsay (We Need To Talk About Kevin) met in de hoofdrol Joaquin Phoenix (Inherent Vice, Her, The Master). Geselecteerd voor de Officiële Competitie en winnaar Beste Acteur en Beste Screenplay van het Filmfestival van Cannes 2017.

Regie: Lynne Ramsay
Cast: Joaquin Phoenix, Alessandro Nivola, John Doman
Releasedatum dvd: 17 juli 2018
 





WALDSTILLE

Ben (Thomas Ryckewaert) en zijn vriendin Tinka (Maartje van de Wetering) wonen met hun tweejarige dochtertje Cindy in het Brabantse dorpje Waldstille. Wanneer ze na een uit de hand gelopen carnavalsavond dronken in de auto stappen, komt Tinka om het leven bij een verkeersongeluk. Ben, die achter het stuur zat, belandt in de gevangenis en Tinka’s ouders krijgen de voogdij over Cindy. Langzaam gaat iedereen verder met hun leven. Als Ben na een paar jaar vrijkomt, verwijten zijn verbitterde schoonouders hem nog altijd de dood van hun dochter en haalt hij de woede en het verdriet van zijn complete dorp op de hals. Tinka’s zus Debbie (Jelka van Houten) probeert te bemiddelen, maar Ben zet alles op alles om het verloren gegane contact met Cindy te herstellen.

Regie: Martijn Maria Smits
Cast: Thomas Ryckewaert, Jelka van Houten en Maartje van de Wetering
Releasedatum dvd: 24 juli 2018





PARADISE

Paradise vertelt het aangrijpende verhaal van drie individuen, Olga, Jules en Helmut, wier paden elkaar kruisen tijdens WOII. De Russische aristocrate Olga is lid van het Franse verzet en wordt gearresteerd door de Nazi’s omdat ze Joodse kinderen heeft helpen onderduiken in Parijs. In de gevangenis ontmoet ze Jules, een Frans politie-inspecteur en nazi-collaborateur die haar zaak moet onderzoeken. Jules is gecharmeerd van de mooie Olga en biedt haar een lichtere straf aan in ruil voor seksuele gunsten. Olga gaat akkoord, ze wil alles doen om onder vervolging uit te komen. Haar hoop op vrijheid vervaagt echter in rap tempo als de gebeurtenissen een onverwachte draai nemen. Ze wordt naar een concentratiekamp overgebracht en haar leven wordt een Hel in de Germaanse visie op het Paradijs. Tot haar verrassing ontmoet ze daar Helmut, nu een hoog SS-officier, die ze nog kent uit vrolijker tijden. De vlam tussen hen laait weer op, maar wat hen wacht is een onvermijdelijk destructieve en verwrongen relatie.

Gefilmd in scherp zwart-wit, praten/biechten de personages voor de camera, en weeft Konchalovsky een verhaal dat verschillende kanten, en ideologieën van de genocide behandelt. Een krachtige parabel over het wezenlijke, menselijke verlangen te overleven.

Regie: Andrej Konchalovsky
Cast: Julia Vysotskaya, Christian Clauss, Philippe Duquesne, Jakob Diehl, Peter Kurth, Victor Sukhorukov, Isabelle Habiague
Releasedatum dvd: 24 juli 2018
 





In augustus brengen we niet minder dan vijf nieuwe releases uit. The Rider was één van de verrassingen op het Filmfestival van Cannes 2017, terecht bekroond met de Art Cinema Award. Het bejubelde drama The Net van duizendpoot Kim Ki-Duk. Djam van Tony Gatlif en Une Saison En France snijden dan weer het actuele vluchtelingen-thema aan. En tot slot de verfrissend sympathieke, feelgoodfilm Finding Your Feet.

UNE SAISON EN FRANCE

Abbas, een alleenstaande vader, is met zijn twee kinderen het geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek ontvlucht om in Frankrijk een nieuw bestaan op te bouwen. In zijn thuisland had hij een gerespecteerde baan als docent Frans. Die goede reputatie is hij in Frankrijk op slag kwijt. Ondanks zijn trauma’s doet Abbas er alles aan om voor zijn gezin te zorgen. Dat lukt echter moeizaam met slecht betaalde baantjes en zonder vaste woonplek. Steeds komen ze weer op straat te staan. Hij wordt verliefd op een Franse vrouw die hem en zijn kinderen onderdak aanbiedt. Zijn ze nu eindelijk veilig?

Regie: Mahamat-Saleh Haroun
Cast: Eriq Ebouaney, Sandrine Bonnaire, Aalayna Lys, Ibrahim Burama Darboe, Bibi Tanga
Releasedatum dvd: 7 augustus 2018





FINDING YOUR FEET

Wanneer Lady Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif, die in een huurflatje woont. Maar die verandering van omgeving is misschien wel juist wat ze nodig heeft. Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat het leven pas begint op je 60ste. En dat een scheiding je (liefdes)leven een frisse start kan geven.

Regie: Richard Loncraine
Cast: Celia Imrie, David Hayman, Imelda Staunton, Joanna Lumley, Timothy Spall
Releasedatum dvd: 21 augustus 2018





THE NET

Een eenvoudige Noord-Koreaanse visser komt per ongeluk in Zuid-Koreaanse wateren terecht. Hij wordt onmiddellijk gearresteerd op verdenking van spionage, afgevoerd naar Seoul en eindeloos verhoord. De man zelf wil alleen naar zijn gezin terug. De Zuid-Koreaanse politie probeert Nam Chul-woo over te halen om overloper te worden, en een ding wordt hem duidelijk: of hij nou wel of niet terugkeert naar Noord-Korea, zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Hij ontdekt de donkere kant van de Zuid-Koreaanse maatschappij die in schril contrast staat met het beeld dat hij ervan had. Eenmaal terug in zijn thuisland ondergaat hij een zelfde verhoor en begint de ellende opnieuw.

Regie: Kim Ki-Duk
Cast: Ryoo Seung-bum, Lee Won-gun, Kim Young-min, Choi Guy-hwa
Releasedatum dvd: 21 augustus 2018





DJAM

Djam, een vrijgevochten Grieks meisje, woont met haar stiefvader – ex-zeeman – Kakourgos en haar tante op het eiland Lesbos. De taverna die ze daar runnen is vanwege de economische crisis bijna failliet. Omdat Kakourgos in de buurt wil blijven vanwege de deurwaarders stuurt hij Djam naar Istanbul om een motoronderdeel voor hun boot te vinden. Daarbij hoort ook een omweg langs het ouderlijk huis van haar overleden moeder waar nog een collectie vintage elpees met Rebetiko-muziek ligt die ze moet oppikken. Kakourgos is groot fan van deze Griekse muziekstijl, ook wel de ‘Griekse Blues’ genoemd. In Istanbul ontmoet ze Avril, een Franse vrouw die het nobele plan had de vluchtelingen te helpen, maar haar geld en papieren is kwijt geraakt. Djam ontfermt zich over haar en samen vertrekken ze op reis terug naar Griekenland en Lesbos, een reis vol afdwalingen, toevallige ontmoetingen en muzikale intermezzo’s. De route die ze volgen over land wordt ook vaak gebruikt door Syrische vluchtelingen. Ze komen er geen tegen, maar graffiti en opgestapelde reddingsvesten zijn de stille getuigen.

Regie: Tony Gatlif
Cast: Daphné Patakia, Simon Abkarian, Maryne Cayon, Kimon Kouris
Releasedatum dvd: 21 augustus 2018





THE RIDER

Brady is een getalenteerde paardentrainer en een rijzende ster in de rodeowereld. Na een val tijdens een rodeo belandt hij met een ernstige hoofdwond in het ziekenhuis. Met het dringende advies om rust te nemen, keert hij terug naar zijn huis in het Pine Ridge Reservaat in South Dakota. In het macho cowboymilieu valt het hem zwaar toe te geven dat hij misschien wel nooit meer het leven zal kunnen leiden dat hij voor ogen had. Want ‘Ben je nog een cowboy als je niet meer kunt rijden?’ Alleen in de omgang met zijn ernstig verlamde vriend Lane en zijn autistische zusje toont hij zijn kwetsbare en gevoelige kant. The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys. De niet-professionele acteurs spelen zichzelf. Brady is een echte rodeorijder. Ook zijn vader, zusje en zijn verlamde vriend Lane, ooit een beroemde bull-rijder, zijn zichzelf. Een indrukwekkende scène waarin Brady een wild paard temt is zonder trucage gefilmd. The Rider was de verrassing op het Filmfestival van Cannes in 2017, waar de film werd bekroond met de Art Cinema Award. Inmiddels is de film op vele internationale festivals in de prijzen gevallen en wordt de film gezien als één van de belangrijkste ontdekkingen van dit jaar.

Regie: Chloé Zhao
Cast: Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lilly Jandreau
Releasedatum dvd: 21 augustus 2018






UIT HET ARCHIEF