:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Pias >> PERSBERICHT: DE WILDE STAD
PERSBERICHT: DE WILDE STAD
Bron: Pias - Datum: 2018-11-29 - Geplaatst door: Werner
DE WILDE STAD

“Een dynamisch gefilmd grootstedelijk natuurverhaal begeleid door opzwepende muziek. De blik van Abatutu is onweerstaanbaar” - NRC ****
“Originele en unieke beelden. De Wilde Stad toont een verborgen wereld die magnifiek in beeld is gebracht” - Algemeen Dagblad ****
“Aandoenlijk en geschikt voor jonge kijkers. BBC-waardige beelden” - Volkskrant ***

Van de makers van De Nieuwe Wildernis
Meeslepende natuurfilm De Wilde Stad vanaf nu verkrijgbaar op dvd en Blu-ray

De Wilde Stad neemt je mee in het meeslepende verhaal van het ongetemde dierenrijk in een urban jungle. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid, humor en hilariteit van de rijke natuur in een stedelijke omgeving laat zien door de ogen van de avontuurlijke stadskat, Abatutu (voice-over door Martijn Fischer). De Wilde Stad is van de makers van de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015). Vanaf 23 november is De Wilde Stad verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

De kat Abatutu (Martijn Fischer) is een rasechte stadbewoner. Hij klimt elke dag, als zijn baasje naar het werk is, uit het keukenraam en begint zijn dagelijkse avontuur. Hij houdt van de stad, weet elk plek te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet de dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn met zichzelf of met de mobiele telefoon. Hij heeft het straatbeeld in de loop der jaren zien veranderen en verbaast zich er meer en meer over.

Abatutu weet wat er leeft en op zijn wandelingen bekijkt hij de dingen vanuit zijn optiek. Hij heeft een uitgesproken mening die hij dan ook ongezouten, maar met humor ventileert. Hij heeft een grote bek maar een spreekwoordelijk klein hartje.

Speelduur: 86 minuten
Releasedatum: 23 november 2018Recent nieuws van dezelfde bron