:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Contact Film >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2019
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2019
Bron: Contact Film - Datum: 2019-03-14 - Geplaatst door: Werner
JEANNETTE

Domrémy, Frankrijk, 1425. De 8-jarige Jeannette is nog niet uitgegroeid tot de legendarische Jeanne d’Arc, maar staat al te popelen om de Engelsen uit Frankrijk te verdrijven. De kloosterzuster Madame Gervaise probeert het jonge meisje te overtuigen om haar schapendrijven niet in te ruilen voor oorlogvoeren, maar Jeannette is vastberaden een einde te maken aan de Honderdjarige Oorlog en haar koninkrijk te bevrijden.

Jeannette is een originele, erg grappige muzikale komedie, met zingende en dansende nonnen en engelen, in een magisch Noord-Frans duinlandschap vol wollige schapen. De muziek loopt uiteen, van electro, metal tot rap en de choreografie werd ontworpen door Philippe Decoufflé van Cirque du Soleil.

Regie: Bruno Dumont
Cast: Aline Charles, Élise Charles, Lise Leplat Prudhomme, Jeanne Voisin, Lucile Gauthier
Releasedatum dvd: 9 april 2019

TIERE

Nick en Anna gaan voor zes maanden naar Zwitserland. Nick wil recepten uit de lokale keuken verzamelen en Anna hoopt uiteindelijk een nieuw boek te schrijven. De verandering van omgeving kan ook goed zijn voor hun relatie, want Anna weet van Nick’s affaire met hun buurvrouw Andrea, die uit het raam sprong. Mischa zal voor de vis en de philodendron in hun Weense appartement zorgen terwijl ze weg zijn. Op een bergweg botsen ze op een schaap en beginnen de absurde gebeurtenissen zich in hoog tempo af te wisselen. Tiere is een grote mindfuck, alsof je (ver)dwaalt in de wereld van Borges.

Regie: Greg Zglinski
Cast: Birgit Minichmayr, Philipp Hochmair, Mona Petri, Mehdi Nebbou, Michael Ostrowski
Releasedatum dvd: 9 april 2019

DJAM

Djam, een vrijgevochten Grieks meisje, woont met haar stiefvader – ex-zeeman – Kakourgos en haar tante op het eiland Lesbos. De taverna die ze daar runnen is vanwege de economische crisis bijna failliet. Omdat Kakourgos in de buurt wil blijven vanwege de deurwaarders stuurt hij Djam naar Istanbul om een motoronderdeel voor hun boot te vinden. Daarbij hoort ook een omweg langs het ouderlijk huis van haar overleden moeder waar nog een collectie vintage elpees met Rebetiko-muziek ligt die ze moet oppikken. Kakourgos is groot fan van deze Griekse muziekstijl, ook wel de ‘Griekse Blues’ genoemd. In Istanbul ontmoet ze Avril, een Franse vrouw die het nobele plan had de vluchtelingen te helpen, maar haar geld en papieren is kwijt geraakt. Djam ontfermt zich over haar en samen vertrekken ze op reis terug naar Griekenland en Lesbos, een reis vol afdwalingen, toevallige ontmoetingen en muzikale intermezzo’s. De route die ze volgen over land wordt ook vaak gebruikt door Syrische vluchtelingen. Ze komen er geen tegen, maar graffiti en opgestapelde reddingsvesten zijn de stille getuigen.

Regie: Tony Gatlif
Cast: Daphné Patakia, Simon Abkarian, Maryne Cayon, Kimon Kouris
Releasedatum dvd: 9 april 2019Recent nieuws van dezelfde bron