:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Source 1 Media >> PERSBERICHT: 75 JAAR BEVRIJDING
PERSBERICHT: 75 JAAR BEVRIJDING
Bron: Source 1 Media - Datum: 2020-05-03 - Geplaatst door: Werner
75 JAAR BEVRIJDING - DE SOURCE1MEDIA FILMCOLLECTIE

Met 4 en 5 mei viert Nederland dit jaar 75 bevrijding. Een bijzondere viering, die nog bijzonderder dit jaar is omdat de mensen thuis moeten blijven. Genoeg tijd dus om films te kijken die zich af spelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In april en mei hebben wij diverse nieuwe releases met de Eerste- en Tweede Wereldoorlog als thema. Daarnaast hebben wij ook een hele mooie Tweede Wereldoorlog collectie bestaand uit diverse series, films en DVD boxen.

CHOSEN

Het jaar is 1944 en de Joden in Oost-Europa worden met duizenden tegelijk uitgemoord. De Hongaarse advocaat Sonson, is na de dood van zijn vrouw gedwongen om actie te ondernemen en terug te vechten tegen de steeds wanhopiger en gevaarlijkere nazi’s. Met een combinatie van durf, moed en onverschrokkenheid verandert hij een strijd om te overleven in iets dat veel consistenter is – een manier om de dood van zijnvolk te wreken door de levens van duizenden anderen te redden. Een episch verhaal over familie, wraak en redding, geïnspireerd door are gebeurtenissen.


ENEMY LINES

Winter 1943, Polen. Een Brits commandoteam en een Amerikaans officier worden diep achter de Duitse linies gedropt om een raketgeleerde te ontvoeren die het tij van de oorlog zou kunnen doen keren. Ze worden niet alleen op de hielen gezeten door hun Duitse vijand, maar ook door hun Russische “bondgenoten”, die hun eigen plannen hebben met de wetenschapper.


HATRED

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog wordt de jonge Poolse Zosia, verliefd op Petro, een Oekraïense jongen uit hetzelfde dorp. Haar ouders hebben andere plannen en huwelijken haar uit aan de oudere Poolse dorpsbeheerder, Maciej. Zodra de oorlog begint, wordt Maciej aangesteld om in het Poolse leger te vechten tegen de Duitsers. Wanneer dit mislukt, reizen Maciej en de andere overlevenden terug naar huis, maar zij worden door lokale Oekraïners gevangen genomen, gemarteld en gedood. Ondertussen wordt Zosia, alleen en zwanger, gedwongen om haar bezette dorp te ontvluchten om haar eigen leven en dat van haar kinderen te redden.


ALONE WE FIGHT

Geconfronteerd met stijgende kansen, waagt een kleine maar vastberaden groep Amerikaanse soldaten zich op gevaarlijk vijandelijk grondgebied. De soldaten hebben de missie om te voorkomen dat een oprukkende Duitse eenheid de geallieerde linie doorbreekt.


THE GREAT WAR

Tijdens de laatste dagen van de ‘Great War’, wordt een groep Amerikaanse soldaten achter vijandelijke linies gestuurd om een verloren peloton te redden dat bekend staat als de Buffalo Soldiers. In navolging van de bevelen van generaal Pershing (Perlman) en kolonel Jack Morrison (Zane), stopt Lt. Rivers voor niets totdat zijn squadron van achter de vijandelijke linies wordt teruggebracht.