:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE SHAWSHANK REDEMPTION EN A CLOCKWORK ORANGE 4K
PERSBERICHT: THE SHAWSHANK REDEMPTION EN A CLOCKWORK ORANGE 4K
Bron: Warner - Datum: 2021-09-06 - Geplaatst door: Werner
THE SHAWSHANK REDEMPTION 4K 

The Shawshank Redemption kreeg met deze verfilming van Stephen King's verhaal over hoop, vriendschap en overleving binnen de muren van een streng bewaakte gevangenis zeven Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur. Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt valselijk beschuldigd van moord. Hij krijgt levenslang en wordt naar de Shawshank gevangenis gestuurd. Daar sluit hij vriendschap met Red (Morgan Freeman), een oude gevangene die het klappen van de zweep kent. Andy leert dat je in Shawshank twee dingen kunt doen: bij de pakken neerzitten of er het beste van maken. Zijn vrijheid is hij immers voorgoed kwijt. Of toch niet?

In de klassieker The Shawshank Redemption speelt Morgan Freeman “Red” Redding, een tot levenslang veroordeelde gevangene die precies weet hoe het er binnen de Shawshank-staatsgevangenis aan toegaat. Tim Robbins is nieuwkomer Andy Dufresne, een stille bankier die ten onrechte is veroordeeld voor moord. Andy zit vol verrassingen, maar de grootste verrassing bewaart hij tot het laatst.

The Shawshank Redemption
is vanaf 15 september beschikbaar op 4K Ultra HD 

A CLOCKWORK ORANGE 4K

A Clockwork Orange, een controversiële film toen hij uitgebracht werd, won de New York Film Critics prijzen voor Beste Film en Beste Regisseur en werd genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film. Dit krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

Al stampend, slaand, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex (Malcolm McDowell), een vandaal met een bolhoed op, zich uitstekend – al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Zijn reis van immorele randgroepjongere tot gehersenspoelde nette burger en weer terug vormt de dynamische boog van Stanley Kubricks shockerende versie van het boek van Anthony Burgess.

A Clockwork Orange
is vanaf 22 september beschikbaar op 4K Ultra HD
UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron