:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2022
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2022
Bron: Remain In Light - Datum: 2022-04-14 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES MEI 2022

De maand meid staat voor de deur! We laten u niet langer wachten welke films deze maand verschijnen. Beginnen doen we met het gitzwarte, fatalistische Petrov's Flu. Petrov is ziek. Hij heeft griep maar trekt zich niets aan dat hij het virus verspreid. Zijn leven is toch maar een dollemansrit door een Russische samenleving in verval. De gelauwerd en bejubelde docu The Reason I Jump maakt op een wonderbaarlijke manier ons duidelijk hoe het voelt om een non-verbale vorm van autisme te hebben. In Hatching vindt de jonge gymnaste Tinja een vreemd ei. Maar dan komt het ei uit! Hatching is een verrassende, psychologische coming of age horrorfilm. In de thriller Shut In voedt een jonge, drugsverslaafde, moeder haar twee kinderen alleen op. Maar wanneer haar ex haar opsluit komen hun levens op het spel te staan. Het wordt vechten om te overleven en om haar kroost te beschermen. In Breaking News In Yuba County (met Allison Janney en Mila Kunis) betrapt Sue haar man op overspel, maar begeeft de lieverd z’n hart het ook.. Ze beslist hem te begraven en hem als vermist op te geven. Nu nog mondje dicht kunnen houden! Was reeds aangekondigd voor januari maar verschijnt dus in mei. Enid werkt bij de Britse filmkeuring. Op een dag krijgt ze een horrorfilm voorgeschoteld die een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd exact kopieert. Wanneer ze op onderzoek trekt vervaagt al snel de grens tussen horror en trauma. Censor is ook met recht en reden ontvangen als één van de beste horrorfilms van afgelopen jaren. Censor was reeds verkrijgbaar voor Nederland, nu dus ook voor België.

PETROV'S FLU

Terwijl de vredige stad Yekaterinburg wordt geteisterd door een griepepidemie, wordt de door hoge koorts verzwakte Petrov meegenomen op een een lange, dronken omzwerving door zijn vriend Igor. Het wordt een hallucinante reis ergens tussen droom en werkelijkheid, waarin Petrovs jeugdherinneringen uit de Sovjettijd opduiken en versmolten raken met het heden. Petrov’s Flu is een zwarte komedie van de Russische regisseur Kirill Serebrennikov (Leto). Voor deze eerste film na zijn huisarrest adapteerde hij een roman van Alexei Salnikov. Het resultaat is een delirische trip vol tomeloze energie en visueel spektakel. Petrov’s Flu werd dit jaar geselecteerd voor de hoofdcompetitie in Cannes waar de film geprezen werd door de internationale pers.

Regie: Kirill Serebrennikov
Cast: Chulpan Khamatova, Semyon Serzin
Releasedatum dvd: 4 mei 2022.

THE REASON I JUMP

In 2007 schreef de destijds 13-jarige Naoki Higashida uit Japan de bestseller The Reason I Jump waarmee hij een inkijkje gaf in zijn belevingswereld als niet-sprekend kind met autisme. Met de gelijknamige documentaire gebruikt de bekroonde filmmaker Jerry Rothwell de kracht van cinema om deze intense zintuiglijke werelden te verbeelden. Het leverde intieme portretten op van vijf opmerkelijke niet-sprekende autistische jongeren uit diverse werelddelen. Met deze glorieuze film spreekt Rothwell boekdelen. The Reason I Jump van de bekroonde regisseur Jerry Rothwell (The School In The Cloud, Heavy Load en Deep Water) won o.a. de Audience Award in de categorie World Cinema Documentary op Sundance 2020, werd genomineerd voor drie BAFTA’s en ontving twee nominaties voor een IDA Documentary Award (best feature, best director).

Regie: Jerry Rothwell
Cast: Jim Fujiwara, David Mitchell, Jordan O’Donegan
Releasedatum dvd: 4 mei 2022.

HATCHING

De 12-jarige turnster Tinja probeert wanhopig haar veeleisende moeder tevreden te stellen. Haar moeder heeft een populaire blog waarop ze obsessief de wereld laat zien hoe perfect haar gezin is. Wanneer Tinja een vreemd ei ontdekt, besluit ze het mee te nemen en warm te houden. Maar dan komt het ei uit en volgt er een schokkende ontdekking… Hatching is een verrassende, psychologische coming of age horrorfilm van de debuterende Finse regisseur Hanna Bergholm.

Regie: Hanna Bergholm
Cast: Siiri Sollalina, Sophia Heikkilä, Jani Volanen
Releasedatum dvd en Blu-ray: 11 mei 2022.

SHUT IN

Terwijl ze met een drugsverslaving worstelt, voedt de jonge moeder Jessica haar twee kinderen alleen op. Hun levens komen op het spel te staan wanneer Jessica's gewelddadige ex haar opsluit in een kamertje. De vrouw moet vechten om te overleven en om haar kroost te beschermen.

Regie: D.J. Caruso
Cast: Rainey Qualley, Jake Horowitz, Luciana VanDette
Releasedatum dvd en Blu-ray: 18 mei 2022.

BREAKING NEWS IN YUBA COUNTY

Sue Buttons betrapt haar echtgenoot op heterdaad in bed met een andere vrouw, waarna hij door een hartaanval komt te overlijden. Ze begraaft zijn lichaam en geeft haar man als vermist op. Haar nieuwe bekendheid gebruikt ze in haar voordeel. De waarheid verhullen blijkt toch moeilijker dan verwacht, wanneer ze haar geheim moet verzwijgen tegen de politie, criminelen en zelfs haar halfzus.

Regie: Tate Taylor
Cast: Allison Janney, Mila Kunis, Regina Hall
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 mei 2022.

CENSOR

1985. Enid is een filmcensor die een verontrustende film uit de archieven onder ogen krijgt. De film heeft iets weg van haar jeugdherinneringen en Enid gaat erop uit om het verband te onderzoeken. Hierdoor wordt ze met het mysterie achter de verdwijning van haar zus geconfronteerd, die recentelijk bij verstek dood is verklaard. Haar zoektocht brengt haar op de dunne scheidslijn tussen fictie en realiteit.

Regie: Prano Bailey-Bond
Cast: Niamh Algar, Michael Smiley, Nicholas Burns
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 mei 2022.