:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinéart >> PERSBERICHT: THE WHALE EN CAIRO CONSPIRACY
PERSBERICHT: THE WHALE EN CAIRO CONSPIRACY
Bron: Cinéart - Datum: 2023-06-26 - Geplaatst door: Werner
CAIRO CONSPIRACY 

In Cairo Conspiracy maken we kennis met Adam, die verstrikt raakt in een machtsstrijd tussen de religieuze en politieke elites van Egypte. De nieuwe film van Tarik Saleh is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld. De eenvoudige vissersjongen Adam wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren.

Cairo Conspiracy werd bekroond voor het beste scenario op het Filmfestival van Cannes. De dvd is vanaf 28 juli beschikbaar.


THE WHALE

The Whale is een aangrijpend drama met Brendan Fraser als vader die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter. Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft online Engelse les. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

The Whale verschijnt 28 juli op DVD.