:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2023
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2023
Bron: Remain In Light - Datum: 2023-07-05 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY AUGUSTUS RELEASES

Naar goede gewoonte even eerst het uitstelnieuws. Rose is een week opgeschoven naar 12 juli en The Son, Tchaikovski's Wife, Beautiful Disaster, What's Love Got To Do With It verschuiven naar 26 juli. De UHD releases van Devotion en Everything Everywhere All At Once zullen verschuiven naar 5 augustus.

In augustus komen we dan vervolgens met een aantal magistrale arthouse releases, eigenlijk stuk voor stuk niet te missen. Starten doen we met het debuut War Pony om vervolgens verder te gaan met de bijzondere documentaire Iraq's Invisible Beauty, het intieme magistraal mooie Love Life, de filmcollectie van Kieslowski, het ontroerende en vaak bekroonde Un Petit Frère, om vervolgens de maand te eindigen met het sublieme Pacifiction.

Naast deze schat aan arthouse, verschijnen er deze maand ook twee grotere kleppers uit de Hollywoodstudio's en dit zijn het wel heel bijzondere Beau Is Afraid met Joaquin Phoenix en het uitstekende drama A Good Person met Morgan Freeman in de hoofdrollen.

WAR PONY

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels. Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranch heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader’s voorraad, Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.

Regie: Gina Gammell, Riley Keough
Cast: Aschley Shelton, Jesse Schmockel, Sprague Hollander
Releasedatum dvd: 8 augustus 2023

IRAQ'S INVISIBLE BEAUTY

Latif al Ani, geboren in 1932 in Baghdad, staat bekend als de 'vader van de Iraakse fotografie'. Hij fotografeert zijn vaderland gedurende 30 jaar, lang voor oorlogen zijn land zullen verscheuren. Zijn foto’s, genomen tijdens de hoogdagen van Irak, tonen een land dat we nog maar zelden gezien hebben. Wanneer Saddam aan de macht komt, moet Al Ani vluchten en stopt hij met fotograferen. In 2015 komt zijn werk terug onder de aandacht nadat hij een prestigieuze prijs wint en een boek uitbrengt. Wanneer hij op 86-jarige leeftijd de Belgisch-Koerdische filmregisseur Sahim Omar Kalifa ontmoet, doorkruisen ze samen zijn verwoeste vaderland, op zoek naar de plekken die hij destijds in beeld bracht. Tijdens deze laatste reis toont hij zijn foto’s aan de Irakezen, die niet kunnen geloven dat het Irak op de foto’s echt heeft bestaan.

Regie: Sahim Omar Kalifa & Jurgen Buedts
Cast: Latif Al Ani, Sahim Omar Kalifa
Releasedatum dvd: 8 augustus 2023

BEAU IS AFRAID

Na de plotselinge dood van zijn moeder moet de zachtaardige maar paranoïde Beau zijn grootste angsten onder ogen komen wanneer hij aan een epische, Kafkaëske tocht begint om de begrafenis bij te kunnen wonen. Naast Oscarwinnaar Joaquin Phoenix (Joker, C’mon C’mon) vertolken ook Amy Ryan, Nathan Lane, Patti LuPone en Parker Posey rollen in deze surreële en gedurfde film van regisseur Ari Aster (Hereditary, Midsommar).

Regie: Ari Aster
Cast: Joaquin Phoenix, Patti LuPone, Amy Ryan, Nathan Lane, Kylie Rogers
Releasedatum dvd en Blu-ray: 15 augustus 2023

LOVE LIFE

Taeko en haar man Jiro leiden een rustig leven met haar jonge zoon Keita, wanneer een tragisch ongeluk de lang verloren gewaande vader van de jongen, Park, terugbrengt in haar leven. Om de pijn en schuldgevoelens te verwerken, stort Taeko zich op het helpen van deze dove en dakloze man.

Regie: Kôji Fukada
Cast: Fumino Kimura, Kento Nagayama, Atom Sunada
Releasedatum dvd: 22 augustus 2023

KIESLOWSKI'S TROIS COULEURS TRILOGIE + DOUBLE VIE DE VERONIQUE BOX SET

De moderne meesterwerken van de Poolse regisseur Krzysztof Kieślowski verschijnen in een nieuwe 4K transfer vanaf het originele gerestaureerde negatief. Deze Blu-ray boxset bevat de 4 films Trois Couleurs Bleu, Blanc, Rouge en La Double Vie De Veronique. Op DVD zijn de 4 films los verkrijgbaar.

Regie: Krzysztof Kieslowski
Cast: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy, Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant
Releasedatum dvd en Blu-ray: 29 augustus 2023


UN PETIT FRÈRE

Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar onder druk zet om te trouwen met een gezamenlijke kennis. Maar de energieke, onafhankelijke Rose kiest liever haar eigen pad. Haar zonen Jean en Ernest zijn het belangrijkst in haar leven. Ze spoort hen aan het beste uit henzelf te halen. Maar toch verdwijnt ze regelmatig uit hun leven. Léonor Serraille’s vervolg op haar film Jeune Femme, die in 2017 in Cannes de Caméra d’Or won voor Beste Debuut, is een intieme en ontroerende familiekroniek die een periode van dertig jaar omspant. Een verhaal dat in drie hoofdstukken verteld wordt vanuit een wisselend perspectief; eerst de blik van moeder Rose, daarna die van zoon Jean en uiteindelijk die van Ernest - de 'petit frère' uit de titel. Zijn herinneringen aan de vele obstakels waarmee hij, zijn broer en hun moeder te maken kregen toen ze in Parijs een nieuw leven probeerden op te bouwen, maken de film tot een hartverscheurend portret.

Regie: Léonor Serraille
Cast: Annbelle Legronne, Stéphane Bak, Ahmed Sylla, Jean-Christophe Folly.
Releasedatum dvd: 29 augustus 2023

PACIFICTION

De film volgt het wedervaren van de Franse bureaucraat De Roller op een Frans-Polynesisch eiland. De man lult zich charmant door elk gesprek. Of hij nu locals paait of een schrijver ophemelt, De Roller profileert zich als een politicus pur sang die elk babbeltje als een krachtmeting of performance opvat. Overdag flirt hij in het plaatselijke hotel met receptionist Shannah, 's nachts frequenteert hij een danscafé met zijn handlangers. De eilandbewoners respecteren hem en zijn leven oogt zorgeloos. Maar de mysterieuze aanwezigheid van een troep mariniers en de halsstarrige houding van een inheemse activist brengen daar verandering in. En houdt er zich voor de kust een onderzeeër verborgen?

Regie: Albert Serra
Cast: Benoît Magimel, Pahao Mahagafanau, Montse Triola, Sergi López
Releasedatum dvd en Blu-ray: 29 augustus 2023

A GOOD PERSON

Na betrokken te zijn bij een fataal ongeluk, valt het leven van Allison (Florence Pugh) uit elkaar. Wanneer haar dieptepunt bereikt lijkt te zijn, is het de onwaarschijnlijke band met haar schoonvader (Morgan Freeman) die haar de waarde van het leven weer doet inzien. ‘A Good Person’ is een verhaal over acceptatie, vergiffenis en de schoonheid van het leven.

Regie: Zach Braff
Cast: Florence Pugh, Morgan Freeman, Molly Shannon, Celest O'Connor
Releasedatum dvd en Blu-ray: 29 augustus 2023


UIT HET ARCHIEF