:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: OPPENHEIMER
PERSBERICHT: OPPENHEIMER
Bron: Universal - Datum: 2023-10-18 - Geplaatst door: Werner
OPPENHEIMER 

Wereldwijde thuispremière voor de kaskraker van 942 miljoen $ van de bekroonde filmmaker Christopher Nolan.
Oppenheimer is vanaf 22 november beschikbaar op 4K UHD, Blu-ray en dvd.
Krijg een exclusief kijkje achter de schermen met meer dan drie uur aan bonusmateriaal van de making of van deze ongelooflijke film

Oppenheimer, de niet te missen film over de man en het moment waarop de wereld voorgoed veranderde, is van de hand van gevierd auteur en regisseur Christopher Nolan. Dit meesterwerk, dat wereldwijd succes blijft oogsten, kan je nog op tijd voor de feestdagen in huis halen op 4K Ultra HD, Blu-ray & dvd op 22 november, van Universal Pictures Home Entertainment.

Maak kennis met het ongeëvenaarde filmproces van Oppenheimer en een brede verzameling aan bonusmateriaal zoals het wereldwijde debuut van The Story of Our Time: The Making of Oppenheimer. In dit meer dan zeventig minutenlange stuk word je ondergedompeld in exclusieve beelden achter de schermen. In diepgaande interviews met Nolan en zijn creatieve team kom je alles te weten over het proces, de acteerprestaties, de effecten, de muziek en het creatieve team die deze buitengewone film vorm gaven. Bijkomend materiaal bevat onder meer de documentaire van NBC News Companion, To End All War: Oppenheimer and the Atomic Bomb en Trinity Anniversary Panel Discussion met een panel gemodereerd door Chuck Todd, een journalist die een Emmy won, met Christopher Nolan, Nobelprijswinnaar dr. Kip Throne, wereldberoemde natuurkundige dr. Carlo Rovelli, directeur van het Los Alamos National Laboratory dr. Thom Mason en Kai Bird. Deze laatste is co-auteur van American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, het boek dat een Pulitzer-prijs won en waarop de film gebaseerd is.

Zie met eigen ogen hoe de cinematografische visie van Nolan tot leven komt op 4K Ultra HD met riante beelden die vier keer scherper zijn dan HD, de kleurenhelderheid van High Dynamic range (HDR) en meerkanaals audio waarin je helemaal wordt ondergedompeld. Bovendien werden de 4K Ultra HD en Blu-raydisks op unieke wijze ontworpen zodat ze een mix van 2.20 en 1.78 breedte/hoogteverhoudingen bevatten die de kijkers de kans geven om ook de verandering in beeldweergave van exclusieve bioscoopvoorstellingen te ervaren. Kortom: het is kwalitatief hoogstaand thuis te kijken.

Synopsis
Oppenheimer, dat door Christopher Nolan geschreven en geregisseerd werd voor het grote scherm, laat de kijkers in het hoofd kruipen van de theoretische natuurkundige J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) wiens baanbrekend werk als directeur van het Los Alamos Laboratory van het Manhattan Project leidde tot de eerste atoombom. De volledige cast van Oppenheimer, een ongeëvenaarde film, bestaat uit sterren, waaronder Emily Blunt, Oscarwinnaar Matt Damon, Oscargenomineerde Robert Downey jr., Oscargenomineerde Florence Pugh, Josh Hartnett, en Oscarwinnaars Casey Affleck, Rami Malek en Kenneth Branagh.

De film werd geproduceerd door Emma Thomas, Charles Roven en Christopher Nolan. De films van Nolan, inclusief Oppenheimer, Tenet, Dunkirk, Interstellar, Inception en The Dark Knight-trilogie brachten wereldwijd meer dan 6 miljard $ in het laatje. Ze wonnen 11 Oscars en sleepten 36 nominaties in de wacht, waaronder twee nominaties in de categorie Beste film.

Het creatieve productieteam van Nolan bestaat uit Director of Photography Hoyte van Hoytema, Production Designer Ruth De Jong, Editor Jennifer Lame, Costume Designer Ellen Mirojnick, Visual Effects Supervisor Andrew Jackson en Special Effects Supervisor Scott Fisher. De filmmuziek werd gecomponeerd door Oscarwinnaar Ludwig Göransson.

Bonus:
De aankoop van Oppenheimer op 4K UHD, Blu-ray en dvd geeft u ook toegang tot meer dan drie uur aan special features.

• The Story Of Our Time: The Making Of Oppenheimer
• Now I Am Become Death: De cast, crew and producers delen samen met Christopher Nolan hun persoonlijke verhaal waardoor ze gedreven meewerkten aan de ambitieuze doelstelling van het project om een brug te slaan tussen de verschillende genres.
• The Luminaries: Oppenheimer's filmsterren van de cast vertellen hoe ze het dramatische verhaal van het script samenbrachten met de echte levens van de historische figuren om deze complexe karakters tot leven te brengen.
• The Manhattan Project: Om Oppenheimers vermogen om verschillende dimensies te zien, in beeld te brengen en om de historische Trinitytest te reproduceren, ontwikkelden de filmmakers unieke technieken die verbazingwekkende effecten opleverden zonder het gebruik van digitale animatie.
• The Devil Of Details: Een blik op de wijze waarop production designer Ruth De Jong en haar team het volledige stadje Los Alamos opnieuw tot leven brachten, met tijdsgetrouwe rekwisieten en een uitgesproken oog voor detail.
• Walking A Mile: De vakmensen van kostumering en make-up gebruikten duizenden kledingstukken en geavanceerde prostethische toepassingen om de kijkers met iconische figuren helemaal onder te dompelen in de wereld van Oppenheimer.
• Can You Hear Music? Ludwig Göransson, die nauw samenwerkte met Christopher Nolan, componeerde zeer persoonlijke, historisch uitgebreide muziek gaande van organisch tot vreemd om het visuele landschap te begeleiden.
• We Can Perform This Miracle: Christopher Nolans naaste medewerkers tonen hoe zijn artistieke visie tot kameraadschap leidt, waardoor dit getalenteerde team baanbrekend cinematografisch werk bleef leveren op het vlak van film maken.
• Trailers
• Innovations In Film: 65mm Black-And-White Film in Oppenheimer: FotoKem opent de deur naar de film labs waar nieuwe technologieën ontwikkeld worden om 65mm in kleur en zwart-wit te gebruiken om de tweevoudige tijdlijn van Oppenheimer te visualiseren terwijl het format verder evolueert.
• Meet The Press Q&A Panel: Oppenheimer: Chuck Todd modereert een gesprek waarbij Christopher Nolan, auteur Kai Bird en natuurkundigen dr. Kip Thorne, dr. Thom Mason en dr. Carlo Rovelli reflecteren over de fascinerende wetenschappen en de vrees voor de dag des oordeels die in Oppenheimer aan bod komt.
• To End All War: Oppenheimer & The Atomic Bomb: Ontdek hoe de onaflatende zoektocht van één man leidde tot de uitvinding van de atoombom, waardoor een oorlog nooit meer hetzelfde zou zijn. Zijn uitvinding veroorzaakte de dood van honderdduizenden mensen en lokte massahysterie uit.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron