:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2024
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2024
Bron: Remain In Light - Datum: 2024-06-18 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY JUNI RELEASES

Even meegeven dat Asphalt City ondertussen staat voor 31-07-2024 zowel op dvd als Blu-ray. Deze maand hebben we de kinderfilm Autumn And The Black Jaguar, zowel op dvd als Blu-ray en zowel Nederlands als Engels gesproken. Vervolgen doen we met het mytisch mooie Perfect Days van Wim Wenders, ook op dvd en Blu-ray. Van de regisseur van Médecin De Campagne krijgen we Un Métier Sérieux met wederom François Cluzet in een glansrol. Om in Frankrijk te blijven, weliswaar met een iets internationaler tintje hebben we Jeanne Du Barry met Johnny Depp als Lodewijk XV. Beiden op dvd. Aflsluiten doen we met het uitstekend ontvangen feel-good avontuur Arthur The King met Mark Wahlberg in de hoofdrol, ditmaal weer op dvd en Blu-ray.

AUTUMN AND THE BLACK JAGUAR

Door op te groeien in het regenwoud van de Amazone kreeg Autumn de zeldzaamste vriendschap - een verloren jaguarwelp die ze Hope noemt. Wanneer een tragische gebeurtenis Autumn dwingt om Hope achter te laten voor het onbekende New York, droomt ze er al jaren van om terug te gaan naar het regenwoud en haar vriendin.

Regie: Gilles De Maistre
Cast: Emily Bett Rickards, Lumi Pollack, Paul Greene, Wayne Baker, Kelly Hope Taylor
Releasedatum dvd en Blu-ray: 24 juli 2024

PERFECT DAYS

Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen.

Regie: Wim Wenders
Cast: Kôji Yakusho, Yumi Asô, Tokio Emoto
Releasedatum dvd en Blu-ray: 24 juli 2024

UN MÉTIER SERIEUX

Het is een nieuw schooljaar op de middelbare school en Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter dat het een zware baan is. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega’s hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat.

Na de wereld van de geneeskunde te hebben verkend, belicht de Franse regissur Thomas Lilti (Médecin De Campagne) nu de wereld van het onderwijs. De uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd, zoals een gebrek aan middelen, het afbrokkelen van gezag en de balans tussen werk en privé - brengt hij overtuigend realistisch maar ook met humor en een zekere luchtigheid naar voren. Het sublieme spel van zijn vaste cast bestaande uit Franse topacteurs waaronder François Cluzet (Intouchables, Médecin De Campagne), Adèle Exarchopoulos (Passages, La Vie D'Adèle) en Vincent Lacoste (Plaire, Aimer Et Courir Vite) geven de film een onweerstaanbare charme.

Regie: Thomas Lilti
Cast: Vincent Lacoste, François Cluzet, Adèle Exarchopoulos, Louise Bourgoin, William Lebghil, Lucie Zhang
Releasedatum dvd: 24 juli 2024

JEANNE DU BARRY

Als vrouw uit de arbeidersklasse snakt de jonge Jeanne Vaubernier naar een hogere status, een haast onmogelijke droom die toch uitkomt door haar charmes; stapje voor stapje lukt het haar de sociale ladder te bestijgen. Wanneer ze koning Lodewijk XV ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof.

Regie: Maïwenn
Cast: Maïwenn, Johnny Depp
Releasedatum dvd: 24 juli 2024

ARTHUR THE KING

Atleet Michael (Mark Wahlberg) gooide ooit hoge ogen in de wereld van het adventure racen. In een laatste poging om de toppen van zijn kunnen te bereiken neemt hij met zijn team deel aan een prestigieuze adventure race in Zuid-Amerika. Tijdens de lange epische tocht door de bergen en jungles van de Dominicaanse Republiek stuit het team op een gewonde zwerfhond, die ze Koning Arthur noemen. Zelfs onder barre omstandigheden weet de hond hen telkens opnieuw te vinden en blijkt Arthur net zo’n levenslustige doorzetter als Micha el zelf. Zullen ze het avontuur overleven en samen de finish bereiken? Arthur The King is gebaseerd op de autobiografie Arthur: The Dog Who Crossed The Jungle To Find A Home van Mikael Lindnord, die uitgroeide tot een besteller.

Regie: Simon Cellan Jones
Cast: Mark Wahlberg, Simu Liu
Releasedatum dvd en Blu-ray: 31 juli 2024