:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2024
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2024
Bron: Remain In Light - Datum: 2024-08-14 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY AUGUSTUS RELEASES

Even meegeven dat Jeanne Du Barry dvd en Arthur The King dvd en Blu-ray zijn verschoven naar 07 augustus en Asphalt City dvd en Blu-ray wederom zijn uitgesteld, deze keer naar 28 augustus. Deze maand hebben we voor de muziekliefhebbers onder ons twee mooie Stones-releases met het legendarische Gimme Shelter en Nick Broomfields (Kurt & Courtney, Biggie & TupacThe Stones & Brian Jones, beiden op dvd. Op arthouse-gebied hebben we het verkwikkende bizarre Amerikaanse The Sweet East van Sean Price Williams op dvd, en voor de horrorliefhebbers staat er Baghead op dvd en Blu-ray op het programma. Eindigen deze maand doen we met het Eerste Wereldoorlog-drama Before Dawn, zowel op dvd als Blu-ray.

GIMME SHELTER

Deze documentaire uit 1970 volgt The Rolling Stones tijdens hun beruchte tournee door de Verenigde Staten in 1969. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk.

Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd terwijl The Rolling Stones zich door het concert heen worstelde met dat wat ze het beste doen, muziek maken. De documentaire toont beelden van de twee concerten, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert. De film ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. VPRO Cinema waardeerde de documentaire destijds met vijf sterren.

Regie: David Maysles, Albert Maysles, Charlotte Zwerin
Cast: Mick Jagger, Keith Richards, Mick Taylor
Releasedatum dvd: 21 augustus 2024





THE STONES & BRIAN JONES

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad.

Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde filmmaker in The Stones & Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis In de periode tussen 1962 en 1969, stelde Brian Jones zich al een paar jaar volkomen losgeslagen en onvoorspelbaar op, iets dat hij zich aan het begin van zijn carrière vast niet had kunnen voorstellen. Met zijn sex appeal en charisma, was hij de onbetwiste bandleider, ook al was hij niet de leadzanger. Alcohol en drugs maakten hier een einde aan en halverwege de jaren ’60 vormden Mick Jagger en Keith Richards de creatieve kern van de band.

De documentaire vertelt het persoonlijke verhaal van Brian Jones, aanvankelijk de sleutel tot het succes van een van de grootste rock ’n roll bands ter wereld. Het vele archiefmateriaal, waarbij Nick Broomfield zichzelf heeft laten adviseren door ex-Stones bassist Bill Wyman, laat de vrijheid en uitbundigheid van de jaren ’60 zien. Broomfield werpt ook een licht op de relaties en rivaliteiten binnen The Rolling Stones in die beginjaren.

Regie: Nick Broomfield
Cast: Keith Richards, Brian Jones , Mick Jagger
Releasedatum dvd: 21 augustus 2024





THE SWEET EAST

Middelbare scholiere Lillian, gespeeld door Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), is een engelachtige maar passieve scholiere die zich verveelt tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Wanneer ze afgezonderd raakt van haar groep, gaat ze zelf op verkenning en begint een roadtrip langs de steden en bossen van de oostkust van de Verenigde Staten. Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als een “Alice in Wonderland” in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi’s, Qanon-supporters en hipster filmmakers. Maar onbevangen en onbevreesd als ze is, weet Lilian zich steeds weer uit benauwde situaties te redden.

The Sweet East, het regiedebuut van Sean Price Williams die bekend is als cinematograaf (Good Time, Marjorie Prime), is een absurde en humoristische roadmovie met betoverende personages, een eclectische soundtrack en bizarre plotwendingen. De filmmaker schept een wereld vol cinefiele verwijzingen en scherpe satire en belicht zo de absurditeiten van het hedendaagse Amerika. De cast bestaat naast Talia Ryder – die ook het openingsnummer inzong – uit een groot aantal getalenteerde acteurs waaronder Ayo Edebiri (The Bear (TV), Bottoms), Jacob Elordi (Priscilla, Saltburn), Earl Cave (The Unlikely Pilgrimage Of Harold Fry), en Simon Rex (Red Rocket). De film had in 2023 zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes en sleepte daarna op verschillende internationale festivals al heel wat prijzen in de wacht.

Regie: Sean Price Williams
Cast: Jack Irv, Talia Ryder, Ella Rubin
Releasedatum dvd: 28 augustus 2024





BAGHEAD

Als de vervreemde vader van Iris op gruwelijke wijze overlijdt, erft zij zijn verwaarloosde bar in Berlijn. Maar deze erfenis komt tegen een prijs: een 400 jaar oud monsterlijk wezen genaamd “Baghead” leeft in de kelder, en kan en op verzoek in een dode uit ieders verleden veranderen en hen zo nog een moment samen gunnen. Er is wel een tijdslimiet: na 2 minuten wordt het wezen te sterk en ontketent het onbeheersbare krachten, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Samen met haar vriendin Katie moet Iris zien af te komen van haar lot als bewaker van dit gruwelijke wezen, voordat het te laat is en Baghead hen dreigt te vernietigen.

Van de makers van horrorfilms It en Barbarian komt nu Baghead: een bloedstollende supernatural horrorfilm, gebaseerd op de gelijknamige, award-winnende kortfilm uit 2017. Met Freya Allan (The Witcher), Peter Mullan (My Name Is Joe), Jeremy Irvine (War Horse) en Ruby Barker (Bridgerton) in de hoofdrollen.

Regie: Alberto Corredor
Cast: Jeremy Irvine, Freya Allan, Saffron Burrows, Peter Mullan
Releasedatum dvd en Blu-ray: 28 augustus 2024





BEFORE DAWN

Jim Collins, een jonge man uit de outback, verlaat ten tijde van de Eerste Wereldoorlog zijn door de familie gerunde schapenstation om zich bij de soldaten aan het westelijk front te voegen in de hoop een verschil te maken. Al snel eist de realiteit van de modderige en meedogenloze oorlog zijn tol bij de door schuld geplaagde Jim. Terwijl de mannen in het bataljon wegkwijnen en hoop een verre herinnering wordt, komt er een laatste kans op verlossing in een van de grootste gevechten van Australië. Jim moet de dood riskeren of voor altijd de last dragen van het achterlaten van nog een man.

Regie: Jordon Prince-Wright
Cast: Levi Miller, Ed Oxenbould, Travis Jeffery
Releasedatum dvd en Blu-ray: 28 augustus 2024






UIT HET ARCHIEF