:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2024
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2024
Bron: Remain In Light - Datum: 2024-09-12 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY SEPTEMBER RELEASES

Even meegeven dat Baghead dvd & BR en The Sweet East dvd verschoven zijn naar 11 september en Asphalt City dvd & BR naar 19 september en Before Dawn dvd & BR naar 2 oktober. Deze maand hebben we de eerder al aangekondigde topper The Boy And The Heron op dvd en BR en wederom twee prachtige arthouse releases Only The River Flows en Rosalie op dvd.

THE BOY AND THE HERON

Mahito, een jongen die de dood van zijn moeder probeert te verwerken, stapt in een wereld die bewoond wordt door zowel de levenden als de doden. In deze wereld vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante. Het semi-autobiografische fantasierijke epos The Boy And The Heron is Hayao Miyazaki’s eerste film sinds het Oscargenomineerde The Wind Rises en is opnieuw een autobiografisch geïnspireerd eerbetoon aan vriendschap.

Regie: Hayao Miyazaki
Cast: Soma Santoki, Masaki Suda, Kô Shibasaki
Releasedatum dvd en Blu-ray: 4 september 2024





ONLY THE RIVER FLOWS

In het landelijke China van de jaren '90 wordt het lichaam van een vrouw bij de rivier gevonden. Hoofdinspecteur Ma Zhe krijgt de taak om de ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak te onderzoeken en onder zijn leiding vindt er al snel een arrestatie plaats. Zijn superieuren feliciteren hem, maar verschillende aanwijzingen en meerdere moorden dwingen Ma Zhe om dieper te graven en ondanks het bevel van zijn meerderen blijft hij de zaak verder onderzoeken. Steeds meer raakt hij verwikkeld in iets wat zijn gevoel van realiteit uitdaagt en neemt zijn obsessie toe. Ma Zhe volgt een hoofdverdachte die in verband wordt gebracht met het slachtoffer maar steeds aan hem ontsnapt. Andere aanwijzingen leggen onbedoeld de verborgen levens van de gemeenschap bloot – of het nu gaat om een illegale affaire tussen twee poëzieliefhebbers, of een travestiet die zijn identiteit probeert te verbergen voor het publiek.

Only The River Flows is de derde speelfilm van Wei Shujun en was in China al een groot succes. Minder dan een maand na de bioscooprelease behoorde de film al tot een van China’s best verdienende arthouse films. Door de combinatie van de korrelige 16mm textuur en veel regen en mist past de film helemaal in het neo-noir genre. De film is gebaseerd op de korte roman Mistakes By The River van de beroemde Chinese schrijver Yu Hua. Het moordonderzoek verandert in een onderzoek naar de geest, waarbij het publiek wordt achtergelaten om te ontdekken wat echt is en wat niet in een absurde wereld.

Regie: Wei Shujun
Cast: Zhu Yilong, Chloe Maayan, Hou Tianlai, Tong Linkai
Releasedatum dvd: 25 september 2024





ROSALIE

In een kleine Franse gemeenschap in 1870 staat Rosalie op het punt te trouwen met Abel, een café-eigenaar die diep in de schulden zit. Rosalie is een jonge vrouw met een geheim dat haar leven overschaduwt; ze is geboren met een extreme vorm van lichaamsbeharing. Haar vader heeft om haar huwelijkskansen te vergroten een aanzienlijke bruidsschat gespaard. Abel, eigenaar van een café bij een fabriek, trouwt met Rosalie zonder kennis van haar geheim, aangetrokken door de belofte van financiële verlichting van zijn schulden. In hun huwelijksnacht schrikt hij van haar uiterlijk en wijst haar af. Rosalie wil niets liever dan getrouwd blijven want het is haar diepste wens een kind te krijgen. Om Abel te helpen met zijn schulden, besluit ze haar baard te laten groeien in de hoop dat dit nieuwsgierige klanten naar zijn bar zal trekken. De dorpelingen gaan al snel van Rosalie houden – vooral de meisjes in een lokaal weeshuis, die haar bewonderen. Maar Abel blijft worstelen met zijn gevoelens en de angst voor veroordeling door anderen. Na een ongeluk in de fabriek keert de stemming in het dorp zich tegen hen. Rosalie, standvastig en veerkrachtig, laat zich niet ontmoedigen door de negatieve opmerkingen maar haar relatie met Abel staat op het spel.

De Franse regisseur Stéphanie Di Giusto (La Danseuse) presenteert met Rosalie wederom een film over een uitzonderlijke vrouw. Inspiratie voor deze feministische en delicate film haalde Di Giusto uit Clémentine Delait, een Franse bebaarde dame en caféhoudster die aan het begin van de twintigste eeuw beroemd was. Met hoofdrollen voor Nadia Tereszkiewicz en Benoît Magimel.

Regie: Stéphanie di Giusto
Cast: Nadia Tereszkiewicz, Benoît Magimel
Releasedatum dvd: 25 september 2024