:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2024
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2024
Bron: Remain In Light - Datum: 2024-10-03 - Geplaatst door: Werner
RELEASES OKTOBER 2024

In oktober zal de eerder aangekondigde release van Before Dawn verschijnen. Daarnaast is het een volle maand met een aantal heel bijzondere titels zoals The Beast (La Bete), Wanted Man, Marsh King's Daughter, Love Lies Bleeding, Augure, Here, De Middagvrouw en Beautiful Wedding.

THE BEAST (LA BETE)

In een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie de dienst uitmaakt, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Ze worden beschouwd als een gevaar bij het nemen van eerlijke en rechtvaardige beslissingen. Om haar gevoelens uit te wissen, besluit Gabrielle daarom haar DNA te zuiveren met behulp van een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens. Daar ontmoet ze steeds opnieuw een man genaamd Louis met wie ze een krachtige verbinding voelt die ze niet kan plaatsen. Tegelijkertijd besluipt haar een angstig gevoel, alsof er een ramp op komst is.

The Beast is een romantische sci-fi thriller over de invloed van AI op de uniekheid van de mens. Verteld over drie tijdsperioden onderzoekt regisseur Bertrand Bonello op Lynchiaanse wijze de kracht van emoties en een mogelijk verdwijnen van de menselijkheid in de samenleving. De hedendaagse film, die losjes gebaseerd is op het verhaal The Beast in the Jungle van Henry James, ging in première op het Filmfestival van Venetië en werd daar geroemd om de overweldigende filmische ervaring en de sterke chemie tussen hoofdrolspelers Léa Seydoux en George MacKay.

Regie: Bertrand Bonello
Cast: Léa Seydoux, George Mackay, Guslagie Malanda
Releasedatum Blu-ray: 16 oktober 2024





WANTED MAN

Meerdere DEA-agenten komen om het leven tijdens een schietpartij met een kartel. De ouder wordendende politierechercheur Travis Johansen, wiens gewelddadige methoden serieuze pr-problemen hebben voortgebracht, kan zijn baan redden door naar Mexico te gaan. Daar moet hij een vrouwelijke ooggetuige ophalen en escorteren naar veiligheid. Travis ontdekt niet alleen dat zijn oude opvattingen op de proef worden gesteld, maar ook dat mensen aan beide kanten van de grens nu jacht maken op hem en zijn ooggetuige.

Regie: Dolph Lundgren
Cast: Dolph Lundgren, Christina Villa, Kelsey Grammer
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 oktober 2024





THE MARSH KING'S DAUGHTER

Helena groeit op met haar vader en moeder in de moerassen van Michigan, ver afgezonderd van de rest van de wereld. Haar excentreike vader, die Helena's moeder ontvoerde en bekend staat als 'The Marsh King', leert Helena jagen en overleven in de wildernis, totdat haar moeder een vindt om met haar te vluchten en haar vader wordt opgepakt. Twintig jaar later heeft Hlena een gezin opgebouwd. Maar wanneer haar vader uit de gevangenis ontsnapt, komt haar verleden aan het licht.

Regie: Neil Burger
Cast: Daisy Ridley, Ben Mendelsohn, Brooklynn Prince
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 oktober 2024





LOVE LIES BLEEDING

In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader (Ed Harris), zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt. Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou’s zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Al snel loopt alles op gewelddadige wijze uit de hand en moet Lou niet alleen het duistere verleden van haar vader onder ogen komen, maar ook dat van zichzelf.

Deze “Thelma & Louise’ on steroids”, geregisseerd door Rose Glass (Saint Maud), is een excentrieke, romantische thriller over verlangen, obsessie en de Amerikaanse droom. De hoofdrollen worden vertolkt door Kristen Stewart (‘pencer), Katy O’Brian (The Mandalorian), Ed Harris (The Lost Daughter), Jena Malone (The Hunger Games: Catching Fire) en Dave Franco (Now You See Me).

Regie: Rose Glass
Cast: Kristen Stewart, Katy M. O'Brian, Dave Franco
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 oktober 2024





HERE

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië voor de zomervakantie. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij ShuXiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar studie wijdt aan mossen. Haar oog voor het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan en laat zijn blik nog meer richten op de schatten die ons voortdurend omringen - of ze nu worden gedeeld met de mensen rondom ons of gewoon onder onze voeten groeien.

Here is een poëtische stadssymfonie die een ode brengt aan het onzichtbare en de schoonheid van het kleine. Geduldig en contemplatief ontvouwt regisseur Bas Devos de connectie tussen stad en natuur en, op de achtergrond van een ontluikende liefdesgeschiedenis, de connectie tussen mensen zelf. Zijn zintuigprikkelende film werd prachtig in beeld gebracht door cinematograaf Grimm Vandekerckhove, wiens werk dit jaar op het Filmfestival van Rotterdam beloond werd met de Robby Müller Award.

Regie: Bas Devos
Cast: Stefan Gota, Liyo Gong
Releasedatum dvd: 30 oktober 2024





DE MIDDAGVROUW

De Joodse zussen Helene en Martha begeven zich in de jaren ’20 van de vorige eeuw in het bruisende leven van Berlijn. Terwijl Martha zich verliest in het wilde uitgaansleven, wil Helene geneeskunde studeren en arts worden. Ze werkt als apothekersassistent als ze Karl ontmoet, de liefde van haar leven. Terwijl ze dromen over een toekomst samen, rukt het naziregime op en komt Karl plotseling om het leven. Gebroken van verdriet herpakt Helene zich en ontmoet Wilhelm, die smoorverliefd op haar is. Wilhelm helpt haar wanneer hij achter haar afkomst komt, maar langzaam verandert zijn houding en blijken hun opvattingen sterk te verschillen. Ze krijgen samen een zoon, die Helene grotendeels alleen opvoedt. Het moederschap valt haar zwaar en ook het verloochen van haar afkomst kost haar steeds meer moeite. Wanneer de oorlog ten einde is, neemt ze een rigoureus besluit.

Met haar verfilming van Julia Francks besteller brengt de Oostenrijkse filmmaker Barbara Albert (co-producent o.a. van Toni Erdmann en Quo Vadis, Aida?) een uiterst emotionele film, over een jonge Duitse vrouw in oorlogstijd die voor onmogelijke dilemma’s komt te staan. Mala Emde (Und Morgen Die Ganze Welt) vertolkt dit intrigerende personage en wordt bijgestaan door Thomas Prenn (Große Freiheit) en Max von der Groeben (Hinterland) als haar geliefden.

Regie: Barbara Albert
Cast: Mala Emde, Max von der Groeben
Releasedatum dvd: 30 oktober 2024





BEAUTIFUL WEDDING

Abbey en Travis beleven een wilde nacht in Las Vegas. De volgende ochtend komen ze voor een verrassing van formaat te staan. Ze gaan naar Mexico voor een huwelijksreis met familie en vrienden.

Regie: Barbara Albert
Cast: Mala Emde, Max von der Groeben
Releasedatum dvd en Blu-ray: 30 oktober 2024