:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> RELEASEBERICHT: APRIL RELEASES
RELEASEBERICHT: APRIL RELEASES
Bron: Homescreen - Datum: 2001-02-28 - Geplaatst door: Serge
UNE AFFAIRE DE GOUT - (Een kwestie van smaak)
Een rijke industrieel die in een chic restaurant zit te dineren, vraagt aan de jonge ober waar zijn voorafje uit bestaat. Nee, hij hoeft het niet in de keuken na te vragen. Hij kan zlf toch wel even proeven? De ober, Nicolas, omschrijft het gerecht z goed, dat de zakenman hem vraagt om voor een vorstelijk salaris bij hem in dienst te treden als... zijn voorproever. De functie-eisen van deze onalledaagse betrekking gaan de vriendin van Nicolas allemaal veel te ver. Een dramatische ontknoping kan niet uitblijven. Bernard Rapp is naast filmmaker ook presentator voor de Franse tv. Hij had een paar jaar geleden als gast in zijn uitzending Philippe Balland, de schrijver van het boek 'Affaires de Gout'. Tijdens dat gesprek werd bij Rapp de wens geboren het te verfilmen. Beide hoofdrollen zijn ijzersterk gecast: Jeanne-Pierre Lorit als Nicolas en vooral Bernard Giraudeau als de rijke industrieel.

Releasedatum huurvideo en DVD: 3 april 2001.
Extra op DVD: bioscooptrailer, biografieen, interview met regisseur (tekst).

TSATSIKI
Winnaar Glazen Beer (Beste Jeugdfilm) Festival Berlijn 2000 & Cinekid Publieksprijs.
Het Zweedse jongetje Tobias wordt door iedereen Tsatsiki genoemd. Want hij heeft een Griekse vader; tijdens een vakantie raakte zijn moeder zwanger van een Griekse visser. De grote wens van de jongen is om zijn vader te leren kennen en samen naar inktvissen te duiken. De film 'Tsatsiki' is gebaseerd op een enorm populaire jeugdboekenreeks. Vooral door het leuke hoofdrolspelertje (uit vele duizenden kandidaten gekozen) is dit een heerlijke, zonnige familieflim geworden.

Releasedatum huurvideo, koopvideo en DVD: 17 april 2001.
Extra op DVD: 3 bioscooptrailers, interview met regisseuse (tekst).

SEBASTIAN
In de Homescreen Gay & Lesbian Reeks zal de komende maanden een groot aantal nieuwe titels uitkomen. Als eerste kondigen wij de Zweeds/Noorse productie 'Sebastian, when everybody knows' aan. In deze film 'Sebastian' ontdekt de 16-jarige hoofdpersoon dat hij eigenlijk meer valt op een jongen uit zijn klas dan op zijn vriendin. Dan doet zich de mogelijkheid voor samen een weekend door te brengen... Een zeer sympathieke, zonnige film.

Releasedatum huurvideo, koopvideo en DVD: 17 april 2001.

HIMALAYA op DVD
De releasedatum van de DVD van de succesvolle film HIMALAYA is 20 maart a.s. De DVD-9 bevat vele extra's: 5.1 Dolby Digital geluid, de bioscooptrailer, de documentaire 'The making of Himalaya' (25 minuten), een kleine documentaire over het Dolpo-gebied waar de film is opgenomen, een muziekclip, screensavers en bureaubladen voor PC en MAC.

ROMANCE op DVD.
Onlangs verschenen bij Homescreen de veelbesproken en baanbrekende film ROMANCE, van Catherine Breillat. Zelden heeft een film de laatste jaren zoveel discussie losgemaakt als 'Romance'. Het verhaal van een vrouw die bij haar partner onvoldoende seksuele bevrediging vindt en op zoek gaat naar andere minnaars werd door filmmaakster Catherine Breillat ongekend vrijmoedig in beeld gebracht met enkele zeer expliciete scenes. De DVD krijgt als extra, naast de bioscooptrailer, ook een gefilmd interview met regisseuse Catherine Breillat.

UIT HET ARCHIEF