:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: LUC BESSON
PERSBERICHT: LUC BESSON
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2003-05-28 - Geplaatst door: Werner
Vier nieuwe DVD’s van Franse topregisseur Luc Besson

Luc Besson is een van de toonaangevende Europese regisseurs van dit moment. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de blockbuster Leon en The Fifth Element met Bruce Willis, maar ook The Messenger waarin hij zijn eigen vrouw en topmodel Milla Jovovich regisseerde. Besson is daarmee een van de weinige Franse regisseurs wiens films ook de Nederlandse bioscopen halen. En terecht, want het zijn stuk voor stuk spectaculaire kijkervaringen.

Columbia Tristar Home Entertainment brengt nu enkele van Bessons’ eerdere films uit op DVD, namelijk Nikita, Atlantis, Subway en Le Dernier Combat. Van deze titels zal vooral Nikita bij de meeste mensen bekend in de oren klinken. Van dit wervelende Franstalige origineel over een junk die verandert in een levensgevaarlijke huurmoordenares is later namelijk nog een Engelse remake gemaakt met Brigdet Fonda in de hoofdrol. En dan is er natuurlijk de overbekende televisieserie Nikita die op deze film gebaseerd is. Maar wie La Femme Nikita op deze nieuwe DVD-release (her)kijkt moet bekennen dat dit Franse origineel nog steeds veruit de beste is.

Een andere DVD-release van Luc Besson is Atlantis: een film die een ongeëvenaard mooi beeld geeft van hoe het is om je onderwater voort te bewegen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de visuele schoonheid van het duiken, is deze DVD onmisbaar.

Ook Subway is zo’n prachtig gestileerde film, die weigert zichzelf serieus te nemen en van begin tot eind amuseert.

Le Dernier Combat is bijzonder om meerdere redenen. Zo wordt er door niemand in de film gesproken, waardoor je als kijker zelf invulling geeft aan hoe personages voelen en denken. Jean Reno, die later bekend zou worden met Leon en Ronin, en die dit jaar zijn acteerdebuut maakt in een PlayStation®2 spel, speelt in Le Dernier Combat een bijzondere hoofdpersoon.

Wie kortom eens wil genieten van een totaal andere filmervaring buiten de mainstream, heeft met deze vier films een uitstekende ingang. Luc Besson laat met al deze verschillende genres nog eens zien, dat hij een zeer veelzijdig regisseur is.