:: PRIJSVRAAG ::
DVDInfo.be >> Prijsvraag >> SUSKE EN WISKE EN DE TEXASRAKKERS
PRIJSVRAAG: SUSKE EN WISKE EN DE TEXASRAKKERS
Dankzij Bridge konden we vijf dvd's van Suske En Wiske En De Texasrakkers wegschenken!


VRAAG 1: Hoe heet de ex-Suske en Wisketekenaar die bij Studio Vandersteen buitengeflikkerd werd omdat de erven Vandersteen niet konden lachen met onder meer een Suske en Wiske-verhaal over de jodenvervolging of met de navel van Wiske?
--> Marc Verhaegen

VRAAG 2: Suske en Wiskeverfilmingen zijn altijd een dubbeltje op hun kant geweest. Hoe heette de felbecontesteerde film waarin Tante Sidonia werd vertolkt door een vent?
--> Dat was uiteraard De Duistere Diamant.

VRAAG 3: Hoeveel heeft deze film gekost?
--> 9 miljoen euro

VRAAG 4: 4/ Welk album van Suske en Wiske moet er na De Texasrakkers volgens jou met dezelfde 3D-animatietechniek verfilmd worden, en waarom?
--> Hiermee wilden we diegenen die klakkeloos van een prijsvraagsite afschrijven en niet eens de moeite doen om het vraagje "waarom" te beantwoorden, weren. Ook diegenen die het elke keer weer nodig vinden om hun naam tientallen keren in de hoge hoed te gooien willen we alvast melden dat ze volgende keer beter de moeite niet doen, want AL hun inzendingen worden eruit gefilterd.

We gingen dus naar de origineelste motivaties kijken, en we kwamen tot de volgende besluiten: Anna Rozenski dacht aan De Nerveuze Nerviërs, "omdat het een verhaal is over de oude belgen en doet denken aan Asterix". Tommy Plaquet vindt meerdere albums geschikt, maar "als het er écht maar één mag zijn: De Apekermis: voor mij persoonlijk één van de donkerste, uiterst spannende en kille verhaallijnen uit het rijtje Willy Vandersteen." Deze uitleg vinden we een dvd waard. Voor Gino Bonte is er geen twijfel: "Het Eiland Amoras - het is één van de klassieke verhalen. In dit album wordt Suske geïntroduceerd, we keren terug naar het verleden en ontmoeten er kleurrijke figuren als Sus Antigoon, Jef Blaaskop. Een aantal van de uitvindingen van professor Barabas worden ook gebruikt in dit verhaal, o.a. de teletijdmachine en de gyronef..." Gino voegt er nog aan toe dat dit wat hem betreft ideale tweede film zijn om te verfilmen maar dat ze met zijn mening geen rekening houden. Een dvd kan misschien fungeren als pleister op de wonde, Gino? Jan Decouttere kiest dan weer voor De Raap Van Rubens, want "in de film kan deze magnifieke periode uit de Belgische geschiedenis toegelicht worden, en alle ingredienten voor een klassiek Suske en Wiske verhaal zijn aanwezig!. Zo is dat. Tenslotte vindt Marc De Landtsheer dat De Schat Van Beersel niet kan uit het lijstje blijven omwille van "de ware prachtlocatie in de Zennevallei".

Dus de volgende vijf gelukkigen winnen een DVD van De Texasrakkers:
- Anna Rozenski uit Hoegaarden
- Tommy Plaquet uit Stekene
- Gino Bonte uit Westrozebeke
- Jan Decouttere uit Wielsbeke
- Marc De Landtsheer uit Sint-Pieters-Leeuw


Proficiat aan de winnaars, niet getreurd aan de verliezers; spoedig volgt er allicht weer een wedstrijd waarmee je mooie prijzen zal kunnen winnen.


UIT HET ARCHIEF

Andere recente prijsvragen