:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 09
STARGATE SG-1 VOLUME 09
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-07-17
SERIE
Vier nieuwe afleveringen over de avonturen van het u inmiddels welbekende SG-1 team. We krijgen een nieuwe buitenwereldse “beschaving” te zien… na Grieken, Romeinen, Chinezen en Egyptenaren blijken er nu dus planeten te zijn waar men zich in de middeleeuwen bevindt. Ook het parallelle universum duikt nogmaals op en in plaats van zelf een Goa’Uld op te jagen wordt SG-1 zelf gevangen genomen door een premiejager. Drie uur sciencefiction op zijn best dus!

Hieronder alvast een overzicht met korte inhoud van de 4 afleveringen op dit 9e volume:

Learning Curve (S3, Afl. 5)
Het Stargate-team komt tot de ontdekking dat het buitenaardse Orbanervolk zijn kinderen misbruikt als gevoelloze data-bestanden. Om de elfjarige Merrin te redden, moet Jack O'Neill grote persoonlijke risico's nemen.

Point Of View (S3, Afl. 6)
In een parallel-universum wordt de aarde door de Goa'uld overvallen. Plotseling duiken in de Stargate-basis de 'dubbelgangers' van Samantha Carter en majoor Kawalsky op, met het dringende verzoek om hulp om zo de indringers te verjagen.

Dead Man's Switch (S3, Afl. 7)
Op planeet PJ6-877 valt het SG-l team in handen van de buitenaardse Aris Bok. De angstwekkende alien ontpopt zich als een genadeloze premiejager in dienst van de Goa'uld.

Demons (S3, Afl. 8)
SG-l stoot op een primitieve, middeleeuwse beschaving die voortdurend in angst leeft voor een machtige demon. Ternauwernood kan het Stargate commando een wreed mensenoffer voorkomen. De demon dreigt echter met een genadeloze vergelding.

BEELD EN GELUID
Ook op deze DVD is er een Dolby Digital 5.1 audiotrack aanwezig. Net zoals bij het voorgaande volume klinkt deze helder en warm alsook voldoende dynamisch. Beeldkwaliteit is helder en vrij van enige vorm van fouten. Enig minpunt is de hoeveelheid filmgrain die bijna constant aanwezig is.

EXTRA’S
Als extra’s werden op deze DVD 2 korte interviews bijgevoegd. Eentje met Amanda Tapping (Major Carter) en eentje over de productie van de serie. Amanda Tapping heeft het vooral over haar personage Major Carter en in de featurette over de productie wordt kort ingegaan op het totstandkomen van de serie. Op zich niet mis maar had gerust uitgebreider gemogen.

CONCLUSIE
Een goede beeld en geluidskwaliteit evenals vier nieuwe en uiterst leuke afleveringen maken van deze DVD een echte must voor de fans!cover
Studio: MGM

Regie: diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
8,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
12

Speelduur:
180 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626007395


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• Interview met Amanda Tapping,
• Interview met de producers

Andere recente releases van deze maatschappij