:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AGENT CODY BANKS 2: DESTINATION LONDON
AGENT CODY BANKS 2: DESTINATION LONDON
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2004-12-01
FILM
Agent Cody Banks was een leuke film voor jong en oud en gezien het succes een sequel onvermijdelijk. De eerste film was een behoorlijke meevaller als kinderfilm, en hoofdrolspeler Frankie Muniz bleek het nodige komische talent en voldoende presence aan de dag te kunnen leggen. Daarnaast speelde ook Hilary Duff mee voor de tieners en de sexy Angie Harmon voor de vaders. Helaas loopt het maar al te vaak slecht af met sequels en bij Agent Cody Banks 2 moeten we het tot onze spijt nogmaals vaststellen. Voor de zoveelste keer kiest een filmsstudio voor winstbejag en gooit men op korte tijd een vrij slordige sequel bij mekaar.

De film bngint in het trainingskamp voor jonge spionnetjes waar Cody Banks erin wordt geluisd om zijn leider te helpen ontsnappen. Op dat moment weet hij nog niet dat die leider het slechte pad is opgegaan en op het punt staat de wereld te vernietigen door de hersenen van de wereldleiders over te nemen. Cody krijgt de opdracht naar Londen te trekken om de bandiet onschadelijk te maken. Daarvoor moet hij zich vermommen als een klarinetist, maar helaas kan hij geen noot klarinet spelen. Samen met z’n nieuwe begeleider en een Britse geheimagente (Hannah Spearitt, bekend van tienergroep S Club 7), gaat hij op avontuur om de wereld te redden. U ziet het: allemaal vrij voorspelbaar en saai.

In tegenstelling tot de eerste prent, levert hoofdrolspeler Frankie Muniz vrij ongeïnspireerd en gemiddeld acteerwerk af. Daarbij komen nog vrij irritante personages zoals bijvoorbeeld zijn begeleider Derek (Anthony Anderson). De film is min of meer een kopie van de eerste en bevat geen greintje originaliteit. Gelukkig zien we geen aankondiging voor nog een vervolg, dus hopelijk heeft de studio de juiste conclusies getrokken.

BEELD EN GELUID
Ondanks het gebrek aan inhoud, krijgen we een mooi technisch pakket. Het beeld is opmerkelijk helder en er valt geen vuiltje te bespeuren. Ook de kleuren zijn fris en levendig, vooral tijdens de snellere actiescènes. Ook de donkere scènes zijn nog duidelijk zichtbaar.

Het geluid is minder indrukwekkend, maar stelt ook niet teleur. De meeste activiteit speelt zich af op de voorste speakers met heldere en duidelijk verstaanbare dialogen. De surroundspeakers komen op het gepaste moment tot leven met een redelijke hoeveelheid effecten en omgevingsgeluiden. Aangezien we te maken hebben met een kinderfilm, is er behoorlijk wat popmuziek, maar ook hier en daar wat klassiek omdat Cody zich in een klassiek milieu begeeft. De popmuziek wordt voorzien van voldoende bass en de klassieke muziek van het nodige detail.

EXTRA’S
Het niveau van de extra’s sluit helaas aan bij het niveau van de film. We hebben de keuze uit een making of, verwijderde scènes, uitgebreide scènes, outtakes, een fotogalerij en een trailer. Geen van alle dragen ze bij tot de kijkervaring en het is al bij al een vrij ondermaats pakket.

CONCLUSIE
Tot onze spijt moeten we vaststellen dat de sequel op Agent Cody Banks tijd- en geldverspilling is. De eerste film was al geen meesterwerk, maar had toch nog z’n leuke momenten en was vrij genietbaar voor kinderen en ouders. De technische kant van de disk is prima in orde, maar inhoudelijk valt er weinig of niets te beleven.


cover
Studio: MGM

Regie: Kevin Allen
Met: Frankie Muniz, Anthony Anderson, Hannah Spearitt, Cynthia Stevenson, Daniel Roebuck

Film:
3/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Jeugdfilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
6

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717438133492


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Turks, Engels CC
Extra's:
• Agent Cody Banks: Back in action
• Deleted scenes
• Extended scenes
• Outtakes
• Behind the scenes
• Photo gallery
• Theatrical trailer

Andere recente releases van deze maatschappij