:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MASTERS OF HORROR - VOLUME 2
MASTERS OF HORROR - VOLUME 2
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2006-06-23
FILM
Masters Of Horror is een serie TV-films die in het leven geroepen werd door regisseur Mick Garris. Hij verwierf bekendheid bij menig griezelfan met zijn bewerkingen van onder meer de Stephen King-verhalen Sleepwalkers, The Shining en The Stand. Hij sprak enkele van zijn bekende collega's aan en samen besloten ze een tiendelige reeks TV-films te maken, met telkens een andere beroemde/beruchte horrorregisseur aan het roer.

De tweede DVD uit de reeks omvat twee verhalen, die we even kort voor jou zullen schetsen.

DEER WOMAN
Deze film is afkomstig van de hand van niemand minder dan regisseur John Landis. Hij verdiende zijn sporen onder meer met The Blues Brothers, An American Werewolf In London en Thriller de beroemde videoclip van Michael Jackson. In Deer Woman wordt een klein stadje (denk aan Twin Peaks) opgeschrikt door een serie bizarre en gruwelijke moorden. De cynische detective Dwight Faraday is zo vaak gedegradeerd dat hij zich alleen nog bezig mag houden met vermiste huisdieren. Wanneer hij het eerste danig verminkte slachtoffer ontdekt blijkt er een dier veranwtoordelijk te zijn geweest voor de ravage. Faraday krijgt de zaak toegewezen. Zijn onderzoek brengt hem op het spoor van een oud mythologisch monster.

Het politiegedeelte van deze film werd zonder schaampte gekopieerd van een door-de-weekse X-Files-episode. Landis herleidt de sfeer in Deer Woman tot die van een slappe onderbroeken-komedie. Hierdoor is de film nergens spannend of verrassend. Bovendien wordt het ook nergens echt grappig. Na een tijdje (ook al duurt de film slechts een klein uurtje) steekt de verveling bij de kijker resoluut de kop op. Het 'vrouwelijke' hoofspersonage uit de film poseert in plaats van te acteren en vormt op haar visuele verschijning na geen enkele reden om deze prent überhaubt te bekijken. This is bad...

DREAMS IN THE WITCH-HOUSE
Stuart Gordon kennen we natuurlijk als regisseur van leuke horrorflicks als Re-Animator, From Beyond, Dagon en sci-fi crossovers als Robot Joxx en Fortress (met Christopher Lambert in de hoofdrol. Gordon staat ook algemeen bekend als een fervent liefhebber van het werk van schrijver H.P. Lovecraft. Ook voor Dreams In The Witch-House grijpt de man terug naar een kortverhaalvan zijn favoriete schijver.

Walter is een student die het bestaan van andere dimensies onderzoekt. Hij huurt een zolderkamer in een afbraakpand. Zodra hij daar intrekt krijgt hij last van ijzingwekkende nachtmerries. Geplaagd door een afzichtelijke heks verliest hij de greep op de realiteit en begint hij te geloven dat er zich een ingang naar een parallel universum in zijn kamer bevindt. Zijn huisbaas en buurvrouw verklaren hem uiteraard gek.

Deze film komt als een beetje stuurloos over. De opbouw van de prent is degelijk, alsmede de vertolkingen van de hoofdpersonages. De vreemde (soms vaag David Lynch-achtige) droomsequenties zorgen echter voor een stijlbreuk binnen het geheel. Deze film is een zoveelste bewijs dat een kortverhaal in de meeste gevallen TE KORT is om er een volledige film mee te maken. Bijgevolg is ook Dreams In The Witch-House niet meteen een aanrader geworden.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 breedbeeld is ook bij deze disc uit de reeks vlijmscherp. De prints ogen doelbewust erg donker om de groezelige sfeer van de reeks te benadrukken. Het contract bevat diepe zwartwaarden en op wat lichte edge-enhancement na bevat het beeld geen mankementen. Het Dolby Digital 5.1 geluid vertaalt op uitstekende wijze de dialogen via het centerkanaal en trekt op regelmatige basis de surroundregisters open. Enkel de subwoofer blijft een beetje achter bij de rest van deze heldere geluidstrack.

EXTRA'S
Op disc 1 vinden we enkele bioscooptrailers terug van andere Masters Of Horror-films.

De extra's werden op de koopversie van de film op een tweede disc ondergebracht. De schijf staat boordevol leuke toemaatjes die het herbekijken waard zijn.

Bij Deer Woman onthouden we vooral de Working With A Master documentaire. We krijgen hier gedurende achttien minuten een mooi overzicht van de filmcarrière van regisseur John Landis, gezien door de ogen van acteurs en technische medewerkers aan zijn films. Interview with John Landis wordt inhoudelijk reeds door de titel verduidelijkt en neemt ongeveer vijfentwintig minuten in beslag. On Set With... laat medewerkers van Deer Woman aan het woord. Zowel Brian Benben, Anthony Griffith als Cinthia Moura komen aan het woord en krijgen ieder ongeveer vijf minuten screen time. Behind The Scenes gunt ons een enkel door muziek ondersteunde blik achter de schermen van de productie, en dit gedurende negen minuten. De extra's van Deer Woman worden afgerond met twee korte featurettes met respectievelijk Stunt Coordinator Jim Dunn en het Visual Effects-team van de prent.

Dreams In A Witch-House vangt aan met een Working With A Master documentaire over Stuart Gordon. Leuk is dat horrorlegendes zoals Jeffrey Combs (Re-Animator) en Ken Foree (Dawn Of The Dead, From Beyond) aan het woord komen. Dreams, Darkness and Damnation is een twintig minuten durend interview met Stuart Gordon waarin hij vertelt over de angsten die hij met zijn films tracht op te wekken. Meet With Brown Jenkin gaat iets dieper in op het ratpersonage in de film. On Set With Chelah Horsdal is een zes minuten durend interview met één van de actrices. From Script To Screen spreekt boekdelen en neemt als grote documentaire ongeveer veertig minuten in beslag. De extra's worden afgerond met een featurette van net geen twee minuten over de Visual Effects van de film.

CONCLUSIE
Het tweede deel uit deze Masters Of Horror-serie is enkel een milde aanrader voor die-hard fans van John Landis of Stuart Gordon. Verwacht dan wel het slapste werk dat beide regisseurs ooit geleverd hebben. Verder verwijzen we je liever door naar het kwalitatief betere eerste deel van de reeks. De extra's zijn wederom mooi verzorgd en overgenomen van de release van Anchor Bay, waarbij enkel de audiocommentaren ontbreken.


cover
Studio: Three Lines Pictures

Regie: John Landis, Stuart Gordon
Met: Brian Benben, Sonja Bennett, Steve Archer, Ezra Godden, Anthony Harrison, Chelah Horsdal

Film:
4 - 5/10

Extra's:
7,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
2 x 60 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712806993982


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij