:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WOMAN ON TOP
WOMAN ON TOP
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-03
FILM
Isabella (Penélope Cruz) runt samen met haar man Toninho een alledaags restaurant in Brazilië. Het huwelijk wil niet echt vlotten, daarom besluit Isabella af te reizen naar San Francisco waar zij haar culinaire droom hoopt waar te maken. Met haar tongstrelende kookkunst en vrouwelijke charmes doet zij menig mannenhart sneller kloppen. Samen met een jeugdvriend(in), de travestiet Monica, ontdekt Isabella niet alleen haar passie en potentieel, maar ook het perfecte recept om de top te bereiken. Isabella wordt met haar kookprogramma een bekende tv-persoonlijkheid. Het duurt dan ook niet lang voordat haar ex-man Toninho haar weet te vinden.

Regisseur Fina Torres deed twee jaar lang onderzoek naar de meest geschikte filmmuziek voor Woman On Top. "Muziek is één van de belangrijkste vormen van expressie in Brazilië, daarom wilde ik zeker weten dat ik de juiste nummers vond", aldus Torres. De film kent een grote variëteit aan muziekstijlen, zoals bossa nova, samba, forro, choro en baiâo. De liedjes werden opgenomen in Rio de Janeiro en vertolkt door de Braziliaanse zanger Paulinho Moska.

De belangrijkste rollen in de film worden gespeeld door Penélope Cruz (Isabella), Harold Perrineau Jr (Monica) en Murilo Benício (Toninho). Penélope Cruz speelde onlangs nog in de film Todo Sobre Mi Madre, die zowel een Academy Award als een Golden Globe Award in de wacht sleepte.

BEELD EN GELUID
Het anamorfe 2.35:1 beeldformaat oogt bijzonder goed waarbij de kleurenpracht van onder andere de smakelijke gerechten en het zonnige San Francisco volledig tot zijn recht komen. Het beeld is haarscherp, vol detail en het contrast is optimaal. Nergens merk je enige vorm van compressiefouten. De Dolby Digital 5.1 track kwijt zich eveneens goed van zijn taak waarbij de kanalen correct benut worden, alhoewel we constateren dat de track wat kracht en diepte mist in de lage tonen.

EXTRA'S
Deze DVD is een huurversie en bevat geen extra's. Of de koopversie wel toegevoegd materiaal zal bevatten, is nog niet gekend.

CONCLUSIE
Een modern sprookje, amusant, pittig en sexy, met een heel simpel verhaal waarvan je niet al te veel moet verwachten. Technisch scoort de DVD goed. Een leuke huurtip voor een ontspannende avond.


cover
Studio: Fox

Regie: Fina Torres
Met: Penélope Cruz, Murilo Benício, Harold Perrineau Jr., Mark Feuerstein, John de Lancie, Anne Ramsay, Ana Gasteyer, Analú De Castro, Thaís de Sá Curvelo, Eliane Guttman, Eduardo Mattedi

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626010210


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Grieks
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij